Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,076
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

Merhaba 90 model mercedes mb 100 yeni aldigim alkovanli karavanimin muayenesi 10 gun once gecti. Goturecegim ama aklima takilan ve yanitlarimi bulamadigim sorularimi sizlerle paylasmak istiyorum. Eger varsa bilginiz benimle paylasirsaniz cok sevinirim.
1. Ruhsatta kamp tasiti minibus yazmasina ragmen internet sorgulamasinda sadece minibus gozukuyor. Bu nasil duzeltilir acaba? Tuvde sorun yaratir mi?
2. Ruhsatta 9 arti 1 koltuk gozukuyor ama karavanimda 2 + 2 karsilikli koltuk ve 2 kisinin sikisarak oturacagi yan koltuk, bir sofor yani ve bir sofor koltugu olmak uzre toplam 7+1 koltuk var. Kenardaki sikisilarak oturulan koltugun arka sirt dayanma yeri cikartilarak ucuna ekleniyor ve koltuk uzatiliyor ve bir kisilik yataga donusuyor. Bu yatak karavanin giris kapisini kapatiyor. Bu sekilde 10 kisi oturabilir. Bu isimi gorur mu acaba? Tabii on koltuklarin haricinde arkadaki koltuklarin sadece ikisinde emniyet kemeri var. 10 kisi gozukuyorsa ruhsatta 10 tane emniyet kemeri gerekiyor mu? Yoksa aracin orjinal emniyet kemer yerleri yeterli mi?
Ne dersiniz derdim buyuk mu?
Saygilar

Etiketler

mebus' Alıntı:
Merhaba 90 model mercedes mb 100 yeni aldigim alkovanli karavanimin muayenesi 10 gun once gecti. Goturecegim ama aklima takilan ve yanitlarimi bulamadigim sorularimi sizlerle paylasmak istiyorum. Eger varsa bilginiz benimle paylasirsaniz cok sevinirim.
1. Ruhsatta kamp tasiti minibus yazmasina ragmen internet sorgulamasinda sadece minibus gozukuyor. Bu nasil duzeltilir acaba? Tuvde sorun yaratir mi?
2. Ruhsatta 9 arti 1 koltuk gozukuyor ama karavanimda 2 + 2 karsilikli koltuk ve 2 kisinin sikisarak oturacagi yan koltuk, bir sofor yani ve bir sofor koltugu olmak uzre toplam 7+1 koltuk var. Kenardaki sikisilarak oturulan koltugun arka sirt dayanma yeri cikartilarak ucuna ekleniyor ve koltuk uzatiliyor ve bir kisilik yataga donusuyor. Bu yatak karavanin giris kapisini kapatiyor. Bu sekilde 10 kisi oturabilir. Bu isimi gorur mu acaba? Tabii on koltuklarin haricinde arkadaki koltuklarin sadece ikisinde emniyet kemeri var. 10 kisi gozukuyorsa ruhsatta 10 tane emniyet kemeri gerekiyor mu? Yoksa aracin orjinal emniyet kemer yerleri yeterli mi?
Ne dersiniz derdim buyuk mu?
Saygilar
selamlar sizin durumuz sorunmu değilmi bence bir trafik müşavirinden bilgi alın yada tüv istasyonundan çünkü sizin durumuz biraz farklı ( aracınız karavan ruhsatta minibüs görünüyo yanlış anlamadıysam)

Evet aynen. Musavir bilemedi. Bilen bir musavir telefonu var mi acaba?

Evet aynen. Musavir bilemedi. Bilen bir musavir telefonu var mi acaba?

Aslan ticaret ismindeki firma motor değişikliği işlemlerimi yapmıştı oldukça bilgi sahibiler sorabilirsiniz.212-6731818

feyzullah efe' Alıntı:
arzuhalci dolduruyor sizde muayeden sonra tırafikten yeni ruhsat alıyorsunuz arzuhalciyede verseniz ruhsat sahibi gerekiyor kendiniz yapın daha iyi 1 saatte bitiyo çünkü akşam üstüde alıyorsunuz
Teşekkürederim ilgine Bakırköye gidicez artık ne yapalım...

yasarergun' Alıntı:
3 gün içinde çevrilmezseniz gelin yanıma
:D
kokusunu alırlar onlar bir gün geçmiş sigortanın muayenenin
adamlar bir sene durdurmaz durdurdukları sabah muayeneniz ya da sigortanız bitmiştir :D :D :D
Allahtan kalabalık şehirde çevirmelerde 3 araç göz önünde olunca çevirmiyorlar :D
Uğraşıcam baya araç kredi ile alınmıştı bankadan rehin yazısını kaldırıcam babamdan şirket üstüne kayıtlı noter vekaleti ile imza sürküleri vb. evrakları hazırla anadolu yakasından bakırköye kayıtlı araç trafiğe git işallah 1 günde halledebilirim istanbul gibi biryerde zor olucak biraz... ;D

kafayı sıyırmış bunlar arkadaşlar!!! ben sızdırmazlık almak için gittim LPG için ,bir araç geldi yeni kasalardan audi A6 turbo kontrol sırasında turboyu sök dediler adama bağlantı konturolü için adam siz kafayımı yediniz dedi, koca bir bloktan başka bişey yok ortada bujı kablosu bile gözükmüyo motorda diyince pişkin pişkin gülerek ,serviste söktür çekiciye koy getirdediler adama !! konuya bende dahil oldum biraz gerildi ortalık ,hepsi yeni yetme elemanların sanki uzay mekiği kontrol edermiş edalarındalar adamda yırttı attı evrakları herşeyimiz doğruya bi araçlardaki yanlışlarımızmı çok önemli deyip gitti ve son sözü çok güzeldi ben söylemesem siz anlamazsınız bile bu arabalarda LPG olduğunu dedi ,anca ticari taksi bekler 20 lik sakala kontrol yaparsınız onay veririsiniz dedi burdan çıkıştada onarım için gönderdiğiniz servisten komisyonunuzu alırsınız diye evrakları yırttı bastı gitti.

kısaca iğrenç bir sistem ne sıra ne bişey hiç bişey belli değil, ufacık bir odada evrak tamamlamak için 50 kişi, leş gibi kokuyo ortalık. haberiniz ola birde vergileri artırmışlar diye duydum bugün yeni dilime göre Q7 nin vergisi senelik olarak özel bir uçağınkinden çokmuş bu konuyada bi değinip araştıralım derim!!

Bir sorum olucak;
Muayene'si geçmiş olan araçlardan TUV dan ruhsat kayıt yaparken harç parasını alırken,Muayenesi bittiği tarihten itibaren ceza alıyorlar bu ceza oranı % kaçtır bilgisi olan varmı.

Dün akşam katıldığım İsoff (İstanbul Off-Road Kulübü) toplantısında Araç muayene konusunda, tanımadığım ama tecrübeli 3 beyefendi misafir vardı.
Bunlar sırası ile Fren Teknik firmasından Mak.Y.Mühendisi Alpay bey, Mühendislik (Tadilat Proje) firmasından Ergun bey, ve adını unuttuğum İngiltere'de araç muayenede görevli bir Türk Mühendis arkadaş.

Konuyu kısa özetleyecek olursak (çok şey konuşuldu) taşlar hala yerine oturmamış. Bakanlığın araç muayenesi için çıkardığı kanunda, açık ve net olmayan maddeler var. Sonuçta MODİFİYE diye bir olayın herkes farkında. Ama otomobil ama 4x4

Kısa kısa aklımda kaldığı ile Örneğin;

Araçlarda istenilen özellikler o aracın imal tarihi ile bağlantılı. Yani bir CJ de neden keskin köşeli tampon var diyemezler. Çünkü o yıllarda üretim buydu. Kanun geriye dönük işlemez.

Lastik ebatları konusundaki belirsizlik, (Sadece 4 lastik aynı ebatta olacak deniliyor :D ) Ama lastik büyüdüğü zaman fren işlevi standartların altında çalışırsa onay alamaz. Freni güçlendirmek lazım.(onaylı tadilat)

Tamponun fiber veya saç veya başka bir malzemeden olmalı diye bir açıklık yok. (ingilterede ağaçtan tampon yapan birisi muayeneden geçmiş.Çünkü Avrupa birliğinin kanunlarında da buna açıklık yok) Ama tamponun sivri köşeleri olmamalı, radyatör havalandırmasını kapamamalı, far yüksekliğini geçmemeli vs.vs. (bunun içinde mühendislik firmasına aksesuarın faturası ile gidip onay almak gerekiyor)

Bull-bar arazi araçlarına serbest (onaylı olacak)

Abs li araçlar abs'yi iptal edemezler.Esp veya Dsc gibi elektronik aksesuarları iptal edemezler.

Aracın normal ağırlığı ile şimdiki ağırlığı arasındaki fark, fren mesafesini uzatacağı için buna çok dikkat ediyorlar. Bir hesaplaması vardı unuttum :(

Vinç, çeki demiri onayı zaten gerekli. (gözlede gözüküyor)

Diferansiyel kilitide onay gerekiyor. Fakat gözle gözükmediği için masum :smiley:

Anladığım kadarı ile karambollü bir çok husus var. Bu arkadaşların dediği, araçlarınıza yapmış olduğunuz modifikasyonların faturası ile beraber mühendislik firmasına gelip, kanunların öngördüğü biçimde tadilata onay alıp TUV'e sunmak.

Zaten eğer aracımız kaskolu ise ve biz kaza yapmışsak, onaysız olan tadilattan dolayı kaskonun ödeme yapmaması olasıdır.

Denilen bir başka hususta, kanun maddelerini kağıda dökün, okuyun ve aracınıza bakın. Durum ne ? :smiley:

Şimdilik aklıma gelen bunlar..

hasanfb' Alıntı:
Bir sorum olucak;
Muayene'si geçmiş olan araçlardan TUV dan ruhsat kayıt yaparken harç parasını alırken,Muayenesi bittiği tarihten itibaren ceza alıyorlar bu ceza oranı % kaçtır bilgisi olan varmı.

bir ay geçti 130.5 aldılar benden

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR