2024'teki Gezilerimiz Ve Yaşam Güncemiz... Güçlü, The Kampervan Geziler Ve Yaşam...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4,531
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,412

Etiketler

Bugün Lojmanıma aldığım yeni Airfryerimi kullanarak Patates kızartması ve Tavuk Nuggetten olulan kayıntımı pişiriyorum. Ekonomik alternatiflerle besleniyorum zaten öyle zırt pırt kırmızı et tüketecek bir bütçem de yok. Ama olsun ben böyle de mutluyum.

Son düzenleme:

Arkadaşlar biz var olan yerlerden öncelikle bir yer seçiyoruz. Yer koşullarımıza uyarsa parasını ödeyip uzaktan rezarvasyonumuzu yapıyoruz. Bu sırada gerekiyorsa ücretimizi ödüyoruz. Sonra da keyifle gidiyor yerimizi buluyor ve kampımızı yapıyoruz. Kamp dışı konaklama ancak yol şartları gerektiriyorsa yapıyoruz. İşte biz böyle bir kampçı ve karavancıyız. Bizim gibi kampçılık yapan insanların sayısı epey fazladır. Yıllardır bu alanda yazan çizen kesim hep motokaravancılardı. O da ayrı bir mecra ve zevk meselesi. Ben onun için de sıraya yazıldım inşallah bir gün gerçek ebatta bir motokaravan da edineceğim. Ama o güne kadar ben pratikte bir çekme karavancıyım. Pekçok kişinin tersine benim asıl isteğim buydu. Bu yüzden kendime yaptığım harika karavanım, Çelebi'mi de çekme karavan olarak yapmıştım. İkinci karavanım Güney Marka bir MİDİ karavan oldu. Şimdilik bu karavanla kamp yapmaya devam ediyorum. Benim lugatımda Kampçılık esastır. Yaptığım hobinin adı kampçılıktır. Ben bunu karavan da dahil çeşitli enstrimanları kullanarak yapıyorum. Kampçılık derken vurgulamak istediğim budur. Ben öncelikle bir kampçıyım. Kampa gittiğimde benzer hak ve sorumluluklara sahibim çadırla kamp yapan doğasever dostlarla.

Aziz Nesin, Bu sefer bize Yaşar Yaşamaz'ın hikayesini aktarıyor. Yaşar, küçük yaşta bürokratik bir sorun nedeniyle kimliğini çıkartamamış bir vatandaştır. Çok istemesine rağmen bir türlü resmi olarak yaşadığını kanıtlayamaz. Sonuçta okula da gidemez ve askerlikten miras hukukuna kadar pekçok konuda bu bela başını bırakmayacaktır. Aziz Nesin ustalığıyla ince işlenmiş bir kitap. Okuma zevki üst sınırlarda...

Bazılarını insan diye yanımda boşuna gezdirmişim. Arkadaşım, Dostum dediğim insanlar bana yalanlarla saldırdı ve bende telafisi mümkün olmayan hasarlar açtılar. Oysa herkes gibi istediğim gibi olmaya, dilediğim gibi yaşamaya hakkım var. Hiçbir şeyi onlara sormuyorum. Benim için vazgeçilmez bir tarafları olduğu yok. Sadece saygımdan, onları el üstünde tutmuşum. Bunun yanlış olduğunu defalarca görmüş yaşamışım. Saygın ve saygılı olmayan insanlara artık yaşları nedeniyle prim veremiyorum. Bendeki ödünler ve primler de artık tükendi.

Ben çekme karavancıyım. Çekme karavanımın verdiği rahatı ancak büyük boy bir Alkovenlide bulacağımı düşünüyorum. Daha uzun yıllar var önümde böyle bir karavan edinebilmek için. Çünkü fiyatlar çok çok çok yukarılarda...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri