Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,477
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

Jeep34' Alıntı:
Silindir üzerinde. 4 çeker araçta bunu yapamamanın nedeni, silindirin tek aksta bulunabilecek biçimde yerdeki dizaynı. Burada gaz veriyorlar (araç gidemiyor tabiiki) sonra fren. Sürekli 4 çeker ise fırlar gider :D

jeepler yine avantajlı yani uğur abi...

yazık sürekli dört çekerlere ;D ;D ;D

Etiketler

Aracının aktarma organlarına güvenemeyen veya kullanacak kişiye güveneyemen sürekli dört çeker araç sahipleri 30 dakikalarını ayırarak ön şaftı ortalama 8 cıvata sökerek alabilir ve test alanına arkadan itişli halde gidebilirler.

onun bunun ülkesinin uygulamalarını taklit edicez diye, canım ülkem yine kendini rezil ediyor
acaba Tüv e geçen başka bir ülkede yaşanmışmıdır böyle şeyler

Mümkün mü hocam ? Almanyada muayene diye milleti 12 saat ayakta dikeceksin , yok gazlayıp fren denemesi yapacaksın ...

Muayene yapacaksın , kurumların birbirinden haberi olmayacak . İstasyonun , hatta görevlisinin biri ak diyecek diğeri kara diyecek vs vs vs .

Bıktık bunlarla uğraşmaktan ...

ssbman' Alıntı:
Mümkün mü hocam ? Almanyada muayene diye milleti 12 saat ayakta dikeceksin , yok gazlayıp fren denemesi yapacaksın ...

Muayene yapacaksın , kurumların birbirinden haberi olmayacak . İstasyonun , hatta görevlisinin biri ak diyecek diğeri kara diyecek vs vs vs .

Bıktık bunlarla uğraşmaktan ...

topa tutarlar valla, yazık özentilik her zaman her yerde böyle sonuçlanmıştır
holywood taklidi bolywood gibiyiz
azcık orjinallk yok ülkemizde, bir şeye de biz karar verelim ya yeter artık dışardan kopya çektiğimiz

Aynen katılıyorum hocam özentilik , yabancı düşkünlüğü ...

Adam gibi muayene yapılsın tamam ama şekli bu değil . Devletin bunu beceremeyip satması da ayrı bir konu tabi .

Neyse hocam konuyu saptırıcam gece gece siniri kalkıyor insanın ...

mogzilla ceyar' Alıntı:
Aracının aktarma organlarına güvenemeyen veya kullanacak kişiye güveneyemen sürekli dört çeker araç sahipleri 30 dakikalarını ayırarak ön şaftı ortalama 8 cıvata sökerek alabilir ve test alanına arkadan itişli halde gidebilirler.

Vaay JR. senin kafa basıyor valla ;D

Ben bunu uygulayayım 2 ayım kaldı muayneye ,o gün 2 çeker yanlaya yanlaya gezerim. ;D

Ama aktarma organlarına güvenmeme değil, LR de el freni şafta bağlı, tekerleklere değil, araç durunca yapışıp kalıyor, hareket halinde ya tutmaz yada kilitlenir, bunu tasarlarken araç 45 dercelik meyilde el freniyle durabilsin diye yapmışlar (durabilirmi o ayrı mesele) , aynı otomatik vitesin park konumu gibi düşünebilirsin, giderken parka atılmaz. Yada hareket halindeki bisikletin tekerine çomak sokmak gibi ya teller kopar yada bisiklet takla atar, Yunusun söylediği bu.

İkinci bir konu ,

Benim arabamı her kim olursa olsun başkasının kullanması yada kullanamaması meselesi benim tassarufumdadır , Bunun parasını ben veriyor, ÖTV sini ben ödüyor, yıllık vergilerini ben ödüyor, sigortasını ben yaptırıyor, bakımlarını ben yaptırıyor, içine dünyanın en pahalı benzinini ben koyuyorsam ben izin vermez isem kimse şoför koltuğuna O-TU-RA-MAAZZ , hiç bir kanun bunu emredemez, hele ticari bir şirket asla. nokta.

(Elbette zorunlu ve acil bir hal yok ise veya Kanun dışı birşey yapmıyorsam, mahkeme kararı yok ise)

Herkes köprüyü geçene kadar dayı dediği için yüz bulmuşlardır, Beni buna "zorlayacak" birini hiç kusura bakmasın oracıkta buruşturur kenara koyarım.

Selamlar

Yazılanlara kesinlikle katılıyorum . Araç sahibi aracıyla içeri alınmalı ve kontrolleri bu şekilde yapılmalı ...

Şaft sökmek güzel fikir ama acaba bu muayene de sorun yaratır mı ? Bukadar titiz! yapılan muayenede olmayan şaft sorun yaratmaz mı acaba ?

bu muayene yazılarını dıkkatlıce okudum bende aynı seylerı duydum henuz yasamadım .Bunun kanuni bir yaptırımı yokmu ?nasıl olmaz aklım almıyor elın oglu hamburgecıde dusuyor vay neden benım oglum dutudıye dava acılıyor..Bu tüv denilen istasyonlara arcımızı götursek vay senın jeepın yag kacırdı veya far ayarı ıstedıgım gıbıdegıl dese .Bizde bunu noterle tespıt ettırsek ve dava acsak ve bılırkısı tayın ettırsek.Olurmu?Ve bu gecen sure ıcındede arabamızı kullanabılsek.Bilirkişinin incelemesını beklerken.hukuku bılen arkadaslar yazarsa sevınırız.Her konuda vatandaş olarak itiraz hakkımız varken.Mahkeme-yargıtay-yargıtay genel kurulu.. buna neden ıtıraz edemıyoruz.Nasıl bir mercii olamaz anlamakta güçlükçekiyorum.Bilenler yazarsa sevınırım

Hukuçu arkadaşlar daha doğru bilgi verebilir ama ben bildiğimce yazmaya çalışayım . Mahkeme yada hazırlık süreci ek süre sağlamaz , yolda yakalanılırsa araç bağlanır .

Mahkemeye vermek mümkündür sonuçta bir engel yok . Araca muayene den sonra , önce yada her iki zamanda da , konuyla ilgili bir teknik inceleme yapılır(yetkili servis , sulh hukutanan tespit yada teknik üniversite raporu). Raporları alınır , muayeneden alınan raporla mahkemeye başvurulabilir . Tabi hazırlık ve dava süreci en , en , en iyi ihtimalle 5 senede biter :-\

Tabi memlekette uğraşmaya uğraşmaya , herkes alışmış ... Biz bunu vatandaşa dayarız ilk zaman söylenir , sonra alışırlar nasılsa , zihniyeti yerleşmiş durumda ...

Saygılarımla ...
Barış

geçen hafta muayeneye götürdük aracımı. gitmeden önce LPG raporu aldık. Otomatik vitesimi tümden yeniletirken araç dururuken orada aks körüklerini değiştirtmiştim muayeneden geçmeyeceği için. egzos zaten yenilenmişti. xenon farları söktüm. arka camların tamamı yarı aynalı cam. en arka bölüm ve arka kapak camı aynalı cam üzerine tam aynalı film. havalı kornamı söktüm. yedek lastiğimi bagaja gergilerle sabitledim. far ayarı yaptım.

sonuçta el frenim yarım tutuyormuş o hafifi kusur aldı. kısa farlar ayarsızmış ona yapacak birşey yoktu hafif kusur olarak geçti. ne yan basamağa ne stepneye ne olmayan plaka ışığına ne de stepneye kusur yazıldı. sorunsuz hallettim. darısı başınıza. LPG raporu 2 senelik yazılıyor artık. muayenede aynı şekilde 2 sene geçerli. haftasonuna denk geliyorsa son tarihiniz ceza işlemiyor bilginize.

arkadaşlar 10dk. önce tuv dan geldim aracım tek seferde tuv dan geçti sadece sağ arka teker hafif kusurlu çıktı birazda yağ kaçakları unutmayın 2 yıl muayene süresi 2011 in 2 ayına kadar tuv la işim yok arazi araçlarında bagaj sis lambası vinç olabiliyormuş söktürmediler hiç bir şey bana aracımın son halindeki resmini yolluyorum
http://s348.photobucket.com/albums/q336/aksimsek/?action=view&current=14072008153.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR