Orijinalden alıntı: cem1999
Boş verin arkadaşlar alacağınız aracın arkasında duran firma önemli,size arabayı satana kadar her türlü takla atılıyor sonrasında ,kimse yok ortada ,size tavsiyem servise gittiğinizde aracınıza yapılan her türlü işlem için belge alın aksi taktirde yarın başınız ağrır.
2010 da action sport 18' 6 AT 4*4 en fullolanını 52000Tl ye aldım .Tacir olmadığımdan faturama bakmadım sonrasında fark ettim ki faturayı düşük kesmişler ,Yaşadığı toprak üzerinde vergi kaçıran bir firmaya ne kadar güvene bilirsiniz ki?
20000 de EGR valfi denen parça ve akü arıza yaptı ,hemen değiştirdiler,
35000 de arazide kaldığımda 4*4 ün çalışıyor gibi gözüküp aslında çalışmadığını ve sonrasında bunun sebebininde aks vidasının gevşemiş olduğunu belirlediler vida sıkıldı ve 4*4 çalıştı.
36000 de vida tekrar gevşedi ve servis sıktı,Allahdan bunları kayıt altına aldırmışım.
daha sonrasında bu vida 3 kez gevşedi ve servis Tüketici hakları gereği aracı değiştirmesi gerekirken parçaları değiştirdi buraya kadar herşeyi sineye çektim ama aracım servisde iken şanzuman arızası tespit edildi şanzuman söküldü İst a gönderildi ,bu arada aracın değiştirilmesini talep ettim.Firma pişkin pişkin ADANA ARPEL OTO aracını yaptık gel al diye noterden yazı yazdı doğal olarak ,gittim almaya odane aracımdan yağ akıyor du servis yağ filtresinin kapağını çok sıkmış çatlatmış ,neyse garantiden değişti ve arabada test sürüşü yaptık ,aracın difransiyelinden ses geliyordu ,servis yetkilisi defransiyali söküp ist a göndericez dedi şaka gibi. Servisin yetersiz olduğu kanaatine vardım ve aracımı Ankara Gençler Servisine getirdim ,arkadaşlar aracımla ilgilendiler ve turbo hortumunun yırtık olduğunu belirterek hortumu değiştirdiler ve Difransiyelin ve şanzumanın sökülmesi gerektiğini söylediler çünkü aracı test cihazına bağladıklarında şanzuman arızası veriyordu araç ve işin ilginci şanzuman arızası verirsen araçta arıza lambası yanmıyor du.Allahdan bunuda cep telefonumdan kayıt etmiştim.
Sonuç olarak Firmayla davalığız ,Hukuksal süreç devam ediyor Tüketici mahkemesinden dava açtım ,ancak firma bu araç ticaridir bu nedenle ticari mahkemede dava görülmelidir diyor.
2/12/2011 de aracım 20km hızın üzerine çıkamaz halde yolda kaldı ,Gençler otoya servise götürdüm arıza lambası yanıyordu ,sistemden baktılar ve EGR valfi ve Şanzuman arızası hatası verdi ,firma bu bilgiyi sildi aracın ŞAnzumanının difransiyelinin ,EGR valfinin ve halen arızalı olan 4*4 ün tamir edilmesi gerektiğini bunun içinde 15 günü geçen bir süreye ihtiyaç olduğunu söylediler,davam sürdüğünden bilir kişinin görmesi amacıyla aracımı servisden çıkarmak istedim ve bana bu arızaların tespit edildiğini servis çıkış belgesinde yazın dediğimde Gençlerde orada sınıfda kaldı ,belge veremeyiz dediler.Ya arkadaş arabada arızayı tespit ettin bunu söyledin ,e belgele o zaman ,ama verilen cevaplar o firma çatısı altında firmayı temsil edenleri ve firmayı o kadar küçülttüki anlatamam sadece firmaya güldüm ,
çalışan diyor ki ;Abi biz emir kuluyuz,
servis Yetkilisi diyor ki ;aracınız ikaz lambası yanıyor diye geldi söndürdük başka belge veremeyiz,Şahsuvar oğlundan bize talimat var bu arabaya belge vermeyin,
Şirket yetkilisi diyor ki; Biz Şahsuvaroğlundan da büyük bir firmayız. Nereniz büyük anlamadım ,ben Renomais dede çalıştım ,Sevise bir araç girdimi müşteri şikayeti yazılır servis kayıdına ve araç çıkarken yapılan işlem ve bulgular Tüketiciyi bilgilendirmek amacı ile yazılı olarak araç teslim fişinde belirtilir,siz daha servis sisteminizde Şahsuvaroğlu korkusuna bunu yapamıyorken gördüğüm kadarıyla sadece diliniz büyük .
Bunca araç satılırken arada birkaç araç da bu arızalar oluşa bilir diye düşüne biliriz.Ama Üretici firma ,ithalatcı firma ve satıcı firma nerede soruyorum....