2025, Güçlü The Campervan, Geziler Ve Yaşam Güncesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 407
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,213

hocam , buyuk sehirlerde yasamak gezginlere pek iyi gelmiyor bence. bu durum ankara da biraz daha belirgin. hadi deseniz sadece sehirden cikmak icin en az 50 - 60 km yol yapmak gerekiyor neredeyse.
yasam maliyetlerinin daha uygun olacagi , yakin mesafelere kisa sureli geziler yapilabilecek bir sehir ya da (daha guzeli) bir ilceye tayin edilmeyi istemeyi dusunun bence.

edremit guzel bir tercih bence

Son düzenleme:

hocam , buyuk sehirlerde yasamak gezginlere pek iyi gelmiyor bence. bu durum ankara da biraz daha belirgin. hadi deseniz sadece sehirden cikmak icin en az 50 - 60 km yol yapmak gerekiyor neredeyse.
yasam maliyetlerinin daha uygun olacagi , yakin mesafelere kisa sureli geziler yapilabilecek bir sehir ya da (daha guzeli) bir ilceye tayin edilmeyi istemeyi dusunun bence.

Ablamın yakınında yaşamak zorundayım. Eğer ilerde Ablam öyle bir yere yerleşirse olabilir ben de gidebilirim. Ama şimdilik Ankara'ya mecburum malesef...

Bende genel bir isteksizlik var. Gece yola çıkıp yarım saat bir saat sürüp vazgeçip geri dönüyorum birkaç kez oldu bu tatilde... Herhalde yollarda aradıklarımı kendimde bulabildim artık. Günde birkaç saat çıkıp, yürüyüş yapıp hava almak bana yetiyor. Uzaklara gidesim hiç yok.
Kamp olayı biraz farklı, Arkadaşlar işin içine girdi mi Beypazarı'na bile gidebiliyorum kamp yapmaya. Ama ondaki sorun da seçeneklerin Ankara yakınlarında sınırlı olması. Aslında yeni yerler bulup keşfetmek lazım. Ama hem koşulları hem de tuvalet gibi altyapıları sağlam, Telefonun da düzgün çektiği yerler arıyorum kendime... Her yer bana uygun yerler olmuyor malesef...

Güçlü'm benim karavan ihtiyacıma cevap vermek zorunda kalan araç oldu son zamanlarda. Bir yere gitme planlarında hep o var. Çekme karavanın lastiklerinin değişmesi lazım bence artık uzun yollara çıkmaması lazım zaten. Lastikler yedi yıllık oldu ancak imkan bulup değiştiremedim daha, Bekliyor şimdilik bu iş te. Güçlü'ye yazlık lastik alınması lazım gelecek ondan önce. Çekme karavan daha çok duracağa benzer...

Soğuk bir kış gününde vebastomu harlatıp Güçlü'mde youtube izlemek veya youtubeden kitap dinlemekten çok keyif alıyorum. Sırf bunun için kampçılık yapardım. Gezmek benim için birinci sırada bir ihtiyaç değil. Ben kampçıyım, kamp yaparım.

Bu Şubat tatilinde Sinop'a gidebilir, Keyifli kış kampları yaparak yeni bir yerde olmanın keyfini de yaşayabilirdim. Ama yapmadım sonuçta. Biraz maddiyat, biraz isteksizlik, Biraz yalnızlık beni istediğim şeyleri yapmaktan alıkoyuyor bazen... Neyse Sinop da yaza kaldı. Belki de yaz sezonuna gezilecek yerleri bırakmak en doğrusudur. Ama ben karavancılıkta sıcakları da hiç sevmem. Gölge yerlerde yaşamayı seviyorum yaz aylarında. Kapıdağ Kamping, Altınkamp gibi yerler bana göre yerleri olabilen kamplar. Güneşin alnında kamp yapmayı zaten hiç beceremedim.

Bu tatilde ilk önce Alanya'ya gitmek istedim ama sonradan bu istek çok uzak gelip iptal ettim. Bursa'ya gitmeyi düşündüm. Akçakoca'da Öğretmenevi tatili yapmayı da düşündüm ama bu isteklerimden de vazgeçtim sonuçta. Haa bir de Afyon Fest'e katılayım dedim ama o da yangın faciası nedeniyle iptal oldu. Bu Şubat tatilinde bol bol evimde keyif yaptım ve Radyo ODTÜ'yü bol bol dinledim.
Bu Şubat tatilinde Beypazarı'na kampa gittim ve kampçı dostlarımla hoş zaman geçirdim. Bu da güzeldi. Bu haftasonu da Ulaşan'da olup bu tatili böylece ikinci bir kampla noktalayacağım. Düşüncemde bu var. Bu haftasonu derneğimin aylık yemekli toplantısı da var.

Benim Güçlü'mde bir tentem bile yok. Güneşte kamp yapabilmeniz için mutlaka bir tente sahibi olup günün sıcak saatlerini hiç değilse bu tente altında geçirebilmelisiniz. Zira sıcak nedeniyle araçta oturamazsınız. Bence kışın kampçılık bu nedenle yaza göre çok daha basit ve kolay oluyor...

Kışın aracımda konaklıyorsam yerde kar veya çamur yağmur olmasını da istemem çünkü aracın içine kar şeklinde su girip her şeyi ıslatıyor. Bu nedenle karla kaplı yerlere gitmiyorum. Bu yerler benim gezmek istediğim yerler arasında zaten yer almıyorlar...

Bizde karavan kampı olarak iyi niyetlerle açılan yerler malesef zamanla zenginlerin çekme karavan parkettiği otoparklara dönüşüyor. Bu yüzden Kurtboğazı gibi Mavigöl gibi yerlerden yeterince yararlanamıyoruz. Çünkü yer yok. Her kampın belli bir yüzdeliği gün olarak sınırlı kampçılığa ayrılmalı. Mesela en fazla üç gün kalabilirsin gibi kurallar olması gerekir.

Aslında uygun işletmeler bulabilsek 100KM'lik uzaklıklara razıyız. Olan her yer de bize uymuyor o da var. Mesela ben Alafranga tuvalet yoksa bir yerde iki gece kalamam. Aracımda YOUTUBE izleyebilmeliyim ki gece keyif yapayım mesela karavanımda. İletişimsiz yerler de bana uymuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR