Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,076
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

Benim muayene yakında, bi kaç sorum olacak....

!!! Forumda yazanlara bakınca "hafif kusurlu" şekilde geçen bi araçta sorun yokmuş gözüküyor. Oysaki tüv' ün sitesinde diyorki, bu rapor birdahaki muayenede getirilir ve bu eksikliğin birdahaki muayanede giderilmiş olması gerekir. Bilginize.....
" http://www.tuvturk.com/arac.asp "​

Bende 95 g.c var..
? Ruhsatta silindir hacmi daha düşük yazıyor. Sorun olur mu? Motoru açtırıp silidirlerin çap strok v.s. ölçtürecek halimiz yok ya.....
? Aracın altındaki Lpg boruları izoleli ama açıkta, yani gözle görülüyor. Bu boruların üstüne saçtan v.s. bi şekilde izolasyon yapılmasını istiyorlarmış veya eksoza yakınlığı sorun oluyormuş diye duydum, bilgisi, tecrübesi olan var mı?
? Panjurun önünde orjinal yerinde, orjinal sislerden biraz büyük, gene dirtdörtgen sisler var. Araç içinde orjinal ön sis düğmeside var. Sorun olur mu? Giderken hella sisleri orjinal hella siyah beyaz kapaklarla kapatsam çözüm olur mu, daha mı çok dikkat çeker...
? Aracın marşpiyellerinin altında, biraz çıkık, orjinal olmayan kalın rock-slider var. Sökiyim mi?
Teşekkürler...

Etiketler

Benim aracım Suzuki Vitara önde orjinalde sis lambası yok fakat ön koruma demiri üzerinde iki adet sis lambası var. Bunlar içerdeki orjinal olan arka sis lambalarının düğmesine bağlı çalışıyor. Muayeneye ön sislerin üzerine kılıf takıp gittim. Ön koruma demiri de, sis lambaları da kusur olarak yazılmadan sorunsuz muayeneden geçtim.

Ok! Sağolun... Denizliye selam....
Diğer paylaşımlarıı bekliyorum arkadaşlar...

Arkadaşlar inanırmısınız benim 77 model CJ-5 Sorunsuz geçti sadece kısa farların mesafesi ayarlanacak dediler ve onaylayıp çıktım. :smiley:

Merhaba arkadaşlar,
Bugün itibarı ile Çatalca Tüvtürk istasyonundan vinç ve keskin köşeli olduğu gerekçesiyle vinç tamponumdan dolayı ağır kusurla kaldım. :smiley:
Şu an çok canım sıkkın 3 gün sanayide ve lpg sızdırmazlığı istasyonunda vakit geçir ve koca bir sıfır. :(
Sizlerinde bildiği gibi ön çeki halatı ruhsata işli olmayan ve çelik tamponlu site üyelerimiz araçlarını muayeneden geçirdi.
Konuyla ilgili Tüvtürk İstanbul şubelerinde bu durumda olup geçen arkadaşlar özel mesaj yoluyla veya sorun teşkil etmezse buradan gittikleri araç muayene istasyonu ve plakalarını yazarlarsa ileride hepimize sorun olabilecek konuyla ilgili dilekçe ile müracaatta bulunacağım.
Gerek İsoff kulübündeki toplantıda Tüvtürk istasyonlarının kurulumunu yapan beyefendinin belirttiği gibi ve mevzuattada bu konuda bir sorun olmadığını belirten bir yazıyla müracatta bulunacağım. Bu yazıyla bundan sonra yorumlamalara bağlı keyfi uygulamaların önüne geçmek istiyorum. Bu dilekçe ile sonuç alınabilineceği üzerine çok sağlam duyum aldım.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar. Çünkü sonuç alabilirsem hepimizin lehine olacak bu durum.
Olumlu cevap alırsam da dilekçe örneğini ve sonucu buraya ekleyeceğim.
Esenlikler,
Onur Uzbaşaran.

Selamlar

Benim aracım willys 1955 model fakat bunun şasisini kes biç yapmışlar uzatmışlar ve tipini cj5'e benzetmişler, daha önceden (işler laçka iken) muayene yapılmış ama bu sefer sizce dert olurmu bu?

tüv den geçen ilk cj benim araç bana sorun çıkartmadılar seninde yaşayacağını düşünmüyorum ama şase numarası önemli ruhsatta yazanla şasede yazan aynı ise geçersin tabi bu benim fikrim :D

Bence okunuyor rahatça ama biraz tartışılır. Şimdi bu aracı toplamaya okadar zaman ve para verdikten sonra araç geçmezse trafiğe çıkamaz denirse ne yapıyoruz? 2. el trailermi topluyoruz bu sefer :smiley:

Imhoof' Alıntı:
Bence okunuyor rahatça ama biraz tartışılır. Şimdi bu aracı toplamaya okadar zaman ve para verdikten sonra araç geçmezse trafiğe çıkamaz denirse ne yapıyoruz? 2. el trailermi topluyoruz bu sefer :smiley:
eğer tam okunmuyorsa okunur hale getirin rakamlar ve harfler okunsun en azında son 4-5 rakam okunsun benimde şase numaram okunmadı gittim temizledim geldim tekrar sorun olmadı bence deneyin ama şase numaranız okunsun

cherokelerde şase ile kupa nosunu ayıramayorlardı yada bana öyle denk geldi bu şase buda kupa nosu dur diye tespite girdim MK odasında rapor aldım .. sağolsunlar ordakiler bunu ayırt edebilen bilgili adamlar .. velasıl bana yol yaptırdılar para harcattılar raporu alınca geçirdiler aracımı ... ama BEN SÖYLEDİM bu araçlarda ŞASE KUPA VE MOTOR NO diye üç yerde no var anlatamadım resmi belge olunca inanmış değil öğrenmiş oldular ve bitti :mad:

cj lerde arka sağ tekerleğin orada şase nosu ben bilmiyodum şase noya kadar sorun yaşamadım onuda okuyamdılar ben temizledim okudular ve geçtim ya bide araba biraz düzgün olunca sorun olmuyo

Fatih bey sağ tekerleğin ordaki numara ile fren merkezinin altındaki sac plaka üzerinde yazanlar aynı numaralar mı ? benim CJ nin ruhsatındaki şase no fren merkezinin altındaki numara.Şase no nerede dediler ,bende orayı gösterdim sorun çıkarmadılar..

BU ÖRNEKTEKİLER VİN KOD YADA ŞASE NO DEDİĞİMİZ NOLARIN yerleri [attachment=1][attachment=2][attachment=3]

glass[1].jpg

left_small[1].jpg

door_small[1].jpg

birde sağ çamurluk akünün orada .. ve sağ iki kapı ortasında direkte buda kupa no su diye geçer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR