2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,833
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,771

Yolda Güçlü'm beni yolda koyar mı diye korka korka geldim ama araba bir arıza vermedi çok şükür. Gezilerimde otel tercih ediyorum. Böylesi daha konforlu ve karavanla uğraşmaya gerek kalmıyor yolda...

Belki klimalı bir motokaravanım olur bir gün. Ağaçsız kamplarda sıcaktan bunalmam. O zamana kadar otel tatili yapmaya devam. Oteller her yerde bizi hazır bekliyorlar arkadaşlar...

Güçlü'mle yolda olmayı seviyorum. Ama gölgesiz yerlerde güneşin altında yanamam. Bu yüzden bu gezide onu konaklamak amaçlı kullanmadım. Onu belediye otoparkına parkettim. Her gün gidip günlük ücretini ödedim. Toplamda 600Tl otoparka ödedim. 7000 tl otele Yaklaşık 3000 tl yakıta Tam hesaplamamakla birlikte yaklaşık 3000 de yemeğe içmeye harcamış olabilirim. Yani bu tatil bana 13600'e mal olmuş olabilir. Bu normal bir değer bence bugünki fiyatlarla bir hafta olduğunu gözönüne alırsak. Mudanya'yı denizi kıyısında yürümek ve seyretmek için tercih eden. Her türlü yeme içme olanaklarını birarada bulmak isteyen tüm gezici dostlarıma öneririm.

Mudanya bana şiir gibi bir kent geliyor. Mudanya'mda bulunabildiğim için kendimi şanslı görüyorum. Çünkü bize ait yerler babamların zamanında hep satıldığı için bizi oraya bağlayan pek de bir şey kalmadı geriye. Ben de gidip kendi memleketinde otelde kalan bir garibanım işte nihayetinde.
Bursa'da güzel, yeni, karavanla uzun anlaşmalar yapılabilecek yerler var. Belki bir gün ablam da Bursa'ya taşınırsa ben de geçerim Bursa'ya... Beni Ankara'ya bağlayan ablam. O da emeklilikte başka bir yerde yaşamayı ister durur kendince hep. Belki de hayat bize yeni yollar gösterir kim bilir?
Şimdilik Ankara'dayım... Bir bozkır köyünde...

Karavanım Kahramankazan'daki kampta duruyor hala. Pirikamp(Çekme Karavanım) Kampçıdost Güçlü'yü karavandan saymazsak hala benim biricik karavanım. En zevkli okumalarımı orada yapıyorum. Evet biraz uzak kaldı bana. Ama onu da çözeriz belki zamanla....

Karavanım kampta en dipte duran karavan. Onu yerinden kıpırdatıp bir yere götürmek hiç pratik değil. Bazen kendime ikinci bir gezen karavan alayım diyorum ama onu da okula koyacağım mecbur kalacağım, yine zarar verecekler içim kaldırmayacak karavanım zarar görsün. O yüzden şimdilik tek karavanla idare edeceğiz. Okul bahçesinde bir şeyi sağlam tutmak çok zor. (Malesef)
İkinci bir konu da GÜÇLÜ, ikinci bir karavana ihtiyaç bırakmıyor pek. Onun da kusuru tuvaletinin dışına çadırla kurulması sadece ama bu şehiriçlerinde kamp yapmak için önemli bir engel. Güçlü ile sadece kamplarda ve kışın OPET gibi yerlerde kampçılık yapıyorum.
Pirikamp'ta mobil klimam var. Onu çekip götürürsem 220 olan yerlerde GÜN sıcağı sorun olmuyor. Ama onu da pek yerinden kıpırdatasım yok. Çünkü bu çok zahmetli ve en az beş altı kişi lazım. Yolda bir çukuru aşırtmak falan gerekiyor bir yerde. Yani mevcut karavanı dışarı çıkarmak epiy problemli. Biz taş yerinde ağırdır diyoruz ve yerinde kullanıyoruz karavanı.

Daha geçenlerde Güçlü'me sallanan kokulardan almış ama onu yazmamıştım. İkisini bir koyarım artık Güçlü'me. Ne de olsa sorunsuz Bursa'ya gidip gelmeyi başardı. Bu da onun armağanı olsun.
Ben de onu en güzel belediye otoparklarında yatırdım ama olsun o kadar...
O benim Güçlü'm... Çok özel bir kampçının yoldaş aracı. Övgüyü hak ediyor.

1000019420.jpg

Bu da Güçlü'mün yeni araç kokusu.

Bugün Paulo COELHO'dan Zahir'i okumaya devam etmeyi düşünüyordum ama yol yorgunuyum. Bilgisayar başında oturdum kaldım. Radyo Eksen'im çalıyor bir taraftan, Bir taraftan LeCola içiyorum keyifle...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR