Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,076
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

TÜV merkezine bu olaylar bildirilse, düzeltir eğitim verirler personele adam gibi...hatta TSE ve Standart kurumlarına hatta Europe STB bidirces, şükayet etces desek, mum gibi adam olurlar... :smiley:

Etiketler

bilalr' Alıntı:
TÜV merkezine bu olaylar bildirilse, düzeltir eğitim verirler personele adam gibi...hatta TSE ve Standart kurumlarına hatta Europe STB bidirces, şükayet etces desek, mum gibi adam olurlar... :smiley:

Hiç bişey düzelmez kardeşim, ben yıllar önce çoğu şeyden umudu kestim bu ülkede...
Gemisini yürüten kaptan olcaz, işimize bakcaz....
Başka çare yok bence... Şikayet ederiz, tam sonuca ulaşırken kanun değişir, emin ol.
Bak sürücü okulu işine, zırt pırt kural kanun değişiyor. yahu bu işin bi yolu var, iki değil. görünen köy kılavuz istemez. Bitti gitti.
Tüm dünyada v.s. turingden aldığın ehliyet geçer. Bizim turingden aldığımızı bi süre kabul ederler. KKTC' ye pasapotla giriş yap (nüfus cüzdanı yerine) bi sene sonra yunan adasına tatile gidemezsin. vize vermezler. Arap ülkesine gir pasla, sonra israile gireme orda arapça vize var diye.
Hep bize uygulanançifte std bunlar. niye.... k a l i t e s i z i z çünki, dış politika, dış karizma sıfır. niye bu tüvcü gibi adamlar yüzünden... bu sürücü okulu kanunu değiştiren, öss kanununu zırt pırt değiştiren zihniyet yüzünden.

Tüvcü adamlar devlete baskı yapıyor muayene 1 yıla insin diye. en azından arazi araçlarını öyle yapacaklar görürsün 2 yıl sonra. niye para için.. bitti gitti..

Acaba grand cherokee gibi araçları nasıl test ediyorlar avrupadaki, alamanyadaki tüv' de....

yahu, polis dedik yok.... üye...
tüvcü dedik yok.... üye...
alamancı da mı yok.... ;D pardon ;D

ssbman' Alıntı:
Gülsek mi ağlasak mı ... Demek ki bizim araçlarımızda yavaş yavaş işi öğreniyorlar , deneye deneye :eek:

Ben gittiğimde el freni çekmlerine izin vereceğimi zannetmiyorum . Adam Nerde istiyorlarsa deneyeleim ama öyle olmaz 2 vitesin sonunda ZJ sanırım 50 yi bulur geçer , o hızdada el freni çekilmez , en azından ben çektirmem :D

Birde şu kurumlar arası bihaberlik çözülse tamam olacak ama ne yapalım sabreden derviş ..........

Sayglar , selamlar ...

Seni yanına almıyorki test sırasında, nasıl test alanına giremiyorsan arabanada binemiyorsun rüşvet dönecek diye....

Ben denedim.... "Ben zaten rüşvete karşıyım, rüşvet vermek için oturmayacağım" dedim, oturmama izin vermesi için rüşvet bile teklif ettim müdürlerine, olmadı ;D

Alfonse' Alıntı:
Seni yanına almıyorki test sırasında, nasıl test alanına giremiyorsan arabanada binemiyorsun rüşvet dönecek diye....

Ben denedim.... "Ben zaten rüşvete karşıyım, rüşvet vermek için oturmayacağım" dedim, oturmama izin vermesi için rüşvet bile teklif ettim müdürlerine, olmadı ;D

Ben kapıdan fren testine kadar yanına bindim abi :smiley: sonra arkaya geçtiğmde içeri çağırdı frene bas, sinyalleri yak , farları yak diye :smiley:

ozcour' Alıntı:
Ben kapıdan fren testine kadar yanına bindim abi :smiley: sonra arkaya geçtiğmde içeri çağırdı frene bas, sinyalleri yak , farları yak diye :smiley:

Allah allah, nerede oldu bu? Kimseyi almıyorlar içeri Ankara' da.. Hatta kepenkleri felan kapatıyorlar....

Ankarada kanalların arkasına-önüne ayna koymuşlar , görevli içine binip herşeyi kontrol edebiliyor aynalardan .

Gecen hafta içi iki aracı yaptırdım ikisindede ufak tefekde olsa AGIR kusur cıktı
1989 GMC Suburban'da
ruhsatta 8 koltuk yazıyordu içerde 5 var diye,
şase kodunda arada 9 sayısı eksik diye,
ruhsatta yer kalmadıgı için (ek-1)
1989 GMC Sierra pick-up'da
Ruhsatta beyaz krem yazıyordu arac metalik kremmiş.Agır kusur verildi ama kısa surede emniyette kusurları giderdik ve dün itibari ile iki aracta muayeneli.

Enteresan bir şekilde kendi gözlemim bu muayeneler biraz ezbere yapılıyor biraz bilinçsize gibi geldi bana lift ile yerden kesilen aracı ne vitese takıyolar nede el freni cekiyorlar.2 muayeneyede aynı ilk yardım cantası gittim biri yarım dedi digeri tam dedi gecirdi.Bir de en sinir oldugum sey benim aracımı teslim ettiğim görevli aracımı içerde baska görevlilerede kullandırdı arabanın basında uzun süre kac basıyor kac para muhabbetti yaptılar.Birde tabi kendini superman zanneden cok pozitif calısanları sayarsak cok sükür gecti aracımız:D

benim arabada ankarada girdi muayeneye ,adamlar ağzı açık bakmaktan arabaya bakmadılar bile ,hele ,hele ,yavuzun arabasına hiç bakamamışlar bile ,35 lastiklerlele ,o devasa port bagaj filan ,şoktan çıkamadıkları için ,basmışlar vizeyi öylece ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

1 saat önce şirket aracını muayneye götürdüm geldim... Daha önce far ayarlarını kontrol edildikten sonra gidiyordu yıkaması dörtlü flaşör lambalarına plaka lambalarına kadar ama kesinlikle hafif kusur buluyorlardı :smiley: ...Bugün hiç birşey yaptırmadan girdim muayneye 5 senelik araç diye bir kaç bir şey çıkabilir dedim ama kısa far ayarı bile bozuk çıkmadı kusursuz olarak etiket aldım... ;)

Tüv Almanya'da nasıl bilmiyorum. bizim tamirci alıp geliyo bir günde. ;D 4 aracımız var ( hafif ticari ) ve günde 1000 - 1500 km ortalama yol yapıyorlar. Lastiklere lambalara dikkat ettiklerini biliyorum. Bir polis kontrolünde lastiklerimi kontrol etmişlerdi oradayken. gecenin bir vakti diş derinliğini ölçmüş ??? ve sınırda dikkat et gibi birşeyler söylemişti. onun dışında tüv konusunun orada da çözümü var. bizde suyu çoktan çıkmıştır bazı yerlerde diye düşünüyorum. ancak merak ettiğim tüvde hafif yada ağır kusur alan bir aracı başka bir istasyona götürebiliyormuyuz ? tekrar ücret ödeniyor mu ? Benim araç yazın tüv'e giriyor ve tatilde oluyorum. tatil yaptığım yerde mercedes yetkili servisi de yok eksikleri orada gideremeyebilirim. acaba sonradan eksikleri tamamlayıp başka istasyona gösterebiliyor muyum ? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını istiyorum.

Hocam en kesin bilgiyi Tüvtürk ten alırsınız . Bence en doğrusu böyle olur şüpheye yer kalmaz içiniz rahat eder . Maille yada telefonla ulaşırsanız müşteri hizmetleri çok etkin ve hızlı çalışıyor ben takdir etmiştim açıkçası .

Geographer' Alıntı:
Tüv Almanya'da nasıl bilmiyorum. bizim tamirci alıp geliyo bir günde. ;D 4 aracımız var ( hafif ticari ) ve günde 1000 - 1500 km ortalama yol yapıyorlar. Lastiklere lambalara dikkat ettiklerini biliyorum. Bir polis kontrolünde lastiklerimi kontrol etmişlerdi oradayken. gecenin bir vakti diş derinliğini ölçmüş ??? ve sınırda dikkat et gibi birşeyler söylemişti. onun dışında tüv konusunun orada da çözümü var. bizde suyu çoktan çıkmıştır bazı yerlerde diye düşünüyorum. ancak merak ettiğim tüvde hafif yada ağır kusur alan bir aracı başka bir istasyona götürebiliyormuyuz ? tekrar ücret ödeniyor mu ? Benim araç yazın tüv'e giriyor ve tatilde oluyorum. tatil yaptığım yerde mercedes yetkili servisi de yok eksikleri orada gideremeyebilirim. acaba sonradan eksikleri tamamlayıp başka istasyona gösterebiliyor muyum ? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını istiyorum.

Belirli bi gün sayısına kadar yeniden herhangi bi Tüv istasyonuna gidebilirsiniz ve toplam iki hakkınız var...

İki kerede de onay alamazsanız paranız yanıyor...

diye biliyorum...

Sağlıcakla....

ssbman' Alıntı:
Hocam en kesin bilgiyi Tüvtürk ten alırsınız . Bence en doğrusu böyle olur şüpheye yer kalmaz içiniz rahat eder . Maille yada telefonla ulaşırsanız müşteri hizmetleri çok etkin ve hızlı çalışıyor ben takdir etmiştim açıkçası .

Barış kardeşim doğru söylüyor,

Ben verdiğim bilgilerden % 95 eminim ama, en iyisi herhangi bi tüvü aramak...
Gerçekten - barışın söylediği gibi- iyi bilgi veriyorlar, en azından benim gitmeden önce aradıklarım öyleydi....

Sağlıcakla...

Benim bildiğim dosyanızın acıldıgı tüv istasyonunda tekrar girebiliyorsunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR