Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,087
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

mesutbayrak' Alıntı:
arkadaşlar 21/01/2009 da arabanın fren muayenesini bursada yaptırdım. öyle bi anlattılarki korkarak gittim geçermi geçmezmi diye ama hiç anlatılanlar gibi değil gayet güzel bi sistem oluşturmuşlar. araçlarda bariz bi eksiklik yoksa rahatlıkla geçer muayeneden.saat07.30 da sıraya girdim 10.30 da işim bitti.
Arkadaşımın arabasının "geçmeyen kısımlarını tekrar göstermek" için Çiğli'deki merkeze gittik. Geçemeyen parçalardan bazı örnekler veriyim siz anlarsınız... :
Otomobilin orjinal far takımının sıfırı takılıydı, rengi yeterli ve uygun değilmiş..İşin komik tarafı modifiye yok, parçalar da sıfırlandı, eski olsa hadi diyeceğim...
Orjinal spoylerine sorun çıkardılar (2000 Hyundai Coupe)
Tüplü aracın dolum ağzını zorla yer değiştirttiler, ilk defa gaz almaya gittiğimizde benzinci "bunu buraya nası taktınız abi nası doldurcaz, bunu yapan usta kafayı mı yemiş?" dedi...
Vs vs bence baştan sona "Çingeneye padişahlık vermişler" ortamı hakimdi, elemanlar araçlara muayene yapıyolar gibi değil de NASA'da AR-GE yapıyolarmış havalarındaydılar...

Etiketler

arkadaşlar bursa valisi bunlara bi uyarı yaptı hem çalışma saatleri uzadı hemde biraz esnek davranmaya başlamışlar yani bursa valisi milleti kurtardı. ben 3 saat muayene istasyonunda kaldım geçmeyen araçlar harbi geçecek cinsten değildi 70 lerden kalma moskoviç bile geçti ama adam moskoviçe iyi para harcamış kız gibiydi

Walla bi aile dostumuz bi türlü geçemedi, hiç bir değişikliği, takılanı olmayan Kangoo'yla, sonunda İzmir'in daha o sisteme geçmemiş bi ilçesinde geçti...
İzmir'in TÜV zulmü, bi de kırmızı ışık ve trafik polisi zulmü bitmez...

Recidivist' Alıntı:
Walla bi aile dostumuz bi türlü geçemedi, hiç bir değişikliği, takılanı olmayan Kangoo'yla, sonunda İzmir'in daha o sisteme geçmemiş bi ilçesinde geçti...
İzmir'in TÜV zulmü, bi de kırmızı ışık ve trafik polisi sülmü bitmez...
gelin muayeneleri bursada yaptırın ne diyeyeyim

Haha unutmuşum bi de yabancı "plakaya bakmayız" bombası var ınu unuttum:smiley:

Adam arabayı Ankara'dan almış mesela, ama İzmir'de yaşıyo diyelim "almayız, yabancı plaka" diyolar, bombaya bak yaa...

erdalbey hella sis farları taktırmak istioyurm ona uygun bir sistemle kim uğraşıcak çıkar takını nasıl pratik yapcaklar sanayii de gerçekten özverili birielri bulmam lazım:D ayrıca çatıya taktığı mdemirede sis farı takmak sitiyorm ama herşeyi ruhsata işlet diyorlar. zaten öndeki demir ruhsta işli deilken kaza yaparsam hiç hoş olmazmış...

o siyah kauçuk gibi olan korumalara eğer kelepce gibi birşey bulabilirsem aslında sis farı takılabilir :smiley: oturup planalrını yapmak tasarlamak lazım ya..
birde bu kendidnen çekicisi olan yada alta doğru kalkanı olan korumalar varya set halinde (cherokee lere takılıyor genellikle) bunlar sorun çıkarmıyormu? internette başka ülkelerde jimny e takanalrı gördüm mantıklı da geldi ancak polisler ne der bunu idrak edebilirlermi bilemedim... tüv sertifikalı koruma var mı? :smiley: sonra ielrde yükseltmek ve yan korumalar (rock sliderlar) yaptırmak istiyorm bunlara da laf edecekelr herşeye laf edecekler gibi görünüyor heveslerim toptan kursağımda kalacak galiba :(

Bir ek bilgi arkadaşlar : Tüv sürekli 4x4 araçları kanalların orda ki fren test cihazlarına çıkaramıyormuş çünkü bu cihazlar sadece 4x2 araçlar için . Bunun yerine aracı sürüp fren yaparak yine bir cihazla ölçüyorlarmış Tabi bu frenleme muhtemelen basıp sonra kazık fren yapıp lastik törpülemekle yapılıyor .
Bahsedilen frenlemein , kızaklatmak anlamına mı geldiğini yarın gün içinde net birşekilde öğrenmeyi umuyorum .

Eğer aracı kızaklatarak ölçüme çalışılıyorsa , rezalet ... ,

Saygılarımla
Barış

ben geçen hafta ankara TÜV de gördüm
cherokee ZJ ile arka tarafta hızlanıp fren yaptılar bir kaç kez
aracın sahibi ve iki tane görevli bindi araca, birinin elinde ufak bir cihaz vardı onunla bakıyolardı
adamın hoşuna gitti galiba ZJ bir kaç kez turladı, bizde güzel bir motor sesi dinlemiş olduk ;D

Hocam hızlanıp fren yapıyorlardı derken , nasıl bir fren? Panik , kızaklatacak kadar sert firen mi? Yoksa daha makul şekilde mi?

Bakalım araştırıyorum yarın bunun aleti yok mu onu da öğrenicem ...

Gerçi kızaklatsalar ne olur ama şu ara fena kılım TÜV'e ... :mad:

hemde nasıl kızaklatıyolardı anlatamam, olurya bir tutmasa 5,2 motor onları ucururdu heralde karşı binalara

Rezillik işte ... Tüv cihaz alacağına bizim lastiklerden yiyor ...

Ben biraz uğraşayım şu konu ile ...

ozanyur' Alıntı:
hemde nasıl kızaklatıyolardı anlatamam, olurya bir tutmasa 5,2 motor onları ucururdu heralde karşı binalara
Böyle bişey olabilirmi ya ben nasıl izin vereyim bir başkasının aracımı kullanmasına hemde lastik kazıtacak desene kavga edecez şu TÜV cülerle :mad:

Sürekli 4 çeker araçlarda fren testi sahada yapılıyor. 2 çeker seçenekli ve otomobillerde ise silindir üzerinde olduğu yerde.

Sahada aynı şekilde el firen testide yapılıyormuş defenderler sürekli 4 çeker ve el fireni şanzımandan 4 tekerde tutacagı için kızaklama şansı cok az ya şaftı yada aks milini kırarsa :mad: bunun hesabını kim verecek acaba çok merak ediyorum

dronder' Alıntı:
uğur abi 4*2 seçeneği bulanan jeeplerde nasıl yapılıyor ?
Silindir üzerinde. 4 çeker araçta bunu yapamamanın nedeni, silindirin tek aksta bulunabilecek biçimde yerdeki dizaynı. Burada gaz veriyorlar (araç gidemiyor tabiiki) sonra fren. Sürekli 4 çeker ise fırlar gider :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

SON KONULAR

Geri