Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,074
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

Jetonum 9 köşeli bugün ama dur bakalım . Tam anladım açıkçası .

Tüvden bahsediyorsun değil mi ? Tüvde bir yanılgı yok . Yönetmliğe göre otomobil sınıfında değerlendiliyor M1G ler sanırım . Mesele Emniyetle , Ulaştırma arasındaki iletişim sorunu ... Yada kanun yapıcıların atladığı bazı değişiklikler .

Etiketler

ssbman' Alıntı:
Jetonum 9 köşeli bugün ama dur bakalım . Tam anladım açıkçası .

Tüvden bahsediyorsun değil mi ? Tüvde bir yanılgı yok . Yönetmliğe göre otomobil sınıfında değerlendiliyor M1G ler sanırım . Mesele Emniyetle , Ulaştırma arasındaki iletişim sorunu ... Yada kanun yapıcıların atladığı bazı değişiklikler .

Ankara emniyeti hala ruhsata 1 yıl diye yazıyor, gerekçe olarak kullandıkları yazılım 2 yıla müsade etmiyor diye kendilerini savunuyorlar, m1g diye bir sınıf kalmadı yeni kanunla , yazılım hala eski yazılım , böyle bir sınıfı girince sonuçta böyle oluyor maalesef.

Arazi jipleri nerdeyse 1 yıldır, 2 yıl olarak muayene alıyor... kanun-yönetmelik değişikliği gereği... hatalı işlem yapan trafik tesciller için enson düzeltme-müracaat makamı EGM dir. :smiley: yazarsın dilekçeni EGM Trf.Hiz.D.Bşk. na düzelttirirler :smiley: Ayrıca, tüm tadilatların emniyetli-onaylı olması sizin ve çevredeki canlı-araç trafiği için önemi büyüktür... TÜVden geçmesi gözden kaçması, nihayetinde riski kaldırmaz... Sonra polis-jandarma aracı bağlayınca üzülmeyin :smiley: huzurlu ve güvenli sürüşler... slmss...

Bilall bey elbette kanuni işleyiş bakımında alttan başlayarak yukarı gitmek gerekiyor . Son idari makam bakanlık , sonra yargı safhası başlayabilir .

Öyle yazarsın düzeltirler olmuyor malesef . EGM nin şahsıma verdiği son cevapta , "karayolları Trafik Yönetmeliği 67. Maddesi D bendi gereğince arazi araçlarında muayene geçerlilik süresi 1 yıldır . Bakanlığa yönemtelik değişikliği yapılarak 2 yıla çıkrılması hususunda görüş bildirilmiştir ." Şeklinde cevap verilmişti . Yazışmalar devam ediyor ...

Bu konu çok tartışıldı . İşli değilken emniyetsiz olan vinç işlenince nasıl enmiyetli oluyor ? Öyle olmuyor tabi :smiley: TÜV zaten tehlike yaratan ekipmana izin vermiyor . Bence bunlar düzelmesi gereken yanlışlıklar . Herkes buaradaki arkadaşlar kadar araçlarına ve trafik güvenliğine önem verse trafik gül bahçesi olur ;)

Yazın bi devlet üniversitesi içinde bulunan sızdırmazlık istasyonuna gittim, bi sürü sıra bekledim, sızdırmazlık testi yapıldı.
Tam evraklar işlenecek, görevlimi ne bişey hanımların aralarındaki fısıldaşmayı duydum!
"1 yıldı di mi?" diye konuşuyorlardı. Dünyadan haberleri yok. Ama, iş yapıyoruz diyip ay başında maaş kuyruğuna giriyorlar...???

Müdür mü ne bi adam, b.efendi ;) üstlerinde bulunduğu, yani altında olan uzun tırnaklı, çakma s.a.r.ı.ş.ı.n h.efendi görevli h.efendi b a ğ y a n l a r ı nedense pek savundu :smiley:

İtiraz ettim, işlemleri tamamlatmadım, biraz haklı arıza :smiley: felan yaptım orada.
Niyetim, bu sitede biyerlerde paylaşılan kararname değişikliği numarasını tarihini felan bulup, resmi gazete çıktısıyla müdür denen b.efendiye ;) , tüm altındakilerin ve sözde üstündeki vatandaşların gözü önünde çıkışmaktı.
Ama bunu yapsam bile işe yaramayacaktı. Çünki bana; "Sizin getirdiğiniz kararname ile iş yapmam, üstlerimden talimat isterim" demişti göbeğini kaşıya kaşıya, esnye esneye ???
Haklıydı... Hiyerarşi... ???

Ama kim üsttü?
Müdür mü?
Müdürün müdürü mü?
Resmi gazetede yayınlanan karaname değişikliği mi? (2008 sonu tarihli galiba değişiklik, hatırlıyorum)
Vergisini gıkı çıkmadan ödeyen Vatandaş mı? ???

Ama,
Adam, b.efendi ;), ben kararname örneğini, nosunu, tarihini felan götürünce bile müdürünü-büdürünü, üstünü-müstünü arayıp sormayacağını söylemişti. Öylece oturup mesaisinin bitmesini bekleyecekti. İmtina ediyordu. Kendisini kabul ettirme egosu yüzünden vatandaşın işini doğru yapmıyordu.... Yazık, vallahi yazık... Acıyorum ona, yetiştireceği evlada, eğer oluyorsa ;)

Buna zürriy.et.size Marko Paşa ;D ne yapsın, Yalova Kaymakamı ;D ne yapsın, Alfonse ne yapsın? ???

Neyse, internet için eve gelip ilgili sayfayı ararken; Makina Mühendisleri odasının sayfasında, aynı satırdaki diğer sızdırmazlık ofisinin numarası çıktı karşıma. Aradım Ostim' i. Telefonu açan hanım dediki, " Bi kaç ay önce bu konuda ki kanun değişikliği bize yazıyla bildirildi, duvarda asılı. Ruhsatında hususi araç ve arazi taşıtı yazan araçlara sızdırmazlık onayı 2 yıldır" dedi... ???

İki yerde; aynı şehirde, başkentte, aynı kuruma, makine mühendisleri bişeysine bağlı.
Uk Le Lik edip "orta kendini" gerim gerim geren b.efendi ise devlet üniversitesi içinde ;)
B.efendi m.d.r olmasaydı orda, ben h.efendi h.n.m.ları ikna ederdim... ederdim... ederdim...
Birbirlerini ara sızdırmadan gaza getirdiler ;D
Bu işlerin döndürüldüğü, pardon döndürülemediği, gene pardon, evrak işlerinin yapıldığı, gene mi gene pardon, evrak işlerinin yapılamadığı ofis; güzide üniversitenin, güzide makine mühendisliği bölümünün, güzide dersliği, laboratuvarı. Etrafta yarım yarım sıfır arabalar felan var, yerli üreticiler üniversiteye ders araç gereci olarak bağışlamışlar milyarlarca liralık ekipmanları, arabaları. Derslik içinde bilgisayarlı rot balans makineleri, lastikler felan var, sıfır. Öğrencileri iyi yetiştirip, müreffeh milletlerin seviyesinde ilim bilim geliştirilebilmesi için ???
Derslik süper..(2noktadır, üç değil ;)) ??? Sözde niyet süper..(İki noktadır, üç değil ;)) ???

Bu ne yaman çelişki Anne.... ???
Atam Atam, kalkta ben Yatam !!!!!!! ............

Neyse, uzatmayım, tavuğu yumurtayı civcivi, kim nereden çıkar ;D bırakayım, işime bakayım dedim ;D
Gittim Ostim' e, iki yıllık sızdırmazlığımı damgalattım aynı kuruma bağlı "işe yararlara" :smiley:

Bir de,
Üniversitedeki müdür bana, "fenni muayene kaç yılsa sızdırmazlık ta o kadardır" demişti göbeğini kaşıya ;D
"Fenni muayene de 2 yıl" demiştim. "Yok, hayır, O da 1 yıl" diye kudurmuştu. Aynı akşam Tüv' e gittim, 2 yıllık muayene yaptılar ??? ;D ;D ;D Güler misin, ağlarmısın! Ben daha çok sinirleniyorum... ;)

Bunların hepsi, aynı gün, aynı şehirde, aynı kurumda, h e m i d e ;) başkentte oldu.... ???

Şincikten ;) 1 ay kadar önce, yani benim başıma gelen olaydan hemen hemen 6 7 ay sonra, serviste benimkinin tıpkısının aynısı ;) bi Grand Cherokee sahibi ile sohbet ediyorduk. O gün sızdırmazlık yaptırmış üniversitedeki yerde, 1 yıl yapmışlar. Aradan 6 7 ay geçmiş hala vatandaşla oynuyorlar... Utanmıyorlar... Her ayda gidip maaş alıyorlar... Gene utanmıyorlar... ;) ;)

Hala İnanamıyorum.....

Ne yazık ki Türkiyede işler hep böyle yürüyor . İki tip devlet memuru var güzel dünyamızda .
1-Vatandaşın işini bitirmeyliyim diye koşturan , çok çalışan , zamanında mesaiye gelen .Ama bunun karşılığın çok çalıştığından pek sevilmeyen kötü örnek oluyor diye gıcık alınan bir memur tipi
2-Makamında Devletin memuru değilde sahibi gibi oturan , iş yapmaya niyeti olmayan , vatandaşı sahibi olduğu devletin ırgatı gibi gören bir memur tipi . Bu memur tipi Türkiyemizde elbette bulunmaz ben genel itibariyle söylüyorum .........

Ne yazık ki vatandaş Devlet Dairelerinde bir iş yaptırdığı zaman meydan savaşından çıkmış gibi oluyor . Kurumların birbirinden haberi yok , haberleri olsa Alttaki memurun üstteki emirden haberi yok vs vs vs . Zor işler .

Son zamanda bir miktar düzelme olsa da , tamemen yada büyük oranda düzelmesinden de hiç umudum yok ne yazık ki .

Neyse geçmiş olsun .

Alp, o elindeki belgeleri alıp o müdürün ve yanında çalışanların gözlerine soksana..

nkurtkaya' Alıntı:
Alp, o elindeki belgeleri alıp o müdürün ve yanında çalışanların gözlerine soksana..
İşte, bende onu düşünüyordum da... Sonra işim görülünce salladım... Hiç tepkisiz kalmam aslında, çoğu zaman uğraşmışımdır.

Daha doğrusu şöyle bişey var.
Orada benim gibi sırada daha başka 4x4 suv' lar felan vardı, bayağı kıllandılar bu işten ama adamla çok açık net inandırıcı konuşmama rağmen hiçbirinin gıkı çıkmadı. Bi tanesi bile kalkıp "kardeşim, şurdan arayıver amirini, eline mi yapışır telefon" demedi... Yanlız bırakıldım.

Eminim hepsin 1 yıllıık yapıldı. Ve dertleri, "sıra bekledim o kadar, işim bi şekilde görülsün, gideyim" idi.

Konu olmadığı için yazmadım ama, onlara da kızdım, ne haliniz varsa görün dedim. Bu insanlar böyleyse, onlara müstehak, ben horoz gibi işimi yapar geçerim, gerisine de bakmam dedim ;D

Hah işte olay budur . Muhtelif yerlerede muhtelif defalar iş yapmaz insanlarla çok birbirimize girmişizsidir .

İnsanlarımızın büyük ksımı sade söylenir , homurdanır . gidip hakkını aramaz , kendi hakkını da arayana destek olmaz öyleee bakar . Kuyrukta bekler bakar , bankada tek gişe çalışır 2 saat bekler bakar . Demez ki arkadaş bende para kazanıyosun bu ne iş ? Biri çıkar derse de adam hakılı bile demez bakmaya devam . Halbuki herkes memnun klmadığı şeyleri basitçe yasal yollarla üst kademelere bildirse tepkisini makul şekilkde gösterse herşey daha güzel olacak . Neyse bu konu uzun tahili ve değerlendirmelere gider TUV konusu da kaynar ben sustum :D

Tüv yavaş yavaş oturuyor gibi ama.

Antalya' dan güzel bi haber aldım geçen gün. Adamlar "sizin aracın ruhsatında arazi taşıtı yazıyor, o yüzden tavan tampon felan serbest" demişler bi abime.

Tayfun abide Trabzon' da çok zorlandı el freni testi için. Sonra Trabzon' un bi ilçesine gitti muayeneye. 2. yerdeki adamlar bayağı bilinçli imiş.

İlk gittiği yerde el ferni testini araç giderken 40km/h' da yapmaya kalkmışlar, ağır makine, küçük el freni balataları, durmaz tabi. Bayağı yıpratmışlar makineyi. Tayfun abiyide çıldırasıya sinirlendirmişler. Sıksaydın iki tane dedim ;D O raddeye geldim neredeyse dedi ;D Eeeee, Karadeniz adamı tabi, sıkar valla ;D Mahkemeye vermeyi düşünüyor...

Bizim makinelerde ön devamlı bağlı olduğu için dönen zımbırtı üstünde fren testi yapamıyorlar. Zaten ilk başta denemişler tayfun abinin Grandı. araba kalkmış gitmiş ;D Sonra yolda el freni testi yapmaya kaklmışlar. Bu çok saçma. El freni aracı durduğu yerde sabitlemek içindir. hareket halindeki makineyi durdurmak için el frenini kullanmak niyeki... Deli mi ne bunlar? ;D

Şuan bu konuda durum nedir bilmiyorum ama Land rover cı arkadaşlarıda baya zorlamışlardı . Ki onlarda P konumu gibi şaft kilitleniyor . Düşün giderken çektiğini :eek:

Kesinlikle giderken el freni çekmek saçma . Bunun diğer adları park freni , servis freni . İlla test edeceksen çıkartırsın bir eğime çeker bakarsın gidiyor mu ? Zaten fabrika verileri de genelde böyledir şukadar eğimde şöyle tutar diye .

Akıllılar tambur üstüde öyle yapıyorlar ya , asfaltta da aynı hızda çekecekler el frenini 2 tonluk arabayla .

Neyse , Tayfun abinin testi nasıl yapmışlar ikinci yerde ?

ssbman' Alıntı:
Şuan bu konuda durum nedir bilmiyorum ama Land rover cı arkadaşlarıda baya zorlamışlardı . Ki onlarda P konumu gibi şaft kilitleniyor . Düşün giderken çektiğini :eek:

Kesinlikle giderken el freni çekmek saçma . Bunun diğer adları park freni , servis freni . İlla test edeceksen çıkartırsın bir eğime çeker bakarsın gidiyor mu ? Zaten fabrika verileri de genelde böyledir şukadar eğimde şöyle tutar diye .

Akıllılar tambur üstüde öyle yapıyorlar ya , asfaltta da aynı hızda çekecekler el frenini 2 tonluk arabayla .

;D ;D ;D ;D ;D

Bizim Defenderin birinde yaşadık olayı, fren testini park alanında yapıyorlardı, 1- 2 test yaptılar, 2. vitesin sonuna kadar hızlanıp ani fren yapıyorlar, normal fren, derken 3. testte yine normal freni kullanacaklarını düşünürken el frenini çektiler o hızda, iki görevli ve aracın içinde ne varsa ön cama yapıştı ;D ;D ;D ;D 4 tekeri kilitlenmiş bir araç 4-5 metre simsiyah lastik izi ve ağır lastik yanığı kokusu ;D ;D ;D

Sonraki iki aracı götürdüğümüzde hatırlattık aman şafttan tahrikli el freni var sakın giderken çekmeye kalkmayın diye, Gülerek evet onu öğrendik dediler ;D ;D

Gülsek mi ağlasak mı ... Demek ki bizim araçlarımızda yavaş yavaş işi öğreniyorlar , deneye deneye :eek:

Ben gittiğimde el freni çekmlerine izin vereceğimi zannetmiyorum . Adam Nerde istiyorlarsa deneyeleim ama öyle olmaz 2 vitesin sonunda ZJ sanırım 50 yi bulur geçer , o hızdada el freni çekilmez , en azından ben çektirmem :D

Birde şu kurumlar arası bihaberlik çözülse tamam olacak ama ne yapalım sabreden derviş ..........

Sayglar , selamlar ...

ssbman' Alıntı:

O kadar ekipmana para hacamışlar. Şu galerilerdeki gibi felan bi rampa yapsınlar. Aracın arkasını veya önünü çıkarsınlar, çeksinler el frenini.

Avrupada ki tüv de nasıl acaba....

Düşünsene, bi galeriye Land gelir, galerici personeline verir makineyi tüv' egötür diye. Çocuk bilmez, uyarmaz adamları... suç kimin, kırılan makinenin sorumluluğu kimde.... Park freni denilen şeyi giderken denemek gibi bi g.r.i.z.k.l.ı.k olmaz!!!!!!!!

Tayfun abide,
Bişey yok, çekmişler el frenini, tutuyor mu tutuyor.... tamamdır....

Ya bu zımbırtı -Land dışında tabi- giderkende denenir rampa yoksa. ama 40 felan şart mı? Hiç mi araba kullanmadınız. Hadi kullanmadınız, orada öğrenmişsinizdir. Çekin el frenini hafif gaz verin ayarınca, zaten zayıf el ferni kendini hissettirir. Böyle şey olmaz...

Kuş kadar çalışmıyor mu beyniniz....

Bak,
bizim araçlar gibi 4wd All makinelerin frenlerini kısa bi mesafede süratlenip kontrol ediyorlar ya. Hani G kuvvetini ölçen makineyle felan...

Bi gün orda çalışan bi çocuk freni tutmayan 2 ton makineyle duvara patlıcak. Üzgünüm ama yakındır bu... Olay olacak ülkede, yani inşallah olay olurda bişeyler daha çok konuşulur, bizim millet başka türlü harekete geçmez ( inşallah sadece mala gelir zarar) Veya dengesiz tutcak fren, araba iki tekere kalkacak v.s.

Benim fren testi bitince dedimki çocuğa, "ya arkada koltukta veya bagajda sert bişey olsa, frene asıldığında arkandan kafana patlasaydı"

Rengi birden değişti, sapsarı oldu....

Bir iş yapılrıken rehber akıl olmayınca böyle oluyor demek ki ...

bizim millet hiç dikkat etmez , mutlaka ağır bir bagaja rastlarlar . Ya frenler dengezise araç yatarsa ne olacak ? sorumluluk kimde ? Hadi o hızla yatsa elemana birşey olmaz yani en azından ben yanına varan kadar bişey olmaz ... Bu memlekette dünya kadar 4 çeker araç var çok mu zor birkaç tane 4 çekere uygun cihaz getirmek . Acaba başka bi ülkede 4 çeker cihaz getirmeden bu işi yaptırırlar mıydı ?...

TUV özel şirket kar edecek , Devlet de vatandaşa sahip çıkacak hakkını kollayacak . Gözlerim yaşardı valla nedense ... :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR