Gerçek Kampçılık Üzerine...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 162

yugun

YÜCEL GÜNDÜZ
Yer
Ankara
Web
www.pirikamp.com
Arkadaşlar,

Gerçek kampçılar her şartta kamp yapabilen insanlardır. Bu öykü genelde basit bir çadırla ve geçici basit donanımlarla başlayıp, araçlara, araçlardan karavanlara evrilir ve bir insanın kampçılık öyküsü bir ömür boyu sürebilir.

Kampçılık sabit tesisler kurmadan basit şekilde konaklamaktır. Bazen kampçı dostlar biraraya gelip birlikte kamplar yaparlar ve sosyal kampçılık olgusu ortaya çıkar.

Kampçılığın asıl yeri kamplar ve milli parklardır. Büyük oranda kampçılık yaz aylarında yapılır ama benim gibi kışın kamp yapmayı da pek seven kampçıların sayısı da az değildir.

Kampçılık felsefesi konaklama sorununa getirilen bir yaklaşımdır. Ve bu yaklaşımın çadırlar, arabalar, motosikletler, 4x4ler, çekme ve motorlu karavanlar gibi araçlarla çözüme ulaşması mümkün ve pek tabiidir.

Benim gibi kampçılar için kendi karavanları bir araçtır. Amaç sabit tesisler kurmadan konaklamaktır. Kampçı doğayı en az şekillendiren konaklayıcıdır. Genelde iyi bir kampçı arkasında ayak izini bırakır yalnızca. Hatta onu bile bırakmasa iyidir.

Benim gibi araçlı kampçılığa gönül vermişler olduğu gibi bir de doğa kampçıları vardır. Bunlar da doğada, doğaya en yakın şartlarda kampçılık yapmak isterler. Hatta bazıları konaklayacağı yeri bile doğadan bulduğu malzemelerle yapmak ister. Bunların hepsi farklı farklı kampçılık yaklaşımlarıdır. Yüzlerce bin liralık motokaravanlarla gezen kampçılar da vardır.

Yine bunun gibi bu iş için uygun veya uyarlanmış 4x4leri kullanan kampçılar ve hatta bir de motosikletli kampçılık vardır.

Bütün bunların dışında bir de sadece sırt çantalı kampçılık vardır.

Bunların hepsi gerçek kampçılığın değişik tür ve fraksiyonlarıdır. Bunların hepsi bir bütündür. Ve kampçılık hayatına giriş küçük yaşlarda olmalıdır.

Bazen ebeveynlerin kamp yapıyor olmasıyla, Bazen de izcilik ve gençlik kampçılığı ile yeni nesil kampçılıkla erken yaşlarda tanıştırılmalıdır.

Kampçılık sevdasında bir ömür harcayan pekçok kampçı, kendileri gibi kampçılarla tanışıp görüşebildikleri derneklere üyedirler. Türkiye Kamp ve Karavan Derneği 1966 Yılında kurulmuş FİCC üyesi bir dernektir.

Link: TKKD Ana Sayfası

Kampçıyız.org Türkiye'de kampçılığı geliştirmek ve teşvik etmek düşüncesiyle 2000'li yıllarda benim tarafımdan kuruldu. Bir süre forum, bir süre kampçılıkla ilgili özel bir portal ve haber sitesi olarak bu sayfayı devam ettirdim. Malesef konu üzerine yeterli ilgi alaka olmadığı için sonrasında bu siteyi kapattım. Ama kampçılık felsefesi ile ilgili paylaşımlarıma üye olduğum Karavantürk, Gezenbilir gibi sitelerde devam ettim. Hayatım boyunca hep kampçı dostlarıma olumlu bir fayda sağlamak düşüncesi ile özveri ile çalıştım. Halen özgür kampçılık hayatıma devam ediyorum. Yazdığım tüm içerik anonim olarak Türkiye Kamp ve Karavan Kültürü'ne bir hediyedir. Her şey herhangi bir ücret talep edilmeden yayılmakta ve herkese açık özgür sitelerde paylaşılmaktadır...

Son düzenleme:

EGEKAMP, Kampçı Gezginlerin Grubu benim arkadaşlarımdan oluşan kamp grubumdur. Bu kamp grubunu bizzat kamplar yaparak bazı dostları tanıyıp oluşturdum.
EGEKAMP büyük harfle ve bitişik olarak yazılır. 2000'li yıllarda kurulmuş ANAKAMP gurubu'nun genel felsefesini takip eder.
EGEKAMP kamp yapan dostların buluşacağı ve paylaşım yapabileceği özgür bir platformdur. Bu gruptaki pekçok kampçı bizzat benim arkadaşlarımdan oluşmaktadır.

Ben 1981 Bursa doğumlu Yücel GÜNDÜZ'üm... Öğretmen olduğum için bana Yücel Hoca da derler. Ben Kampçılıkla genç yaşlarımda tanışmış, bunu özümsemiş, kendisini kampçı hisseden ve bir kampçı gezgin olarak tanımlamayı seçen bir kimseyim. Camper Card Internetional (CCI) hamiliyim.

Kampçı dostlar beni ekleyebilirler...

Beni takip edebileceğiniz çeşitli kaynaklar:

Ben kamp yapan ve kendi hayatında kamplar yaptıkça mutlu olan birisiyim. Birkaç kişilik dostlardan oluşan kamp grupları ile kamp yaparım. İstesem yüzlerce kampçıyı kamplara götürecek kamplar düzenlerdim ama benim istediğim bu değil. İstediğim sadece kampımı yapıp mutlu dönmek. Bunun içinse birkaç kişilik gruplar en ideali bence. Ben yıllardır edindiğim tecrübe ile bunun böyle olduğunu keşfettim kendimce. Dolayısıyla sayıca fazlalıkla hiç işim yok. Mevcut arkadaşlarım dışında bir arkadaş edinmeyi de çok istemiyorum. Varolan düzenim bana yetiyor.

Gençliğimde sosyal kamplar düzenledim ama şimdi orta yaşlılıkta yapmak istediğim şey bu değil kısaca... Bunu artık yeni gelen gençler yapsın, denesin. Ben birkaç dostumla kamplara gidip mutlu olabiliyorsam benden iyisi yok.

Eğer gelirim daha iyi olsaydı daha iyi bir karavan, belki de bir motokaravan sahibi olabilirdim. Ama benim yaşadığım coğrafyada ve şartlarda bana sunulmuş olan gelir düzeyi bu kadardı. Bu kadar gelirle ancak kiramı ödüyor ve zorunlu ihtiyaçları gideriyordum. Ama ben yine de mutlu bir hayat yaşadım. Dostlarımla kamplara gidip eğlendim. Hayatı dolu dolu istediğim doğrultuda yaşadım. Bunun için herhangi bir pişmanlık duymadım. Yine olsa yine aynı şekilde özgür yaşarım.
Benden sonra gelecek nesillere kampçı dostluğumu ve sevgimi bir miras olarak hediye ediyorum. Başkaca parasal doğru düzgün bir malım mülküm bu şartlarda olamadı.

İzcilik kendi felsefesi ve kuralları olan kampçılıkla son derece alakalı bir disiplindir. İzciler son derece sosyal kampçılardır.
izcilik diger federasyonlar gibi kerameti kendinden menkul, kibir abidesi insanlarin kurbani oldu maalesef. ara sira izcilik oynayanlar gorulse de amac baska oldugu icin kimseye bir yarari olmuyor.

ne federasyon ne milli egitim kaldi maalesef. ulkedeki malum durum herseyin kokunu kuruttu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,852
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR