2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,720
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,477

Böyle bir otobüs karavanla tam zamanlı karavan yaşamı denenebilir. Bu araç biraz çok yakar ama çok gezmeyecekseniz bu çok da önemli değil. Ben Güçlü'mü hiçbir seneryoda elimden çıkarmayı düşünmüyorum. Güçlü kamp yapabilir şekilde elde kaldıktan sonra diğer aracın çok yakan bir araç olması benim için büyük bir handikap değil. Çünkü haftasonu gezilerine Güçlü ile gitmeye devam ederim.

Bu seneryo çok farklı bir senaryo ama daha küçük ve hızlı ikinci bir çekme karavan almayı da düşüncelerimden geçiriyorum bazen. İki çekme karavanla birden kampçılık yapacağım. Hoş olmaz mı?

Ben çekme karavanla başladım ve bunu yıllarca kullandım. Benim için çekme karavan kullanmak çok zevkli. Belki hızlıca yapılacak geziler için minik bir çekme karavan daha alırım. Firma düşüncemde de Güney'in Minika'sı veya Başkent'in Pixel modeli ön plana çıkıyor...

Bence artık karavan alacak kişiler de firmanın bu karavanın ruhsatını çıkarttırabileceğine emin olması gerekir. Tescilsiz bir karavan 10 yıl sonra sadece kampta kalabilen bir araç olarak kalakalacak ki ben bunu istemiyorum haliyle...

Güçlü ile çekilebilecek çekme karavanlara yatırım yapma düşüncesi sadece ekonomi ile alakalı değil. Bir otobüs sınıfındaki bir aracı kullanmak ve sanayiide bu araca bakmak kulağa epiy zor geliyor.
Pirikamp durduğu yerde bana karavanlık iyi yapıyor. Buna bir de gezmek için daha da minik bir minika ekler de sonuçtan mutlu bir şekilde kullanabileceğimiz bir varyasyon yaratabilirsek bu iyi olacaktır.

Vee Mini Çekme Karavanlar hep benim asıl ilgimi çeken karavanlar oldu ve mini çekme karavanları hep sevdim. Benim karavanım ÇELEBİ, yani ilk göz ağrım olan karavan da bir mini çekme karavandı. Bu yüzden hızlıca kamplara gidebileceğim tescili de olan bir minikaravan edinme düşüncesi bende hala var.

Belki BE ehliyet de alırım. Bunun da şu an için acelesi yok. Bakalım. Adria'nın ACTİON ları bile 1000kg civarında. B Sınıfı ehliyetle ancak Neiwadow kullanılabilir ki bence o da çok güzel bir karavan hastasıyım.

q=tbn:ANd9GcRUoh-rxaZBGxC33-tkbmMlQdOR7ky03tnRwQ&s.jpg

Arkadaşlar bu arada şu an yasadan muaftır kılıfıyla satılmaya çalışılan karavanlar on yıl sonra çöp olacak bu yüzden asıl muayeneden on yıl muaftır diyeni değil demeyeni bulup satın almanız lazım. Şu andan itibaren çekme karavan alacaksanız bu karavan bence mutlaka plakalı bir karavan olmalı. Firmalar halen muaftır diye karavan satıyorlar bu hiç de doğru bir yaklaşım değil. Bu bir yalan.

Yasa yürürlüğe girdikten sonra üretilen karavanlar artık on yıl muaf değiller. Benim bildiğim kadarı ile bu muafiyet yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce üretilen karavanlar için var. Benim PİRİKAMP'ım eskiden üretilmiş bir karavan olduğu için muafiyeti var ama ben onu on yıl sonunda da tescil ettirmeyi pek düşünmüyorum. Emekliye ayıracağım yada sadece kampta sabit kullanacağım.

Aslında ben karavanımı tescil ettirmek istersem bunu başarabilir miyim bunu da bilmiyorum. 01 Tip onayı belgesi ve Faturası halen duruyor. Ama bu tescil için Güney Karavan'ın onu bir yerlere işlemesi gerekiyor sanırım. Bir sisteme işlenecek ondan sonra tescil yapılabilir sanıyorum . İlgilenip görüşmek lazım. Benim karavanım zaten epiy eskidi. Beş on yıl muayene parası ödemeye değmez. Zaten sabit de kullanıyorum şu an için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,020
Kayıtlı Üye Sayımız
166,764
Kaydolan Son Üyemiz
MuratBurakMetin59

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR