3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,167
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

Arkadaşlar,
Bu güzel ortamda maalesef bazı arkadaşlarımızın (Lütfen kimse üzerine alınmasın) birbirlerine karşı iğneleyici sözler sarfettiğini okudum..
Hepimiz şehir stresinden uzaklaşmaya, zihnimizi dinlendirmeye ve gerçekten güzel bir organizasyona gidiyoruz..
Olumlu olalım, pozitif düşünelim ve daha tanışmadan birbirimizle münakaşaya girmeyelim..
Belki bu satırlarıma da bazı arkadaşlar tepki gösterecek ancak bu platformdaki öncelikli oluş sebebimiz bilgi ve tecrübelerimizi,
mutluluklarımızı ve birlikteliklerimizi paylaşmak değil mi?
Doğa sevgimiz arkadaşlar..
Doğa ve Sevgi..
Herkese kucak dolusu SevgileR..

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

(benim oğlum bina okur
döner döner gine okur) Bizim ahali kene okur.
döner döner gene okur.
gibi oldu.tedbirimizi alalım.Yani eşeğizmizi bağlayalım.Kurdu bağlayamadığımıza göre.her kese kedersiz sağliklı geceler,günler diliyorum.

LaVRaSiA' Alıntı:
dünya da uçabilen bir kene türü bulunmamakta. ve hatta hayvandan hayvana da zıplayacak anatomik yapıya sahip değiller yürüyerek tırmanarak ilerlerler.. belki gördükleriniz pire olabilir. ;D ;D Ki pireler kendi boylarının 200 katı mesafede zıplayabilirler. :smiley:

Tedbir iyidir. kene bilekliklerini bende kullanmıştım. süperler. sineğe böceğe karşı olanları da var. Sivrisinek kovucu bileklik idi galba adı

Pireleri çok iyi bilirim LaVRaSiA.Dediğim gibi ben kasaba çocuğuyum,anam babam hala orada.Çocukluğumda ineklerimiz de oldu zaman zaman.İneğimiz olmadığı zamandan ise bahçemizin otları yazık olmasın diye,hem de biz seviyoruz diye keçilerimiz eksik olmadı yakın yıllara kadar.Tavuklarımız ve en az 1 tane kedimiz olmuştur hep.Ki evvelkiş yaz bahçemizdeki kedi sayısı 13 taneydi.Eve almıyoruz,bahçede bakıyoruz.Bu yüzden pireleri iyi bilirim.Bahsettiğim yaratığa ben uçuyor diyorum ama zıplamak da denilebilir belki.Ama kesinlikle yürümek değil.Yürüyor da olabilir ama zıplıyor ya da uçuyor.En azından benim bildiğim türü.Yakalamak kolay değildir bu hareketinden dolayı.Hayvana zarar verdiği için genelde sahibi yakalamak ister.Gördüm kaç defa.Neyse.Bu konuda ahkam kesiyomuş gibi hissediyorum kendimi sürekli.Ama bildiğim konuda ısrar ederim,bilmediğim konuda susarım ve bilmediğim konuda biliyomuş gibi rol yapmayı da sevmem genelde :smiley: Bilmiyorsam sorarım :smiley: Ama ilginçtir ki kaç defa karşımdaki insanın ısrarla inat etmesi yüzünden şüpheye düştüğüm pes ettiğim olmuştur.Ya da ortamı germemek adına pes ettiğim.Ve sonrasında haklı olduğum ortaya çıkmıştır.Bunu az yaşamadım. :smiley:

Bu arada nickini yazmakta oldukça zorlandım,büyük harfler ile küçüklerin karışıkolmasından dolayı :smiley:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kene

;D 8)

Asya dersiniz kısaca..

Asya kıtasına hoş geldiniz.

arkadaşlar bilmiyorum burası yeri mi ama festival dolayısıyla karar verdiğim için buraya yazıyorum
yeni bir çanta almaya karar verdim 55 lt ve üstü 2 çanta arasında kaldım sizce hangisinı almalıyım ? üçüncü alternatiflere de açığım

http://www.bahriyeli.com.tr/index.php?p=shop&show=showdetail&fid=43001&categ=50&parent=30&navop=30&area=1

http://atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=17&urun_id=12162&urun_ismi=Survival-60-+-15-Trekking-Çantası-(-Kilit-ve-Anahtarlık-Fener-Hediye-)

tavsiyeler geliyor:
http://www.hepsiburada.com/loap-mivok-2-5010lt.-dagcilik-ve-kamp-cantasi/productDetails.aspx?categoryid=1300934&productid=outktp012

http://www.hepsiburada.com/outdoors-alpine-pro-60-sirt-cantasi-60-litre/productDetails.aspx?categoryid=1300934&productid=sporbhoap60

Bir kişi isen fazla kalabalık biri değilsen ucuz olanı al,boş yer oldukca hamallık artıyor.

Uçmalarına ya da zıplamalarına dair bir bilgi yok burada ya da gözümden kaçtı ama ağaçtan düşmek bunların taktiğiymiş zaten.Ağaçtan düşmez diyen kimdi hatırlamıyorum ama :smiley: :smiley: Bizim memlekette kene dedikleri yaratık yöresel bir ad falan ise aslında kene değilse bilemiyorum ama bizim oralardaki kesinlikle uçarmış gibi bir edayla zıplıyor diyor ve konuyu kapatıyorum.Değilse baygınlık gelecek bana ;D ;D Temmuzun 5-6 sı gibi gidicem memlekete.Fotoğrafını çekip belgeliycem dermişim ;D ;D

unal' Alıntı:
arkadaşlar bolu yakınlarında bolu merkezde yada bolu aladağlarda aracınız sorun cıkarırsa diye size bolu merkezde bulunan kemal ustanın numarasını veriyorum

kemal usta gsm 0532 334 23 42
Yüreği güzel kendi güzel dostum. ;)

Hadi artık açıklansın kesin organizasyon:smiley:

lizz bu mahlukat ucmaz zıplamaz,aheste yürür hata yürüdüğünü fark bile edemezsin.kan emdikce kendilerinin 10 katı şişerler,çocuklarda onları taşlarla patlatırlar, zor patlarlar.yarısı gitse yine yürürler.iki sene aynı yerde yemeden içmeden kalırlar.vs.vs.

safari' Alıntı:
arkadaşlar bilmiyorum burası yeri mi ama festival dolayısıyla karar verdiğim için buraya yazıyorum
yeni bir çanta almaya karar verdim 55 lt ve üstü 2 çanta arasında kaldım sizce hangisinı almalıyım ? üçüncü alternatiflere de açığım

http://www.bahriyeli.com.tr/index.php?p=shop&show=showdetail&fid=43001&categ=50&parent=30&navop=30&area=1

http://atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=17&urun_id=12162&urun_ismi=Survival-60-+-15-Trekking-Çantası-(-Kilit-ve-Anahtarlık-Fener-Hediye-)

tavsiyeler geliyor:
http://www.hepsiburada.com/loap-mivok-2-5010lt.-dagcilik-ve-kamp-cantasi/productDetails.aspx?categoryid=1300934&productid=outktp012

http://www.hepsiburada.com/outdoors-alpine-pro-60-sirt-cantasi-60-litre/productDetails.aspx?categoryid=1300934&productid=sporbhoap60

safari' Alıntı:

bana hepsinden birer tane alsak yetmez :D (tek kişi) o yüzden station wagon araba ile seyahat ediyorum :D

sanırım sorunuza dağcı ve trekingçi arkadaşlarımız daha doğru yanıt verip sizi yönlendirebilir :smiley:

Kenelerin dışında bir de vahşi dağ ayıları hk.da yorum yapsak..:smiley:
Yılanlar, fareler, örümcekler, arılar, domuzlar.....

Arkadaşlar sormak istediğim bir şey var. Ben gece 1-2 gibi orada olacağımdan festival girişinde o saatte uyanık birilerini bulabilirmiyim. Malum ilk defa gelecem çadır kurulacak alanı bilmediğim için yer göstermesi açısından yada oranın belli bir düzeni olacaktır muhakkak onun hakkında bilgi alabileceğim birileri ?

Öğlen ve öğlene yakın vakitlerde güneşte kalmayı düşünmüyorum ama gene de şartlar bilinmez diye tavsiye edildiği gibi terletmeyecek tarzda uzun kollu gömlek aradım şile bezi kumaşından ama bulamadım.Aslında benim tenim güneşe kadar o kadar hassas değil,alışkınım.Daha önce birkez tedbirli davranmadığım için yanmıştım ve omuzlarımda önce küçük çiller oluştu ve bunlar daha sonra bene dönüştü.Ben yapmaya çok müsait tenim.Sürekli benler çıkıyor.O yüzden artık koruyucusuz güneşe maruz kalmak istemiyorum.Daha sonra duş alarak temizlenemeyeceğim bir ortamda da koruyucu sürmek istemiyorum.Bu yüzden uzun kollu gömlek akıllıca olur diye düşünüyorum.Çil ve ben olayını da bilginiz olsun diye anlattım.Çoğu kişi bu problemi yaşıyor çünkü.Maksatım kimseyi ürkütmek değil. :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR