2010 Yazı'da Böyle Geçti...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 278
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,235
Ynt: 2010 Yazı'da Böyle Geçti...

çeok teşekkürler.
Bu güzel yazı bizlerle paylaştığınız için.
Nice böyle güzel gezilere...

Devamını heyecanla bekliyoruz.

Etiketler

[attachment=1]
Bu bölgenin en büyük ilçesi.. Önceki yıllarda Türkiye'nin en büyük kereste fabrikası burada iken, siyasi bir anlaşmazlık üzerine kapatılmış. Hava radar üssü de lağvedilince ilçe, nüfus ve ekonomi yönünden hatırı sayılır yara almış. Şimdi toparlanmaya çalışıyor..
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

1.jpg

Ayanc?kta dekoil.jpg

Ayanc?k meydan.jpg

eski ev.jpg

Ayanc?k evleri.jpg

[attachment=1]
Aynı yerin, aynı gün içinde iki ayrı görüntüsü.. İşte Karadeniz bu...
[attachment=2]
[attachment=3]
Merhum sanatçı Yaman Okay, adının verildiği bu çay bahçesiyle anılıyor.
[attachment=4]
Ayancık'ta denize girilebilecek yer Çamurca Plajı, merkeze 1.5 km. mesafede.
[attachment=5]

Ayanc?k.jpg

Ayanc?k sahili.jpg

Dalgalar.jpg

2.jpg

Çamurca Plaj?.jpg

Çiçek açmış görünümlü kayalar, Plaj yolunda..
[attachment=1]

Sinop'tayız....
Sinop, mitolojiye göre, adını su perisi 'Sinope'den almış, yaklaşık beşbin yıllık bir kent. Önceleri ada iken kara ile arası birleştirilerek yarımada halini aldığı söyleniyor.
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Çiçek görünümlü kayalar.jpg

Sinop1.jpg

Sinop.jpg

D?? liman.jpg

kale1.jpg

Sinop denince ilk akla gelen uzun yıllar cezaevi olarak kullanılmış olan kalesi oluyor.
[attachment=1]
[attachment=2]
Kalenin duvarları gene evlerin duvarı haline gelmiş, evler kalenin içine yerleşmiş..
[attachment=3]
Pek fazla bilinmese de ünlü düşünür Diogenes'in heykeli, onun Sinop'lu olduğunu duyuruyor, gelenlere..
[attachment=4]
Yakın zaman önce bu cezaevinde çekilen televizyon dizisi 'Parmaklıklar Ardında', buranın tanınmasını sağlamış. Hergün onlarca kişi geliyor, ziyarete..
[attachment=5]

Kale.jpg

kale2.jpg

Kalede.jpg

Diogenes.jpg

1.jpg

Fotoğraflarda bir sürü burun var da, yıllarca ülkemin en kuzey ucu diye öğretilen o burun hangisi diye soruyor insan kendi kendine.
Konu sinop olunca içimden böyle geçti birden...
Aslında biliyorum, İnce burun bunlardan biri değil. Orada fener olması lazım. Ama işte öyle yerleştirmişler beynimize.
Sinop'un bana çağrıştırdığı en önemli iki kelime burun ve kuzey
İnşallah bir gün biz de Sinop'u görürüz gerçekte, Ama şimdilik sizin fotoğraflarınızla gezmek de güzel...

[attachment=1]
[attachment=2]
Türkiye'mizin en kuzey noktası İnceburun... Oraya gittiğimizde öylesine şiddetli bir rüzgar vardı ki..
[attachment=3]
[attachment=4]
Akliman, Sinop'un bilinen plajlarından..
[attachment=5]

Sinop Cezaevi.jpg

Sinop Cezaevinde.jpg

?nceburun.jpg

?nceburunda.jpg

Akliman1.jpg

Tam İnceburun fotoğraflarını yükledikten sonra geldi, mesajın., Yücel. Umarım, bir nebze olsun, merakını giderebilmişizdir. Yazıda da belirttiğim gibi öylesine şiddetli bir rüzgar vardı ki.. En kuzeyde olmanın dezavantajı.. Bir de makinede sorun çıkınca, çoğunlukla kamera çekimi yaptık. Bu nedenle de sadece üç kare fotoğraf var, elimizde..
İlgine teşekkürler..

Herşey gönlünüzce olsun...

[attachment=1]
[attachment=2]
Akliman, geniş kumsalı ve sığ deniziyle gözde plajlardan biri. Pansiyonlar, restoranlar, otellerle çevrili..
Hamsilos Koyu, Akliman'dan sadece 1 km. uzakta.. Deniz Akliman'a oranla daha temiz.. Dalgalara karşı daha korunaklı.. Evvelce sadece mesire yeri olarak düzenlenmiş 'milli park' bölümünü gezdiğimiz Hamsilos Koyunun tadını çıkardık, bu defa..
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Akliman.jpg

Akliman3.jpg

koy.jpg

Hamsilos.jpg

Hamsilos Milli Park.jpg

Milli park içinde bir kaç mezar çarptı, gözümüze.. Bunların 1700 lü yıllarda denizde ölen gemicilere ait olduğunu öğrendik.
[attachment=1]
[attachment=2]
Hamsilos'un kuzey yönündeki, Antalya falezlerini andıran kayalar ve denizin kayaları aşındırarak oluşturduğu Kaş-Mavi Mağara benzeri mağara ilginç.. Bir o kadar da ürkütücü.. Ancak tekneyle yaklaşılabilen mağara, daha heyecan verici olacaktır, kuşkusuz..
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Sinop'un sarımsaklı-yoğurtlu ve tereyağlı-cevizli çeşitleri bulunan, yöre halkının 'hamur' dediği mantı denemeye değer bir tat.. Bir de buraya özgü 'nokul' var ki; Sinoplu hanımlar tahinli, üzümlü, fındıklı olarak bayramlarda yaparlarmış. Şimdi kıymalı, peynirli, ıspanaklı.. her çeşidi yapılıyor. (Artık fotoğraf koymayacağım.)

Sinop.. öylesine sakin, öylesine dingin, öylesine kendi halindeki...

Hamsilos1.jpg

Hamsilos Milli Park1.jpg

Hamsilos3.jpg

Ma?ara.jpg

Hamsilos4.jpg

Ahh Sinop Ahh benim Baba memleketim.... Yemek Fotolarıda olsaydı... ;) özlemiştik o tadları... :D :D

Birgül-Şeref

Sinop en merak ettiğim bölge şu anda...
Emeklilikte B planım...
Çok teşekkürler fotolar ve paylaşım için...
Sinopla ilgili izlenimlerini de paylaşabilirseniz çok memnun olurum...
Bursadan sevgiler...

Haldun

Sayın egeli güzel bir gezi olmuş ben de bir iş seyahati sebebi ile Sinob'u gezmiştim gerçekten Sinob'un havası başka karadenizin Antalyası gibi herşey gönlünüzce olsun selamlar.

Sayın Egeli bu yaz geziniz çok güzel geçmiş,paylaşımınız bizi ayrı bir duygulandırdı.Benim kayınvalidem SİNOP /Ayancıklı.Hemen hanımada fotoları gösterdim.Gençliğinde çamurca plajında denize girerlermiş.İyi oldu bizde anılarımızı tazeledik.Teşekkürler.Nice mutlu sağlıklı geziler diliyorum.SEVGİ ve SAYGILAR.

Bizi izleyen ve beğenilerini belirten tüm arkadaşlara teşekkür ederiz..
Esenlik dileklerimizle..

Ülker&Yavuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR