2012 Model Yeni Pick-Up Korando Sports Türkiye'de

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dammak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 449
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,112
Konuyu açtığım günlerde aracın tam adı ve Türkiye'ye gelip gelmeyeceği henüz belli değildi...

Konu işte tam da bu ortamda "Yenilenmiş 2012 Actyon Sports (SUT1) Ne Zaman ve Nasıl Gelir.?" başlığı ile açılmıştı...

Ancak şu an için her şey çok net...

Pick-up Türkiye'ye Korando Sports adıyla geliyor...

Bu nedenle, eğer bir sakıncası yoksa moderatör arkadaştan konunun başlığını;

"2012 Pick-Up Korando Sports Türkiye'de" şeklinde değiştirmesini rica ediyorum...

Etiketler
Yeni korando sports sitede çok yakında Türkiye'de yazıyor fakat öğrediğime göre bu ay sonunda Türkiye'de yani çok çok yakında.

Merhaba Arkadaşlar
Ssang Young oğuşlar gurup bu yılın 6 ayında yeni versiyon Action Sport un satışı başlayacak demişlerdi.Ancak kafamı karıştıran ,İnternette araştırdığınızda aynı araç bazı sitelerde Korando Sport olarak gözüküyor. Yada ben aynı araç zannediyorum
http://www.eurocarblog.com/post/6547/ssangyong-korando-sports-unveiled-in-brussels
Bunun dışında 2009 model SSangoung 4x4 Kullanıcısıyım Servisden (Oğuşlar Group) ve araçtan çok memnunum.
Tek şikayetim 100 km de 11 litre yakıt tüketmesi.
Yeni modelde 155 Hp Euro 5 motor kullanacaklarmış ve Yakıt tüketimi 100 Km de 8 litre imiş
Bakalım çıkınca görürüz inşallah.

oktayparlak' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
Ssang Young oğuşlar gurup bu yılın 6 ayında yeni versiyon Action Sport un satışı başlayacak demişlerdi.Ancak kafamı karıştıran ,İnternette araştırdığınızda aynı araç bazı sitelerde Korando Sport olarak gözüküyor. Yada ben aynı araç zannediyorum
http://www.eurocarblog.com/post/6547/ssangyong-korando-sports-unveiled-in-brussels
Bunun dışında 2009 model SSangoung 4x4 Kullanıcısıyım Servisden (Oğuşlar Group) ve araçtan çok memnunum.
Tek şikayetim 100 km de 11 litre yakıt tüketmesi.
Yeni modelde 155 Hp Euro 5 motor kullanacaklarmış ve Yakıt tüketimi 100 Km de 8 litre imiş
Bakalım çıkınca görürüz inşallah.

Evet yeni pick-up Türkiye'ye de Korando Sports olarak gelecek...

ÖTV yüzde 4’ten yüzde 84’e yükseldi. 40 bin liralık pick-up’ın fiyatı 70 bin liraya çıktı .

İngiltere'den sonra Avrupa'nın en büyük pikap pazarı olan Türkiye'de satışları ciddi oranda etkileyecek yeni bir düzenleme yapıldı. ÖTV yüzde 4’ten yüzde 84’e yükseldi. Yeni düzenlemeyle 40 bin liralık pick-up’ın fiyatı 70 bin liraya çıktı

İnsan ve yük taşımaya yönelik araçları ilgilendiren ve AB uyum yasaları çerçevesinde yapılan değişiklikle birçok pikap modeli artık binek otomobiller gibi vergilendirilecek.

Uygulamadan en çok Nissan, Ssangyong, Isuzu ve Toyota gibi markaların etkilenmesi beklenirken Mitsubishi, Mazda ve Ford'un, yapılan düzenlemeden etkilenmeyeceği açıklandı.

6 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notları, Motorlu Kara Taşıtları ile ilgili kısımda G.T.İ.P. 87.03 tanımı değiştirildi. Bundan sonra bu tanıma giren pikaplar binek araç vergisi ile fiyatlandırılırken, 87,04 kapsamını tutturanlar yüzde 4 ticari araç vergisinden fiyatlanmaya devam edecek. Hafif ticari araç satışları içinde yüzde 5 ile yüzde 7,5 arasında paya sahip olan pikaplar son yıllarda daha çok lüks SUV modellerine alternatif hale gelmişti.

2008'de 16 bin adet pikap satılan Türkiye'de geçen yıl 10 bin adet pikap alıcı bulmuştu. Ancak pazara yeni girecek modellerle birlikte pazarın bu yıl 12 bin, gelecek yıl ise yeniden 15 binlere çıkması bekleniyor. Yapılan düzenlemenin bu hedefleri ciddi oranda etkilemesinden korkuluyor. Zira bundan sonra pikap tarzı bir aracın vergisini, bu aracın aks aralığının (ön ve arka tekerlerin arası) yarısı (örneğin 3 metre ise 1,5 metre) ile yük taşıma bölümü (kasanın uzunluğu) arasındaki fark belirliyor. Eğer bu aracın aks aralığının yarısı yük taşıma bölümünden kısa ise ticari araç olmaya devam ederken, tersi durumda binek araç sınıfına giriyor. Bu da pikaparaçların vergi sınıfını değiştirirken, fiyatlarını da SUV fiyatına yükseltiyor.

Yapılan bu değişiklik Ford’un Ranger modeli ve Mitsubishi’nin L200 modelinin ÖTV oranını etkilemezken, Nissan, Toyota, Isuzu, SsangYong’ın pick-up’larının fiyatının iki kattan daha fazla artmasına neden olacak. Düzenlemeden önce yaklaşık 40 bin lira olan 4x2 bir pick-up’ın fiyatı 70 bin lira olacak. Bir başka deyişle, bu tip araçların fiyatı lüks SUV’leri yakalayacak. Satış etiketlerinin yüzde 75 oranında zamlanması, satışları da vuracak. 2010’da 15 bin adede ulaşması beklenen pick-up pazarının yarı yarıya düşeceği belirtiliyor.

SUV’leri aratmayan pick-up’larda MP3 çalar, ısıtmalı ve deri koltuklar, hız sabitleyici yer alıyor.

Villanın önüne lüks SUV yerine pick-up çektiler, Maliye uyandı

MALİYE Bakanlığı’nın pick-up’ların vergisini yükseltmesinde büyük motor hacmine sahip bu araçların, giderek daha çok binek araç olarak kullanılmaya başlanması yatıyor.

Son döneminde tüketiciler, 60-70 bin euroluk SUV’ler yerine, lüks ve konforda binek otoları aratmayan pick-up’ları tercih etmeye başladı.

Pick-up modellerinin fiyatı 35 bin-40 bin liradan başlarken, en lüksü 73 bin liraya satılıyor. Bu nedenle popüler hale gelen pick-up pazarının 10.3 bin adet seviyesinden 2011’de 15 bin adede yükselmesi bekleniyordu.

Dün Şahsuvaroğlundaydım yeni korando sports ların yolda olduğunu ama gemide 4 çeker olmadığını bildirdiler.4 çeker kamyonetlerle ilgili maliyenin yeni düzenlemesinde arka kabin boyutları belli ölçülerin altında olanlar için yüksek ÖTV oranları getiriyor.Eğer bu konudaki sıkıntılar maliye tarafından çözülemezse ya ssangyong kasa ölçülerini uzatacak ki bu en az bir seneyi bulur yada 4 çeker kamyonet getirmeyecek.Bu ölçülerde gelen 4 çeker korando sports'un anahtar teslim fiyatı 90 bin TL.yi buluyor.Bilgilerinize.

Bu arada şunuda belirteyim 4 çeker ssangyong actyon sports sahipleri araçlarının kıymetini bilsinler şu anda 90 bin TL.lik bir araca sahipler.Actyon sports olarak araç gelmeyecek ama gelse dahi yeni düzenlemeye göre fiyatlar bu.Firma o yüzden elindeki tüm ssangyong actyon sportsları ırak ve cezayire gönderiyor.

celo53' Alıntı:
Bu arada şunuda belirteyim 4 çeker ssangyong actyon sports sahipleri araçlarının kıymetini bilsinler şu anda 90 bin TL.lik bir araca sahipler.Actyon sports olarak araç gelmeyecek ama gelse dahi yeni düzenlemeye göre fiyatlar bu.Firma o yüzden elindeki tüm ssangyong actyon sportsları ırak ve cezayire gönderiyor.

Desenize bizim 4X4 Korando Sports hayali bir başka bahara kaldı...

Zira ne maliye yeni bir düzenleme yapar, ne de Ssangyong Türkiye pazarı için daha henüz yeni üretim bandına aldığı Korando Sports'un kasasını değiştirir...

Büyük geçmiş olsun...

Bunun üzerine artık bir testi soğuk su içilir...

Şahsuvaroğlu'nun çok daha önceden Ssangyong'u uyararak önlem alması gerekirdi...

arkadaşlar yukarıdaki konunun tarihi 2010 yanlış bilgi var,
bu kanun geçmedi türkiyede 4x4 pick up ların vergileri hala düşük seviyede.

dammak' Alıntı:
Desenize bizim 4X4 Korando Sports hayali bir başka bahara kaldı...

Zira ne maliye yeni bir düzenleme yapar, ne de Ssangyong Türkiye pazarı için daha henüz yeni üretim bandına aldığı Korando Sports'un kasasını değiştirir...

Büyük geçmiş olsun...

Bunun üzerine artık bir testi soğuk su içilir...

Şahsuvaroğlu'nun çok daha önceden Ssangyong'u uyararak önlem alması gerekirdi...

2 .6 ayda gelir kafanızı yormayın arkadaşlar 4x4

ayrıca Reklamlarından gördüğüm kadarı ile korando sport actyong sport kadar bana yakışıklı gelmedi korando da actyong gibi yakışıklı değil diye düşünüyorum
bilmem yanlışmı düşünüyorum

bayayhan' Alıntı:
arkadaşlar yukarıdaki konunun tarihi 2010 yanlış bilgi var,
bu kanun geçmedi türkiyede 4x4 pick up ların vergileri hala düşük seviyede.
Bilgide yanlışlık falan yok bizzat şahsuvaroğlu servis müdürü Turgay bey ve satış sonrası müdüründen alınmış teyid edilmiş bilgilerdir.Ayrıca konuyu iyi okursanız 4 çeker pick up ların vergisi arttı demiyor kasa uzunluğu maliyenin vermiş olduğu ölçülerden kısa olan pick up gruplarının sıfır olarak bayiden alınırken ÖTV sinin arttığı ve lüks sedan araçlar gibi muamele göreceği yazıyor.

TEMSA JAPONYA’YI UYARDI MITSUBİSHI ARKAYI UZATTI Temsa Global Genel Müdürü Yusuf Soner, AB’ye uyum için yapılan değişikliğin 2 yıl öncesine uzandığını hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz 2 yıl önce bu değişikliği Japonya merkeze bildirip, dikkat çekmiştik. Bu değişikliğin bir süre sonra bize de geleceğini ama sadece Türkiye’yi değil tüm AB ülkelerini etkileyeceğini de aktardık. Mitsubishi’nin bu süreçte yeni modeli çıktı. L200’ün son yapılan faceliftinde kasa boyu uzadı.”

yav arkadaş yok böyle bir şey diyorum .... git yarın istediğin 4x4 pickup ı al normal vergisinden ALLAH ALLAH ... ;)

bayayhan bulabilseler zaten alacaklar ama gelmiyor ve gerekli yasal düzenleme yada ssangyongta kasa uzatma işlemi yapılmazsa gelmeyeceğini bizzat firma söyledi.Şu anda ana bayi şahsuvaroğlunda dahi 4 çeker pick up yok.

bu mevzuu 2 sene önce gündeme gelmişti sonra tepkiler üzre geri çekildi.
şimdi tekrar aynı mevzuu gündeme geldimi diyorsun . yaww nasıl memleket bu memleket anlamadım ben . ??? ???
beni vatandaşlıktan çıkarsınlar bu ülkede yaşamak istemiyorum artık.
sacma sapan bir memleket oldu burası yavv.. ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR