3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,172
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

es.bak döner geilr... gene. deli ye taş gösterme..konuyu kucakladık başka yere bıraktık, oynasınlar diye..

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

rosengela' Alıntı:
Sormadan geçemeyeceğim, Face acaba maçka parkında falan dolaşan bir köpek midir? Giller'da da bolca resmi olan hani?

Bir de alanda masa-sandalye var mı? Bizim acilen çıkıp almamız gerek yoksa =(

Evet biz Teşvkiye'de oturuyoruz ve bolca Maçka parkında geziyoruz. Giller takvimlerinde Face ve yavrularının çokça fotoğrafı bulunmakta :smiley: 2011 takviminde de olacak :smiley:

Masa Sandalye herkes kendisi getiriyor. Genelde kamplara açılır kapanır kamp masa-sandalyeleri götürüyoruz.. Gündüz heryere çökülüyor çok sorun olmuyor da gece ateş başına geçince sandalye gerekiyor :smiley:

En keyifli şeylerden biri gecenin ayazında ateş etrafında otururken birilerinin sandalyenizin altına kor köz koyması..Hemen iliğiniz kemiğiniz ısınıyor.. Muhteşem :smiley: Bu artık ritüel oldu aramızda :smiley:

listenin arasına bende bazı kalemler ekledim ..
herkese keyifli hazırlıklar..

eftaLYa' Alıntı:
................
*İlk Yardım Çantası (Ambulans olacak ama yinede biz onsuz yola çıkmıyoruz..)
*Kameralar (Fotoğraf-video-şarz aletleri-harddiscler-kart okuyucu)
*Telsiz
*Fener-Tepe lambası (Yedek Pil)
*Spor ayakkabı - Bot - Terlik
*Çorap - İç çamaşırı
*Tarak-toka-diş fırçası-macun-tırnak makası
*Tişort - Şort - Kalın eşofman - Yağmurluk
*Sivrisinek ve Kene kovucular
*Çadır - Mat - Şişme Yatak - Battaniye-Uyku tulumu
*Piknik seti (Tencere tava- matara - tabak - bardak vs..)
*Şemsiye - Sandalye
*Çöp poşeti
+
*kamp sandalyesi
*çay,kahve,su ısıtıcı
*kibrit,çakmak,tutuşturucu,mangal kömürü,tel ızgara
*yiyecek et ve kahvaltılık ,konserve,biskuvi
*kamp alanındaki su içilemiyorsa içme suyu
*Kamera,cep telf vb sarjları için 12 x 220 V inverter
*yüksek dereceli koruyucu güneş kremi
*küçük çakı,toplu iğne veya çengelli iğne

Face için;
*Konserve ve kuru mama
*mama ve su tası
*Işıklı tasma (yedek pil)
*Havlu
*Kaka poşeti

:smiley: güneşle aramda sorun olmuyor koruyucuya ihtiyaç yok. Şunu da unutmuşsun lazım olur diyeceğiniz varsa ekleyin lütfen bende alayım :D

:D iyi yaptınız :D Yemek içmek kısmını Bolu civarında alışveriş yapacağım için evden gidecekler listesine yazmamıştım :smiley:

araç şarzından inverter da arabamda sabit ekipmandan :smiley:

Su sıkıntı yaratmaz sanırım. Daha önce gittiğimizde kaynak sularından kana kana içebilmiştik.

Bende listemi yazayım...dünden beri hazırlamaktayım..;

-Çadırımda 1 Adet TEMA Gönüllüsü Önlüğü asılı olacaktır.
Çadır sakinleri 50 ve 56 yaşında 33 yıldır evli bir çifttir.

-Bu mat denen altlık yapı marketlerde mi satılır..? Buralarda bulamadık.

-Çadır..... 2.40 x 2.40 iglo...1
-Şişme yatak...1
-yastık...4
-Masa....1
-Masa örtüsü...4-5
-Sandalye...2
-Hamak...2
-El Şemsiyesi...1
-Gölgelik şemsiye...1
-Çamaşır ipi...2
-Çok miktarda örtü...
-Naylon yer örtüsü..2m
-Radyo..1
-Fot.mak..1
-El feneri...tepe feneri....1+1
-Bol yedek pil...sarj cihazı
-İlk yardım seti...Güneş kremi-yağı
-Küçük mum...10
-Naftalin-Böcek spreyi
-Kağıt havlu 2
-Havlu...2
-Islak mendil...2 pk.
-mangal...1
-Piknik tüpü..1
-Kömür 3 pk.
-Izgara...1
-Piknik sepeti...2
-Buzluk...1
-Kavurma sacı...1
-Su 5lt....4
-Bel çantası...2
-Termofor...2 (Çadır soğuk olursa sıcak su torbası)
-İğne iplik seti...1
-Her türden giyecek.
-Her türden içecek.

-Meşe fidanı 5 adet...(-KütahyaTEMA bahçemizde kendi
tüplediğimiz fidanlardan getirip kampın izin verilen bir
bölümünde toprakla buluşturmak ve seneye tekrar
gelirsek gelişimlerini gözlemlemek istiyoruz.)
-Bize eşlik etmek isteyen olursa + 5 Fidan daha
getirebilirim ücretsizdir.Daha fazlasına arabada yer yok.

Tahminler her gün değişebiliyor tabiiki ama yinede kampçı arkadaşların HAZIRLIKLARINI YAPARKEN aşağıdaki şimdilik güncel olan durumu dikkate almasında yarar var .. :smiley:

BOLU için Geniş Tahmin:
Güncellenme Zamanı: Saat: 09:00 AM EEST Tarih: 27 Haziran 2010

Perşembe
Yağmur Olasılığı. Az Bulutlu. Yüksek: 26 °C . Rüzgar Kuzey 10 KM/S . 20% Yağış Olasılığı (trace amounts).
Perşembe Gecesi
Yağmur Olasılığı. Az Bulutlu. Düşük: 14 °C . Rüzgar Doğu 10 KM/S . 20% Yağış Olasılığı (trace amounts).
Cuma
Fırtına. Az Bulutlu. Yüksek: 27 °C . Rüzgar KKB 14 KM/S . 50% Yağış Olasılığı (water equivalent of 6.89 mm).
Cuma Gecesi
Fırtına Olasılığı. Parçalı Bulutlu. Düşük: 13 °C . Rüzgar Doğu 7 KM/S . 40% Yağış Olasılığı (water equivalent of 4.57 mm).
Cumartesi
Fırtına Olasılığı. Parçalı Bulutlu. Yüksek: 26 °C . Rüzgar Kuzey 14 KM/S . 40% Yağış Olasılığı (water equivalent of 8.82 mm).
Cumartesi Gecesi
Yağmur Olasılığı. Az Bulutlu. Düşük: 13 °C . Rüzgar KD 7 KM/S . 30% Yağış Olasılığı (water equivalent of 1.59 mm).

ahali orada fidan kaynıyor bastonu yere saplasan yeşerir siz o meşeleri daha boz bir yere dikseniz hic olmazsa bir mahlukat üstüne konar,biri altına yatar.hocam siz o meşeleri İnönü de ki kamyon fabrikasının yakınlarında yola mesafeli yere dikin arada bir gidip geldiğinizde de hem sular hemde gelişip gelişmediğini izlersiniz.selamlar.

By pass abimsiz beni pas gecme 1_2 fidan getir, ist. bizim sitede yer var ben onları oraya dikeyim.inşaallh bir aksilik olmaz gelir ve görüşürüz.

benım kuracagım cadır konser cadırır,yagmur yagınca su gecirir dimi buyuk ıhtımal?

hornblower' Alıntı:
benım kuracagım cadır konser cadırır,yagmur yagınca su gecirir dimi buyuk ıhtımal?

bende festival çadırlarından aldım,tek tenteli olanlardan,yağmura çok dayanklı olacağını sanmıyorum :( ancak yağmur yağma ihitmaline karşılık, yanımda bir adet koli bandı ve battal boy çöp poşetlerinden gtireceğim;çöp poşetlerini birleştirip çadırın üzerine tutturunca bir nebze da olsa işe yarıyormuş..

adatem' Alıntı:
bende festival çadırlarından aldım,tek tenteli olanlardan,yağmura çok dayanklı olacağını sanmıyorum :( ancak yağmur yağma ihitmaline karşılık, yanımda bir adet koli bandı ve battal boy çöp poşetlerinden gtireceğim;çöp poşetlerini birleştirip çadırın üzerine tutturunca bir nebze da olsa işe yarıyormuş..

gezenbilir ailesinden öğrenicek baya pratik yollar var=) biraz uğraştırıcak olsada etkili bi yol,teşekkürler :smiley:

benimde bir iki sorum olcak; kocaeli den katılcak olan var mı ? yani burdan servis yapabilcek birileri? yada şehirlerarası otobüslerle gelsek, bolu merkeze geldikten sonra orayı bulabilir miyiz? ve de araçsız gelmek sorun olur mu?

hornblower' Alıntı:
gezenbilir ailesinden öğrenicek baya pratik yollar var=) biraz uğraştırıcak olsada etkili bi yol,teşekkürler :smiley:

rica ederim,umarım hiçbir aksilik çıkmadan güzel bir kamp geçiririz :smiley:

aren' Alıntı:
benimde bir iki sorum olcak; kocaeli den katılcak olan var mı ? yani burdan servis yapabilcek birileri? yada şehirlerarası otobüslerle gelsek, bolu merkeze geldikten sonra orayı bulabilir miyiz? ve de araçsız gelmek sorun olur mu?

Ben de aynı şeyi Ankara'dan gidecek olanlar için sormuş olayım.3 kişiyiz,minik 1000 motor şehiriçi bi aracımız var.Yayla yolları olduğu için aracımızla sıkıntı yaşar mıyız diye tereddütlüyüz.Daha önce gidenlerden bu konuda fikir almak isteriz.Teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri