2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,648
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 178,447

Yazları genelde artık oteldeyiz. Kışları da otelde oluruz gerekli hallerde. Güçlü özgür bir kampçı dostun yol arkadaşı olan bir araçtır. Çok gerekirse içini tekrar yaptırırım. Ama yazları kamp bile yapsam bunu araçla değil de çadırla yapma düşüncem var. Bana göre basit çadırlar konu yaz kampçılığı olduğunda yüzbinlerce liralık karavan ve motokaravanlardan çok daha hem pratikler hem de efektifler...

Hem Dünya'da en çok sayıda bulunan kamp aracı standart otomobildir arkadaşlar... Başka kamp aracı çoğunlukla gerekmiyor bile. İlle bir karavana sahip olacaksam bu sadece benim özel zevkim olduğu için...

Pirikam'ta, Yani Kahramankazan'da...
Kahramankazan Karavan Kampı benim sürekli bulunduğum mekanım artık...
Başka yerlere gidip ikinci bir kamp ücreti ödemem.
Kahramankazan'a zaten üye iken her türlü kamp faaliyetimi de Pirikamp'ta yaparım.

Gölbaşı'nda yapılan dernek yemeklerimizin herbirine katılamayacağım artık 80 KM'lik mesafe epiy uzak. Olsun benim gönlüm kampçıdostlarımla her zaman birlikte....
Kahramankazan'a zaman zaman gitmeye devam edeceğim. Ama niyetim Ayaş'ta daha çok evimde dinlenip kitaplarımı da evimde okumak.

Ayaş'ta yaşamam Dernek Üyesi olmama engel değil. Üye olduğum derneklerde kendimi temsil etmeye devam edeceğim ama fiziki olarak daha az dernek etkinliğinde bulunabileceğim artık.
Yine de dernekçiliğim benim için çok önemlidir. Belki ilerde derneğimde insanlara faydalı olabileceğim başka görevler de alırım. Kampçılığın faydasına her türlü sorumluluğa varım.

20190427_083114.jpg

Güçlü sağlam bir kampçıdostun arabasıdır... Yaz kampçılığımı ve gezilerimi çadırla sürdürmeyi düşünüyorum.

Hayalinizdeki çekme karavan tasarımı için neler düşünüyor sunuz ? Hiç çizdiniz mi ? Y:a da neyi neden nereye koyacaksınız ? bilgi ve tecrübelerinizi yazarsanız bizde yararlanırız. Oturma gurubu banyo yatak ne şekilde yerleşmeli ? Karavanda neler olmalı ? su deposu akü güneş paneli ne boyutlarda olmalı ?

Evimde JOY FM'i daha çok TV'den dinliyorum. Kampta da JOY FM dinleyebiliyorum ama telefondan. Evdeki internet elbette daha hızlı ve güçlü. Ama mobil hayat için de her zaman kullandığım çözümlerim var. Mobil Veri akışım konusunda güvendiğim şirket Vodafone.

Şu anda bir çekme karavan yaptıracak olsam bütün her şeyi 220V yaptırır. Sadece su pompası için de 220'den çalışan adaptör koydururdum. Artık ihtiyacım bu yönde bütün karmaşık karavan elektroniğine hiç ihtiyacım olmuyor. Yine de mevcut karavanımda Jel aküler, Güneş paneli sistemi Vebasto vb donanımlar bulunuyor. Eğer yeni bir çekme karavan yaptırırsam bunlara dikkat ederim.
Ancak yeni bir motokaravan yaptırırsam ona Güneş Paneli sistemi, DC-DC charger, İyi bir akıllı inverter. Üç sistem buzdolabı. Karavan tipi ocaklı evye. Dıştan kasetli tuvalet mutlaka koyduracağım.
Ben karavanda uzanmayı pek severim o yüzden uzanabileceğim bir oturma düzeni olmalı bence. Üçlü kanepe gibi. Çok yer kaplar ama benim rahatım için üçlü kanepe iyi bir çözüm. Hatta ayrıca bir yatak olmasa da olur. Sadece üçlü kanepemde yatabilirim. Yatma yerinden bağımsız masa olmalı bir de. Yatmak için her şeyi toplamak zorunda kalmayı pek istemem. Bu nedenlerle oldukça geniş bir motokaravanım olacak gibi. Olsun sorun değil. Arkasında motosiklet rampası da olsun. Bakkal çakkala motosikletle gitmek pek keyifli olur belki de...

Bir gün kendime Letafet'imi edinebilecek maddi gücüm olur inşallah. O zamana kadar çekme karavanla devam. Benim en önemli özelliğim kamptan hizmet almayı seviyor ve talep ediyor olmamdır. Bu nedenle çekme karavanımda Güneş sistemi gibi şeyler benim için ekstra donanımlar. Olmasa da olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,113
Kayıtlı Üye Sayımız
166,840
Kaydolan Son Üyemiz
sametcan2025

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR