Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...
Yazın bi devlet üniversitesi içinde bulunan sızdırmazlık istasyonuna gittim, bi sürü sıra bekledim, sızdırmazlık testi yapıldı.
Tam evraklar işlenecek, görevlimi ne bişey hanımların aralarındaki fısıldaşmayı duydum!
"1 yıldı di mi?" diye konuşuyorlardı. Dünyadan haberleri yok. Ama, iş yapıyoruz diyip ay başında maaş kuyruğuna giriyorlar...???
Müdür mü ne bi adam, b.efendi
üstlerinde bulunduğu, yani altında olan uzun tırnaklı, çakma s.a.r.ı.ş.ı.n h.efendi görevli h.efendi b a ğ y a n l a r ı nedense pek savundu
İtiraz ettim, işlemleri tamamlatmadım, biraz haklı arıza
felan yaptım orada.
Niyetim, bu sitede biyerlerde paylaşılan kararname değişikliği numarasını tarihini felan bulup, resmi gazete çıktısıyla müdür denen b.efendiye
, tüm altındakilerin ve sözde üstündeki vatandaşların gözü önünde çıkışmaktı.
Ama bunu yapsam bile işe yaramayacaktı. Çünki bana; "Sizin getirdiğiniz kararname ile iş yapmam, üstlerimden talimat isterim" demişti göbeğini kaşıya kaşıya, esnye esneye ???
Haklıydı... Hiyerarşi... ???
Ama kim üsttü?
Müdür mü?
Müdürün müdürü mü?
Resmi gazetede yayınlanan karaname değişikliği mi? (2008 sonu tarihli galiba değişiklik, hatırlıyorum)
Vergisini gıkı çıkmadan ödeyen Vatandaş mı? ???
Ama,
Adam, b.efendi
, ben kararname örneğini, nosunu, tarihini felan götürünce bile müdürünü-büdürünü, üstünü-müstünü arayıp sormayacağını söylemişti. Öylece oturup mesaisinin bitmesini bekleyecekti. İmtina ediyordu. Kendisini kabul ettirme egosu yüzünden vatandaşın işini doğru yapmıyordu.... Yazık, vallahi yazık... Acıyorum ona, yetiştireceği evlada, eğer oluyorsa
Buna zürriy.et.size Marko Paşa ;D ne yapsın, Yalova Kaymakamı ;D ne yapsın, Alfonse ne yapsın? ???
Neyse, internet için eve gelip ilgili sayfayı ararken; Makina Mühendisleri odasının sayfasında, aynı satırdaki diğer sızdırmazlık ofisinin numarası çıktı karşıma. Aradım Ostim' i. Telefonu açan hanım dediki, " Bi kaç ay önce bu konuda ki kanun değişikliği bize yazıyla bildirildi, duvarda asılı. Ruhsatında hususi araç ve arazi taşıtı yazan araçlara sızdırmazlık onayı 2 yıldır" dedi... ???
İki yerde; aynı şehirde, başkentte, aynı kuruma, makine mühendisleri bişeysine bağlı.
Uk Le Lik edip "orta kendini" gerim gerim geren b.efendi ise devlet üniversitesi içinde
B.efendi m.d.r olmasaydı orda, ben h.efendi h.n.m.ları ikna ederdim... ederdim... ederdim...
Birbirlerini ara sızdırmadan gaza getirdiler ;D
Bu işlerin döndürüldüğü, pardon döndürülemediği, gene pardon, evrak işlerinin yapıldığı, gene mi gene pardon, evrak işlerinin yapılamadığı ofis; güzide üniversitenin, güzide makine mühendisliği bölümünün, güzide dersliği, laboratuvarı. Etrafta yarım yarım sıfır arabalar felan var, yerli üreticiler üniversiteye ders araç gereci olarak bağışlamışlar milyarlarca liralık ekipmanları, arabaları. Derslik içinde bilgisayarlı rot balans makineleri, lastikler felan var, sıfır. Öğrencileri iyi yetiştirip, müreffeh milletlerin seviyesinde ilim bilim geliştirilebilmesi için ???
Derslik süper..(2noktadır, üç değil
) ??? Sözde niyet süper..(İki noktadır, üç değil
) ???
Bu ne yaman çelişki Anne.... ???
Atam Atam, kalkta ben Yatam !!!!!!! ............
Neyse, uzatmayım, tavuğu yumurtayı civcivi, kim nereden çıkar ;D bırakayım, işime bakayım dedim ;D
Gittim Ostim' e, iki yıllık sızdırmazlığımı damgalattım aynı kuruma bağlı "işe yararlara"
Bir de,
Üniversitedeki müdür bana, "fenni muayene kaç yılsa sızdırmazlık ta o kadardır" demişti göbeğini kaşıya ;D
"Fenni muayene de 2 yıl" demiştim. "Yok, hayır, O da 1 yıl" diye kudurmuştu. Aynı akşam Tüv' e gittim, 2 yıllık muayene yaptılar ??? ;D ;D ;D Güler misin, ağlarmısın! Ben daha çok sinirleniyorum...
Bunların hepsi, aynı gün, aynı şehirde, aynı kurumda, h e m i d e
başkentte oldu.... ???
Şincikten
1 ay kadar önce, yani benim başıma gelen olaydan hemen hemen 6 7 ay sonra, serviste benimkinin tıpkısının aynısı
bi Grand Cherokee sahibi ile sohbet ediyorduk. O gün sızdırmazlık yaptırmış üniversitedeki yerde, 1 yıl yapmışlar. Aradan 6 7 ay geçmiş hala vatandaşla oynuyorlar... Utanmıyorlar... Her ayda gidip maaş alıyorlar... Gene utanmıyorlar...
Hala İnanamıyorum.....