1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,199
Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

allah acil şifalar versin ben mesaj yazdıktan sonra gördüm özür dilerim

Etiketler

mosfet44' Alıntı:
merhaba abilerim ustalarım ben suzuki vitara' lar hakkında bilgi ararken bu siteyi buldum. site çok hoşuma gitti site içerisinde gezinirken sizlerin defender' ları çok büyük bir özenle harika birer makinalara çevirdiğinizi gördüm ve hayran kaldım. şu anda tam bir defender aşığı oldum diyebilirim. çünkü bu araçları araştırdım motor seslerini dinledim ve kesinlikle harikalar. yanlız ben özel bir şirkette 900 tl maaşla çalışan tofaş- şahin marka bir arabası olan biriyim :smiley: sizlerin yaptığı bu çalışmaları görünce içim gidiyor. inşaallah bende birgün böyle bir araca sahip olabailirim. maşaallah çok güzel işler yapıyorsunuz. Allah nazarlardan saklasın sizleri ve araçlarınızı. allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin

Sağolun çok teşekkür ederim. İnşallah sizin daha iyi bir aracınız olur.
Sağlıklı sıhatli günler dilerim.

Hasan Abi günaydın,

Bir şey soracağım... Senin araba gerçekten sıfır gibi oldu diye aklıma geldi. İzolasyon falan da yok ekstradan,fabrika çıkışı dışında yapmadın biz izolasyon diye biliyorum. Kullanımı, sesi, tangırtı tungurtusu, çekişi nasıl aracın?

umutcelikel' Alıntı:
Hasan Abi günaydın,

Bir şey soracağım... Senin araba gerçekten sıfır gibi oldu diye aklıma geldi. İzolasyon falan da yok ekstradan,fabrika çıkışı dışında yapmadın biz izolasyon diye biliyorum. Kullanımı, sesi, tangırtı tungurtusu, çekişi nasıl aracın?

Merhaba Umut,
Geç cevap verdiğim için kusura bakma. Dediğin gibi motor bölümünün içi dışında izolasyon yapmadık. Sonradan motor kaputu döşemesini de taktırdım. İçinde paspas dışında birşey yok.

Motor ve aşağıdan gelen sesler diye ayırırsam.

Motor sesi;
Çok gürültülü gazlayınca teybin sesini 15-16'lara çıkarmak zorunda kalıyorsun. :smiley:
Arkadaşımın land'ında bosh pompa takılı, ses fark edilir derecede düşük. (Galiba pompayı değiştireceğiz)

Performansı hakkında söyleyebileceğim;
Sübap ayarlarının tekrar yapılmasını bekliyorum. (Kapağı çatlatmadan önce 140+ filan yapabiliyordum ;D)
Yukarıdaki kilometre tahmin ettiğin gibi yokuş aşağı performansıydı, düz yolda çok ağır hızlanıyor düzlük yeterse 130'a filan çıkıyordu..
(Sıfırlasak bile hepi topu 68 beygir olmuyor tabii)
Kısaca çok çok kötü değil ama, gözüme kestirebildiğim rakiplerim minibüsler... (o da doluysa) ;D

Aşağıdan gelen sesler;
Lastik sesi ve arka diferansiyelimdeki boşluğu saymazsak sesler yok denecek kadar az. (en fazla arazi sonrası burçlarda gıcırtı oluyor, onu da yağlıyoruz düzeliyor.)

İnsalar 100 km'de uğuldamaya başlıyorlar fakat vahim değil yine de.

Yakışını merak edersen Balmumcu - Maslak trafiğinde devamlı kısa mesafe gittiğim için epey yüksek diyebilirim. Şu anda 100 km'de 15.5 lt yakıyor belki sübap ayarından sonra biraz azalır. Kapak çatlakken 17 lt'lere çıkmıştı. ???
Daha önce 528'im vardı 17'yi iyi bilirim. Hemde benzinli tarafından.

Defenderimi çok seviyorum diyebilirim.

Durum şimdilik budur.

Görüşmek üzere.

Hasan abi senin araba pumayı fazlasıyla hak ediyor, umarım imkânın olurda en kısa zamanda takarsın. Arabanın karakteri değişiyor resmen. Defender bambaşka bir Defender oluveriyor bir anda, kesinlikle tavsiye ederim. Harcanan her kuruşun hakkını motor fazlasıyla veriyor...

sword7' Alıntı:
Hasan abi senin araba pumayı fazlasıyla hak ediyor, umarım imkânın olurda en kısa zamanda takarsın. Arabanın karakteri değişiyor resmen. Defender bambaşka bir Defender oluveriyor bir anda, kesinlikle tavsiye ederim. Harcanan her kuruşun hakkını motor fazlasıyla veriyor...

Umut çok haklısın senin defenderin filmini* gördüğümden beri ciddi araştırıyorum. Aracı yaptırdığım yerde uygun fiyatlı motor getirme peşindeler, merakla bekliyorum. Birde alanyadaki mehmet ustaya bir defender 90 yolladılar puma motor takıp yollayacak onu da merakla bekliyorum. İyi olursa bir iki araç daha sırada. Bende peşlerindeyim en kısa zamanda yaptıracağım.

*Senin Defenderin akselerasyonunu unutmadım hala... ;D

Hüseyin ve Soner bizi kurtarmadan önceki son fotoğraflarımız. ;D

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Screen shot 2010-04-10 at 23.13.22.jpg

Screen shot 2010-04-10 at 23.14.03.jpg

Screen shot 2010-04-10 at 23.14.38.jpg

Screen shot 2010-04-10 at 23.15.37.jpg

hfb44' Alıntı:
Umut çok haklısın senin defenderin filmini* gördüğümden beri ciddi araştırıyorum. Aracı yaptırdığım yerde uygun fiyatlı motor getirme peşindeler, merakla bekliyorum. Birde alanyadaki mehmet ustaya bir defender 90 yolladılar puma motor takıp yollayacak onu da merakla bekliyorum. İyi olursa bir iki araç daha sırada. Bende peşlerindeyim en kısa zamanda yaptıracağım.

*Senin Defenderin akselerasyonunu unutmadım hala... ;D

Hasan abi motor işini düşünüyorsan mutlaka 130 veya 140( Mekanik pompalı 140 olduğunu duymuştum) olarak düşün. 120 likle Fiyatları arasında 200 bilemedin 300 lira fark var. Ama 10 beygir+ 80 Nm tork farkıda cabası tabi. Yakıtıda düz dizelle aynı zaten. Eğer kendine hakim olup pedala abanmazsan daha az bile yakma şansı var :D

hfb44' Alıntı:
Hüseyin ve Soner bizi kurtarmadan önceki son fotoğraflarımız. ;D

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Lopez yolu mu burası? Puma motor ile takılmadan geçer diye tahmin ediyorum ;)

Bu güzelim araçları böyle çamurun içinde görünce cigerlerim parçalaniyi ;D

nkurtkaya' Alıntı:
Lopez yolu mu burası? Puma motor ile takılmadan geçer diye tahmin ediyorum ;)

:smiley:
Belgrad ormanı tarafları, (Üniversitenin oradan giriliyor, anneanne yokuşu galiba adı...)

Çamuru seramik çamuru gibi, insa filan kalmadı dişler yokoldu valla, yıkatırken bile çamuru zor çıkarttık.

Burası King Arthur'a göre valla. :smiley:

asil_1' Alıntı:
Bu güzelim araçları böyle çamurun içinde görünce cigerlerim parçalaniyi ;D

Buraya gelene kadar heryeri takılmadan çıktık kendimize güven geldi tabii...
Burayı da vinçleriz dedik pek düşündüğümüz gibi olmadı. ;D

cok tıtız bır calısma sonucu ortaya cıkmıs cok harıka bır makına...kazasız belasız gunler...ıyı gezmeler...

abi geçmiş olsun silindir kapağı umarım ucuza halledersiniz de gönlünüzce olur...

silindir kapağını korumanın yolu nedir acaba hararet yaptırmamak haricinde..

ozcour' Alıntı:
abi geçmiş olsun silindir kapağı umarım ucuza halledersiniz de gönlünüzce olur...

silindir kapağını korumanın yolu nedir acaba hararet yaptırmamak haricinde..

Selam Özgür,
Silindir kapağı, ön diferansiyel ve marş motorunu sıfırladık yani pek ucuza halledemedik ne yazık ki. :smiley:
Şimdi bomba gibi oldu.
Hararet yaptırmamak dışında kapağı korumanın yolunu bende pek bilmiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR