2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5,417
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 313,053
EokOOMFQNtgWG1I8&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fesb3-1.jpg

Arkilerim Şubat tatilinde gezebilirim de, gezmeyebilirim de... Canımın isteyip istememesine bağlı olup, son zamanda belli olacak...
Aslında gereksiz yere para harcamamak en iyisi ama bakalım, Mevlam Neyler? Neylerse güzel eyler...

Arkadaşlar,

Benim için en önemli şey Rexapin ve Risperdal'imi düzgün kullanıp akıl sağlığımı korumaktır. Akıl sağlığım bozulduğu zaman gerçekten başkalarının üzerine kalıyorum. Bu benim için çok yıkıcı oluyor. Ayrıca şizofrenim sırasında çok korkular da yaşıyorum. Bu hastalık zor bir hastalık. Asla falanca bana şöyle böyle demiş diye şizofren krizi geçirmeye değmez. Zaten ben tek nedenin bu olmadığını biliyorum ama bu iftira meselesi gerçekten beni ruhsal olarak çok yıprattı. Ben özgür ve çok güçlü bir insanım. Benim yaşadığım şeyleri herkes yaşayamaz arkilerim. Akıl sağlığımın bozulmasının en önemli nedeni iki türlü ve yalan konuşan insanlık. Ve toplumun ikiyüzlülüğü. Ama ben buradayım ve güçlü olmaya çalışıyorum. Bana destek olmak isterseniz sadece ve sadece doğruları katışıksız olarak konuşun. Ve dedikoduculuk yapmayı bırakın. İnşallah her şey güzel olacak yarınlarda, Bir ümit var içimde...

Sizi yıpratmaya çalışan insanlar onlara karşı geldiniz veya cevap verdiniz diye asla bundan vazgeçmezler. Bazı insanlar sizi yıpratmak istediyse onlardan uzaklaşın ve yeni insanlarla hayatınıza devam edin. Ve oluruna bırakın her şeyi biraz. Her şey sizin kontrolünüzde olamaz hayatta. Bırakın sular akıp yolunu bulsun ama sizin sağlığınız bozulmasın yeter ki.

Arkilerim,

Ben teknik olarak akıl hastası bir öğretmenim ve yirmi yılımı doldurdum meslekte. Fiili olarak dersime girip nöbetimi tuttuktan sonra kimse bana bir şey yapamaz. Başka haklarım da var. Ben istersem şizofrenim nedeniyle onsekiz aya kadar arka arkaya heyet raporu alabilir ve raporların bitiminde de emeklilik isteyebilirim. Ama ben dahil herkes, yani ablam, psikiyatristlerim, benim çalışamamın daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle çalışıyorum. Ama yasaların bana sunduğu haklar da var. Şizofrenim bir şekilde ağırlaşırsa bunlar da gündeme gelebilir tabii.
Bir akıl hastası olduğum için insanların bana düşündüklerim ve söylediklerim yüzünden bir şey yapması da oldukça zor arkilerim. Sonuçta zaten herkes akıl hastası zaten deyip geçiyor bir şekilde.
Akıl Hastasıyım ama çok şükür her işimi kendim görebiliyorum. Akıl hastalığımın krizli dönemi de nüksetmiyor uzun zamandır arkilerim. Bunlar iyi haberler.
Ama benim şizofrenimi ben biliyorum bazen yine ona kapılır gibi oluyorum. Gün içinde saat mefumumu yitirebiliyorum. Veya uyuyup yarın işe gidemeyeceğim hissine kapılabiliyorum. Bazen de saatlerce evin içinde dolanıp düşüncelere dalıyorum. Böyle durumlara girdiğimde bunlardan yalnız başına çıkabilirsem zaten kriz gelmiyor.
Bu hastalık çok zor ve tehlikeli bir hastalık arkilerim. Ama çok şükür şu anda ve anlarımın çok büyük bir yüzdesinde çok iyiyim. Genelde okulla ilgili streslere girip kötüleşsem de bunlardan tek başıma çıkabiliyorum çoğunlukla. Stres beni çok olumsuz etkiler. Günlük rutinlerimi bozmak, Uykusuzluk ve uykusuzluğun devam etmesi beni hasta eder. Çok sakin, rahat, relax bir insan olmak zorundayım. Bunu oluyorum da.
Mesela ben bir öğrencim ödevini getirmezse haftaya getir derim, yine getirmezse fotoğrafını çek bana gönder derim bir şekilde her şey çözülür. Hiçbir şey için kendimi üzüp yıpratmamalıyım. Ben bir akıl hastasıyım. Dikkatli yaşarsam normal bir insandan hiç farkım yok. Ama ilaçlarımı düzgün kullanmam çok çok önemli. İlaçlarımdan birini almasam hemen kötüleşmeler başlar bende.

Ben bir kronik şizofreni hastasıyım. Beni üzen bir şey hastalığımın adının bile toplumda hakaret aracı gibi kullanılabilmesidir. Oysa bu da tüm diğer hastalıklar gibi bir hastalıktır arkilerim.
Çok korkulması gereken bir ruh problemi ama korkulması gereken hastaların kendisi değil. Çoğu şizofreni hastası tamamen zararsızdır. Ben de şimdiye kadar hiçkimseye bir zarar vermedim. Ama şizofrenken yaptığım akılalmaz şeyler var tabii.

Son düzenleme:

Yine de bir süredir şizofren krizi geçirmiyorum ve bundan dolayı çok mutluyum ama bunda artık dedikodudan ve dedikoducudan korkmuyor olmamın, Aileme tamamen açılmış olmamın, Ayrıca Gezenbilir gibi ortamlarda tamamen şeffaf bir şekilde her şeyin sadece doğrusunu konuşmamın etkisi de çok büyük. Artık bir sırrım yok. Tüm gerçeği herkes biliyor!

MİGROS'a gittim. Yılbaşı alışverişini yaptım. Yılbaşı gecesi için kendime fırında roti yapmak üzere tavuk budu da aldım. Bunun dışında cips ve kuruyemiş aldım.

Duşumu aldım, Traşımı oldum, Ütülerimi yaptım...
Sadece bazı kağıt kürek işleri kaldı.
Onları da yapınca yılın son haftası için hazır olacağım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR