2012 Model Yeni Pick-Up Korando Sports Türkiye'de

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dammak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 449
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,282
Ynt: 2012 Model Yeni Pick-Up Korando Sports Türkiye'de

Hırçın Karadeniz' Alıntı:
Sabri Abi taktik ve stratejik çözümlemeyi yaptı... :smiley: :smiley: :smiley:
Nalet olsun içimizdeki SSANG sevgisine....

Ahh birde şöyle adam gibi arabalar getirip hançerlemeselerdi içimizdeki bu sevgiyi... :D

Etiketler

Birden aklıma geldi...

Müşteri ve kullanıcı olan bizler araba işini ciddiye alıp bayağı bir yazıp çiziyoruz buralarda...

İyi hoşta...

Acaba bizim yazdıklarımızdan haberdar olan ve bu yazdıklarımızı ciddiye alarak okuyup değerlendiren Ssangyong Türkiye Distribütörü yöneticisi var mıdır?

Sonuçta bu işin ticaretinden para kazanan onlar...

Hani merak etmiyor değilim...

Ne dersiniz?

dammak' Alıntı:
Birden aklıma geldi...

Müşteri ve kullanıcı olan bizler araba işini ciddiye alıp bayağı bir yazıp çiziyoruz buralarda...

İyi hoşta...

Acaba bizim yazdıklarımızdan haberdar olan ve bu yazdıklarımızı ciddiye alarak okuyup değerlendiren Ssangyong Türkiye Distribütörü yöneticisi var mıdır?

Sonuçta bu işin ticaretinden para kazanan onlar...

Hani merak etmiyor değilim...

Ne dersiniz?

Donanım Haber forumda sanırım bir durumdan dolayı birşeyler yazmışlar
4b349.jpg

Belki ekstrem bir örnek olabilir ama donanım haber deki bu mesaj tedirgin edici.
Fakat bilmediğim bir konuyu öğrendim, yani mekanik bazı aksamın mercedes olması ilginç.
Mükemmel bir aracın "Heder" edilmesi söz konusu....
Üzüldüm...
Linki;
http://forum.donanimhaber.com/m_26514542/mpage_5/key_/tm.htm#msglink_55281035

Orijinalden alıntı: cem1999

Boş verin arkadaşlar alacağınız aracın arkasında duran firma önemli,size arabayı satana kadar her türlü takla atılıyor sonrasında ,kimse yok ortada ,size tavsiyem servise gittiğinizde aracınıza yapılan her türlü işlem için belge alın aksi taktirde yarın başınız ağrır.

2010 da action sport 18' 6 AT 4*4 en fullolanını 52000Tl ye aldım .Tacir olmadığımdan faturama bakmadım sonrasında fark ettim ki faturayı düşük kesmişler ,Yaşadığı toprak üzerinde vergi kaçıran bir firmaya ne kadar güvene bilirsiniz ki?
20000 de EGR valfi denen parça ve akü arıza yaptı ,hemen değiştirdiler,
35000 de arazide kaldığımda 4*4 ün çalışıyor gibi gözüküp aslında çalışmadığını ve sonrasında bunun sebebininde aks vidasının gevşemiş olduğunu belirlediler vida sıkıldı ve 4*4 çalıştı.
36000 de vida tekrar gevşedi ve servis sıktı,Allahdan bunları kayıt altına aldırmışım.
daha sonrasında bu vida 3 kez gevşedi ve servis Tüketici hakları gereği aracı değiştirmesi gerekirken parçaları değiştirdi buraya kadar herşeyi sineye çektim ama aracım servisde iken şanzuman arızası tespit edildi şanzuman söküldü İst a gönderildi ,bu arada aracın değiştirilmesini talep ettim.Firma pişkin pişkin ADANA ARPEL OTO aracını yaptık gel al diye noterden yazı yazdı doğal olarak ,gittim almaya odane aracımdan yağ akıyor du servis yağ filtresinin kapağını çok sıkmış çatlatmış ,neyse garantiden değişti ve arabada test sürüşü yaptık ,aracın difransiyelinden ses geliyordu ,servis yetkilisi defransiyali söküp ist a göndericez dedi şaka gibi. Servisin yetersiz olduğu kanaatine vardım ve aracımı Ankara Gençler Servisine getirdim ,arkadaşlar aracımla ilgilendiler ve turbo hortumunun yırtık olduğunu belirterek hortumu değiştirdiler ve Difransiyelin ve şanzumanın sökülmesi gerektiğini söylediler çünkü aracı test cihazına bağladıklarında şanzuman arızası veriyordu araç ve işin ilginci şanzuman arızası verirsen araçta arıza lambası yanmıyor du.Allahdan bunuda cep telefonumdan kayıt etmiştim.

Sonuç olarak Firmayla davalığız ,Hukuksal süreç devam ediyor Tüketici mahkemesinden dava açtım ,ancak firma bu araç ticaridir bu nedenle ticari mahkemede dava görülmelidir diyor.

2/12/2011 de aracım 20km hızın üzerine çıkamaz halde yolda kaldı ,Gençler otoya servise götürdüm arıza lambası yanıyordu ,sistemden baktılar ve EGR valfi ve Şanzuman arızası hatası verdi ,firma bu bilgiyi sildi aracın ŞAnzumanının difransiyelinin ,EGR valfinin ve halen arızalı olan 4*4 ün tamir edilmesi gerektiğini bunun içinde 15 günü geçen bir süreye ihtiyaç olduğunu söylediler,davam sürdüğünden bilir kişinin görmesi amacıyla aracımı servisden çıkarmak istedim ve bana bu arızaların tespit edildiğini servis çıkış belgesinde yazın dediğimde Gençlerde orada sınıfda kaldı ,belge veremeyiz dediler.Ya arkadaş arabada arızayı tespit ettin bunu söyledin ,e belgele o zaman ,ama verilen cevaplar o firma çatısı altında firmayı temsil edenleri ve firmayı o kadar küçülttüki anlatamam sadece firmaya güldüm ,
çalışan diyor ki ;Abi biz emir kuluyuz,
servis Yetkilisi diyor ki ;aracınız ikaz lambası yanıyor diye geldi söndürdük başka belge veremeyiz,Şahsuvar oğlundan bize talimat var bu arabaya belge vermeyin,
Şirket yetkilisi diyor ki; Biz Şahsuvaroğlundan da büyük bir firmayız. Nereniz büyük anlamadım ,ben Renomais dede çalıştım ,Sevise bir araç girdimi müşteri şikayeti yazılır servis kayıdına ve araç çıkarken yapılan işlem ve bulgular Tüketiciyi bilgilendirmek amacı ile yazılı olarak araç teslim fişinde belirtilir,siz daha servis sisteminizde Şahsuvaroğlu korkusuna bunu yapamıyorken gördüğüm kadarıyla sadece diliniz büyük .

Bunca araç satılırken arada birkaç araç da bu arızalar oluşa bilir diye düşüne biliriz.Ama Üretici firma ,ithalatcı firma ve satıcı firma nerede soruyorum....

bluedreamms' Alıntı:
Belki ekstrem bir örnek olabilir ama donanım haber deki bu mesaj tedirgin edici.
Fakat bilmediğim bir konuyu öğrendim, yani mekanik bazı aksamın mercedes olması ilginç.
Mükemmel bir aracın "Heder" edilmesi söz konusu....
Üzüldüm...
Linki;
http://forum.donanimhaber.com/m_26514542/mpage_5/key_/tm.htm#msglink_55281035

Evet gerçekten çok üzücü bir durum...

Bu örnek konuyu DH'den biliyor ve ilgiyle izliyorum...

Aslında iş bu noktaya gelmeden çözülmeliydi...

Her markada bu tip olaylar oluyor ..
Bir ornekde benden meshur alman :smiley: http://www.ttkd.org.tr/defalarca_arizalanan_audi.html

rottweiler' Alıntı:
Her markanın böyle hikayeleri var;

Fatih Bey size de katılıyorum...

Ssangyong ve VW'ye ilişkin bu üzücü olaylar elbetteki sadece bu markalara özgü değil...

Bana göre bu olaylardaki asıl üzücü husus durumun distribütör firmalarca yönetiliş biçimi...

Aynı durumu bir şanzıman arızası ile araç daha 1 haftalık iken Audi A6 ile yaşamış ve bir Alman firmasında çalışıyor olmanın avantajını da kullanarak sorunu Audi Almanya ile yazışarak çözmüştüm...

actyonsport ve korando sport hangisini alırdın anketi devam ediyor oylarınızı bekliyorum

kaan2002' Alıntı:
actyonsport ve korando sport hangisini alırdın anketi devam ediyor oylarınızı bekliyorum

Eğer anketteki olaya hangi 0 km pick-up'ı alırdın olarak bakarsak...

1. Actyon Sports artık yok...

2. Korando Sports ise mevcut donanımı ile yok hükmünde!!!...

O nedenle benim gibi hiçbirini almam diyenlere pek şaşırmamak lazım...

İkinci el actyon sports temiz bir araç bulursanız kaçırmayın derim sitede satan bir kaç kişi vardı yanılmıyorsam.

celo53' Alıntı:
İkinci el actyon sports temiz bir araç bulursanız kaçırmayın derim sitede satan bir kaç kişi vardı yanılmıyorsam.

Eğer hiç aracım olmasaydı 2. el almayı düşünebilirdim...

Ancak hem aracım olduğu hemde acelem olmadığı için uygun fiyatlı 0 km 4X4 A/T bir pick-up veya SUV düşürünceye kadar bekleyeceğim...

Ne yalan söyleyeyim; 0 km aracın kokusu bir başka oluyor... ;D

dammak kardeşim. Söylediklerine artık ben de katılıyorum. Tek hava yastığı alay eder gibi olmuş gerçekten. Ama yazılanlar söylenenlerin pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Çünkü araç gerçekten satıyor şu anda. Yeni gelecek versiyonlarda bir iyileştirme yapılırsa şu an alım yaptığım için kahrolacağım:smiley:

alihfo' Alıntı:
dammak kardeşim. Söylediklerine artık ben de katılıyorum. Tek hava yastığı alay eder gibi olmuş gerçekten. Ama yazılanlar söylenenlerin pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Çünkü araç gerçekten satıyor şu anda. Yeni gelecek versiyonlarda bir iyileştirme yapılırsa şu an alım yaptığım için kahrolacağım:smiley:
Alihfo arkadaşım daha donanımlısı gelsede kahrolmaya gerek yok sonuçta beğenerek almışsın motor güzel şanzuman güzel,fiyat uygun lüksün ve aksesuarın sınırı yok aslında ben 2009 yılında en full modelini almama rağmen kendimce bir sürü masraf ettim daha ne edeceğimde belli değil.:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.