2024'teki Gezilerimiz Ve Yaşam Güncemiz... Güçlü, The Kampervan Geziler Ve Yaşam...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,787
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,314

Etiketler

Almanya'da ALDI marketleri var. Bu da GÖRDÜ market demek. :smiley:)
Bir kaç dakika sonra ALDI marketteyim. 🙂 23 yıl önce sakin ve küçük bir yerleşim yerinde aldığım bir yerde yaşıyorum. Aylık taksitleri ev kirası gibi ödendi. Maaşlı insanların yapmaları gereken çok faydalı bir yatırım. Kira ödemediğim için emekli maaşımla gezebiliyorum. Kira ödesem şu anda çoktan karavansızdım.

Bir kaç dakika sonra ALDI marketteyim. 🙂 23 yıl önce sakin ve küçük bir yerleşim yerinde aldığım bir yerde yaşıyorum. Aylık taksitleri ev kirası gibi ödendi. Maaşlı insanların yapmaları gereken çok faydalı bir yatırım. Kira ödemediğim için emekli maaşımla gezebiliyorum. Kira ödesem şu anda çoktan karavansızdım.
Türkiye'de artık tek maaşla ev almak mümkün değil. Ben evsizim. Devletin lojmanında kalıyorum ve Asıl Evim olarak da kiradayım. Ucuz bir yerden de olsa bir ev alabilecek miyim? Tanrı bilir. Emekliliğe kadar bir ev bir de motokaravan edinmeye çalışacağım.

Buzdolabımdaki meyve sebzenin çoğunu tükettim. Sabaha karşı da peyniri ve domatesi (Tost yaparak) tüketmiştim. Dolap olması gerektiği gibi boşalıyor. 15 gün burada olmayacağım. Dolapta bozulacak bir şeyler bırakmayacağım.

Akçakoca'dan sonra Güçlü ile Poyrazları deneyimleyebiliriz belki. Belki de daha da güneye iner geziyi iyice sündürürüz. İznik kenarında birkaç gün arkasından Mudanya, Belki de kimbilir? Yola bir çıkalım da. İlk 6 gece kesin Akçakoca'dayız, Sonrasını bilmiyorum. Belki hemen de dönebilirim yetti deyip.

Böylece kendime her zaman yaptığım gibi güzel yemekler yapar ve Mobidik'imle kısa keyif gezilerine çıkarım. Yani her zamanki gibi keyifli olabilirim. Pahalı şeylere illa gerek yok... Tatile çıkmak gibi pahalı şeyler aslında bizim durumumuzda şart da değiller. Biz bunu yine kendi keyfimiz doğrultusunda severek isteyerek yapıyoruz... Bu yüzden tatilin hepsinde tatilde olmak şart değil benim için. Tümünde evde olmaya bile razı gelebilirken...

İç Anadolu'nun karasal ikliminde bu lojmanı elektrikle ısıtmaya çalışmanın anlamı şu: Tam biraz ısınmaya başlayacakken hafta bitiyor... Yeniden başa dönüyor her şey...

Bu arada benim diğer evim kaloriferli ve iyi de ısınıyor ama işim nedeniyle haftada sadece üç gün orada kalbiliyorum.

Bu yüzden evimde sıcacık sıcacık kalacağım tatil geceleri benim için bir nimet gibi...

Bütün bunlara rağmen iyi bir klima, büyük nimet buralarda...

İklime rağmen şu ana kadar klima ile bir donma problemi yaşamadım. Neredeyse Şubatı da bulduk. Bir nedenle klima ısıtamadığında bunu da paylaşacağım. Üzellikle -8 gibi gecelerde ne olacak ben de çok merak ediyorum açıkçası. (LPG'li sobam ve elektrikli radyatörüm her an yedekte)

Ben herşeyi çok açık konuşan ve paylaşan biriyim. Kimseden saklamamı gerektirecek hiçbir şey de yaşamadım. Görünen o ki bu tip konuların yalanı ile de bana hiçbir halt yapılamadı arkadaşlar... Doğrusu da bu. Yoksa dünya Yalancılar ve iftiracılar dünyası olurdu. Ama bu Dünya'da bu bile fazla... İyi olarak kalmaya çalışın. İyilerden olun. Hayat kısa... Sevin ve de sevişin. Koca Dünya kimseye kalmaz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri