yugun
YÜCEL GÜNDÜZ
Hep hayalimden sadece kampta yaşamak gelip geçiyor ama bu olacak dava değil. Bir ev sahibi olmak şart.
Son yıllarda gelirimin büyük bir kısmını gidip küüüt diye kiraya veriyorum. Ama karavan yaşamının zahmetlerine de tam olarak katlanamayacağım. Kışın soğuk tuvalet ve duşlar benim gözümü korkutuyor karavan yaşamına geçiş için. Soğukta karavanda kalmak kolay değil. Alıştığım ve rahat ettiğim yaşam evde... Karavan yaşamı sadece tatilde birkaç gün geçirmek ve bir değişiklik yaşamak için...Bilmiyorum ev kiraları ne kadar orada. ama kira vermek yerine karavanı geliştiremez mısın. Şartları daha iyi hale getirip tamamen karavan yaşamı.
Uygun fiyata 550 W güneş panellerinden 2 adet almanız durumunda tüm elektrik ihtiyacınızı rahatça karşılar. Gündüz üretilen elektrik ile ısınma ihtiyacınızı da çözer. 65 lt 'lik elektrikli termosifonlar var. Gündüz ürettiğiniz elektrik ile bu 65 lt'lik termosifon içindeki su kaynar sıcaklığa gelir. Termosifondaki su öyle hemen soğumuyor. 24 sıcak kalıyor. Banyo sıcak su derdiniz olmaz. Elektrikli sobalar 3 kademeli rezistanslı olanlardan alsanız. tek kademe sürekli açık kalsa 500 w harcar. Aşırı kapalı yağmur olmadığı günlerde 2 ad. 550 watt panel ile günlük 4 kw elektrik üretebilirsiniz. Buda 500 w elektrikli ısıtıcının en kötü 6 saat çalışmasına yeter.Son yıllarda gelirimin büyük bir kısmını gidip küüüt diye kiraya veriyorum. Ama karavan yaşamının zahmetlerine de tam olarak katlanamayacağım. Kışın soğuk tuvalet ve duşlar benim gözümü korkutuyor karavan yaşamına geçiş için. Soğukta karavanda kalmak kolay değil. Alıştığım ve rahat ettiğim yaşam evde... Karavan yaşamı sadece tatilde birkaç gün geçirmek ve bir değişiklik yaşamak için...