Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,076

Etiketler
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

erzurumda yaptırdım bende MMO dan kazık yedim galiba lpg de 2 yıl olduğunu bahsediyor arkadaşlar 1 yıllık yaptılar kesin emin olduktan sonra onu düzelteceğim

Arkadaşlar bende aracımın muayenesini yeni yaptırdım.Kalabalık olmaz düşüncesiyle Çatalca'daki istasyona gittim.Gitmeden önce telefon ettim ve aracımda ön, arka korumalar ve yan basamaklar olduğunu söyledim, sorun olacaksa sökmek için, bu tür arazi taşıtlarında bu aksesuarlara izin verildiğini ancak aracın boyutlarını aşmaması gerektiğini söylediler.Mesela ön koruma aracın kaput hizasını geçmeyecek ya da yan basamaklar aracın yanlardaki en dış noktasını geçmemek şartıyla.Adamlar aracın motor numarasını bulamıyor ve bunu hafif kusur olarak yazıyor sanki benim işimmiş gibi, birde benim aracımın camları renkli bu da hafif kusur ama ben aracı o şekilde aldım yani film falan değil.Muayeneye gidecek arkadaşlara bilgi olsun istedim, sorunsuz muayeneler dilerim..

lpg de 2 sene. ankarada muayeneden hemen önce yaptırdım. gidip hakkınızı arayın bence.

evet lpg muayensi 2 yıl, ankarayla erzurum arasında değişecek değilya MMO da sapıttı.
motor numarası bu gidişle tarihe karışacak gibi yeni araçlarda görünmeyen yerlere yazıyolar ;D
Tüv de gerçekten uygulama hataları çok fazla sonradan yapılmış filme bir şey demiyorlar orjinal filme kusur yazıyolar

benimde motor no kayıp. yerin gösterdik, kitapçıktan bulup yinede bulamadılar. kusur yazıldı. ancak oradaki çalışanın dediğine göre biz düzenleme yapılacakmış ve yetkili servisten no nun doğru olduğuna dair yazı alınacakmış.

MMO yu arayıp görüştüm yanlışlık yapmışlar aracı ticari araç olarak değerlendirmişler incelemeden getirin düzeltelim dediler yanı lpg muayenesi kesinlikle 2 yıl

arkadaşlar gezi amaçlı 4x4 büyük araç üstüne karavan monte etmeyi (yeni yapılacak) düşünüyorum.kimseden doğru dürüst bilgi alamadım trafiğe uygunluğu açısından sorun çıkacak anlaşılan bu konu hakkında bilgisi olan varmı..kriterler nelerdir
saygılar

benim 1980 cj6 muayeneden geçti 2 yıllık yaptılar, önde %9 sola çekiyor, arka ise %3 sol, ancak bu konuda muayene girmeden önce çok titiz davranmıştım, kampana ları taşlattım defalarca denemeler 3-4 defa deneme yaptım, cjlerde var yok bir frenler var onlarda iyi tutsun istedim.

sayın abilerim bende bir konu hakkında sizlerden bilgi istiyorum LPG yakıt deposunun son kullanma ömrü varmıdır 10 yıl diye duydum doğrumu acaba

Arkadaşlar,
Bu TUV muayene meselesinin artık yavaş yavaş oturuyor gibi ve birkaç yılda bir herkesin tekrar yeniden meşgul edecek ,bu başlıktaki konuların yoğunluğuna mütakip ben bir fikir öne sürmek istiyorum ;burada araç spesifikasyonlarına istinaden bir(model/yıl) bir alt başlık açıp muayeneden geçen arkadaşlar ve yorum yapmak istiyenler ilgili yerlere bunu not düşseler hem araç sahipleri için ulaşımı kolay olur hem de bilgi dağınıklığı olmadan muayeneye girecekler için çok güzel (final check) bir kaynak teşkil eder,ayrıca genel başlıkta da herkesi ortak ilgilendiren konular (koruma barları,yan basamaklar,cam filmi ,vinç,....gibi) devam edebilir.

Tşk

savaş' Alıntı:
sayın abilerim bende bir konu hakkında sizlerden bilgi istiyorum LPG yakıt deposunun son kullanma ömrü varmıdır 10 yıl diye duydum doğrumu acaba
doğrudur.. 10 sene derler, ama sızdırmazlık raporu almaya gittiğinizde 6-7 yaşına gelmiş tankları değiştirtiyorlar.

mesutbayrak' Alıntı:
arkadaşlar bursa valisi bunlara bi uyarı yaptı hem çalışma saatleri uzadı hemde biraz esnek davranmaya başlamışlar "yani bursa valisi milleti kurtardı". ben 3 saat muayene istasyonunda kaldım geçmeyen araçlar harbi geçecek cinsten değildi 70 lerden kalma moskoviç bile geçti ama adam moskoviçe iyi para harcamış kız gibiydi

[size=12pt]
Böyle Vali' lerin ellerinden, gözlerinden öperim....

[attachment=1]​

Vali.jpg

ozanyur' Alıntı:
ben geçen hafta ankara TÜV de gördüm
cherokee ZJ ile arka tarafta hızlanıp fren yaptılar bir kaç kez
aracın sahibi ve iki tane görevli bindi araca, birinin elinde ufak bir cihaz vardı onunla bakıyolardı
adamın hoşuna gitti galiba ZJ bir kaç kez turladı, bizde güzel bir motor sesi dinlemiş olduk ;D

O cihazın içinde g kuvvetini ve yönünü ölçen bi sensör var. Esp sensörüde aynı. Mesela; sağ virajda önden sola kayan bi araçta, aracın otasından yere doğru 90drc. açı ile hayali bi eksende dönüş hissediyor g sensörü ve ecu' ya bilgi veriyor. Ecu bilgileri değerlendiyor ve sağ ön tekerleğe fren yaptırıyor. Araç çizgiye geliyor. Ben ekspertiz sırasında kaçtane malın arabasında, mal ustaların kolçak takarken matkapla deldiği esp sensörü gördüm. Bu sensör gm opellerde el freni tabancasının yanında oluyor. Döşemeci hatasını telafi etmiyor, araç sahibide tamir ettirmek yerine, esp ışığını iptal ettiriyor. Sizde esp çalışıyor bilip arabayı satın alıyorsunuz, çoluk çocuk viraja dalıyorsunuz. Esas bunları peşine düşşün tüv.....
http://www.dailymotion.com/user/atokatates/video/x8l8zx_esp_auto

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR