3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,167
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

cc286nc03' Alıntı:
Arkadaşlar sormak istediğim bir şey var. Ben gece 1-2 gibi orada olacağımdan festival girişinde o saatte uyanık birilerini bulabilirmiyim. Malum ilk defa gelecem çadır kurulacak alanı bilmediğim için yer göstermesi açısından yada oranın belli bir düzeni olacaktır muhakkak onun hakkında bilgi alabileceğim birileri ?

Gece ateş yanar büyük ihtimal. Ateş başında size yer yol gösterecek yetkili bir arkadaşımız mutlaka bulunacaktır. Geçen sene yogunluktan saat 9 gibi uyuyakalmıştım hep. Bu sene gece ateş başı muhabbetlerini kaçırmamayı planlıyorum :D Adam boyu bir rottweiler ile topluca bir bayan görürseniz o benim :smiley: yardım ederim.

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

Adam boyu bir rottweiler görürsem arabadan aşağıya inmem bilginiz olsun :D Parmağınızın ucuyla yön tarif etmeniz yeterli olacaktır benim için :D

;D ;D ;D

:eek: :eek: :eek:

cc286nc03' Alıntı:
Adam boyu bir rottweiler görürsem arabadan aşağıya inmem bilginiz olsun :D Parmağınızın ucuyla yön tarif etmeniz yeterli olacaktır benim için :D

bu bildiğiniz rottlara ve hatta köpeklere benzemez fm :smiley:

inceleyiniz..
http://www.face.gen.tr/album/kids/index.html
(Albümde ki fotoğraflarda yer alan çocukların hiçbirini tanımıyoruz.. Parklarda sokaklarda tanıştığımız çocuklar,face ile ilk tanıştıkları dakikalar :smiley: )

http://www.face.gen.tr/

Ayrıcalıklı bir köpeğiniz olduğunu söylemek isterim. Umarım gündüz gözüyle kendisiyle tanışabilirim.

PajeroCat' Alıntı:
Kenelerin dışında bir de vahşi dağ ayıları hk.da yorum yapsak..:smiley:
Yılanlar, fareler, örümcekler, arılar, domuzlar.....
kesinlikle ilgi alanım içinde bu yaratıklar.ayı,domuz ve yılanlar müthiş bir adrenalin veriyor insana.ayrıca köpekleride çok severim.en azmanının yanına rahatca yanaşır oynarım.köyüme gittiğimde beni ilk karşılayıp üstüme hoplayan bir dostumda var.

Özellikle sabun köpüklü haline bayıldım.Küçüklüğü pek şekermiş :smiley: Ben bir kedifanatiğiyim.Köpekleri de severim ama iri olanlarından ürküyorum.

UFUKK' Alıntı:
Yüreği güzel kendi güzel dostum. ;)

sağol ufuk bu dostlarımın güzelliğinden kaynaklı :smiley:))

Merhaba arkadaşlar,
Belliki sayın orhanbıyıklı arkadaşımızın canı OSMANLI ÇİLEĞİ çekmiş, az kaldı seneye mayıs sonrasında birlikte gider doya doya yeriz Ereğli'de ne dersiniz.
Kalın sağlıcakla.

son_kral_54' Alıntı:
kesinlikle ilgi alanım içinde bu yaratıklar.ayı,domuz ve yılanlar müthiş bir adrenalin veriyor insana.ayrıca köpekleride çok severim.en azmanının yanına rahatca yanaşır oynarım.köyüme gittiğimde beni ilk karşılayıp üstüme hoplayan bir dostumda var.

yüzlerce kişinin olduğu, onlarca kamp ateşinin olacağı bir kamp bölgesinde ,ayı ve domuz görmek çookk zor olur , yalnızca % 1 ihtimal gibi ama kene % % görülecek fakat hastalığa yakalanılmayacak. 36 yaşımdayım 15 yaşımdan beri dağcılık, kampcılık, dalış.av ...vs..yapıyorum güvenin bana ;)

Kene,
Aramızda tarlada bağda bahçede çalışan arkadaşlarımız keneleri yakından bilmeli.Biz fındık toplarken diz arkası ,koltuk altı, dirselkerimizin ön tarafı, göbek deliği çevresi başta olmak üzere yumşak derili yerlerimize yapışır emerdi ve kaşındırırdı.Koparıp alır iki başparmağımızın tırnakları arasında ezerdik.Hemen hemen herkese günde birkaçtane yapışırdı.
Bu hayvanların isimleri yöresel olarak değişir niye bukadar çoğaldılar ve ne zamandan beri tehlikeli olmaya başladılar bir düşünün.Bildiniz değilmi beyaz et sektöründeki baronlar daha çok kazansın diye uydurulan KUŞ GRİBİ nedeniyle köylümüzün beslediği üç, beş tavuğu veya benzer kanatlıları telef ettiler binlerce belki milyonlarca dolar verip ilaçaldılar eğitimsiz ve bilgisiz kişiler ilaçları ilk buldukları yerlere boca ettiler tabi bunun yanında bilinçsizce kullanılan tarım ilaçları ve çok zehirli maddelerle ilaçlanmış olarak ithal edilen tohumlar nedeniyle milyarlarca da kuşları öldürdük.Sonuç ne doğada ne kuş kaldı nede köylerimizde özgürce gezebilen kümes hayvanı.Sonuç ne her taraf kene kaynıyor.
Boş verin keneden korkan gitmesin sen git onun yaşama alanına müdahale et sonra ondan şikayet et olmaz.Bakın çevrenizdeki piknik alanlarının piknikten sonraki hallerine ne demek istediğimi zaten anlarsınız.Kesinlikle sizde pislik içinde bırakacaksınız demedim bu da biline.
Birkaç sene önceydi Hopa'yı fareler basmıştı; sebep yılanların sanırım kafkas engereği toplanıp yurtdışına kaçırılması ve öldürülmesi nedeniyle fare nüfusu çoğaldı ve yiyecek bulamayan fareler şehire dağılmıştı.
Aramızdaki vetriner hekim veya bu konuyu iyi bilen arkadaşlarımız çok daha detaylı bilgi verirler.
Sözün özü; Siz asıl doğadaki kenelerden değil takım elbiseli ve korumalı gezen çevresi yalaka dolu kenelerden koruyun kendinizi, gerisi kolay.
Kalın sağlıkla.

Boluya gidecek arkadaşlar.malzemelerinizi bir listeleyin ve gözden gecirin(.sürekli gidenlere değil bu lafım.) çadırınızı cantanızı havaladırın.tencere tava.tuz biber vs.mebzul miktarda çamaşır bılındurun.temizlik ve hijyen ,ine iplik ilk yardım ,ve uzar gider liste onu gözden geçirin.Gerisi şehir efsanesine dönüştü.kollarınızı açın ve oksijeni sevmeyi hayal edin.açık tenliler güneşe dikat....haşlama olarak geri gelmeyin, kimse yemez sizi.Hatırlatayım.tekrar tekrar dönüp listenizi kontrol derim.Ne kimseye yük olun,nede yük almamak için.

Ben listemi yaptım dün akşam :smiley: Bugün ve yarın da düzenler arabama yerleştiririm nasipse..
Burada da paylaşayım belki aklınıza birşey getirir :smiley:

*İlk Yardım Çantası (Ambulans olacak ama yinede biz onsuz yola çıkmıyoruz..)
*Kameralar (Fotoğraf-video-şarz aletleri-harddiscler-kart okuyucu)
*Telsiz
*Fener-Tepe lambası (Yedek Pil)
*Spor ayakkabı - Bot - Terlik
*Çorap - İç çamaşırı
*Tarak-toka-diş fırçası-macun-tırnak makası
*Tişort - Şort - Kalın eşofman - Yağmurluk
*Sivrisinek ve Kene kovucular
*Çadır - Mat - Şişme Yatak - Battaniye
*Piknik seti (Tencere tava- matara - tabak - bardak vs..)
*Şemsiye - Sandalye
*Çöp poşeti

Face için;
*Konserve ve kuru mama
*mama ve su tası
*Işıklı tasma (yedek pil)
*Havlu
*Kaka poşeti

:smiley: güneşle aramda sorun olmuyor koruyucuya ihtiyaç yok. Şunu da unutmuşsun lazım olur diyeceğiniz varsa ekleyin lütfen bende alayım :D

ekleyelim sabırla okuyalım. Esra hn.başladı teşekürler. sonu uzar gider bakalım ne kadar abaracak .anlayan sivri sinek..

Sormadan geçemeyeceğim, Face acaba maçka parkında falan dolaşan bir köpek midir? Giller'da da bolca resmi olan hani?

Bir de alanda masa-sandalye var mı? Bizim acilen çıkıp almamız gerek yoksa =(

masa sandalye keyfinize kalmış, Yetkili arkadaşlar dan bir acıklama bekleyiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri