Arama sonuçlarınız

1. dinozor izci

İzmir'de Otokar Sultan 145s City C Motokaravan Dönüşümü

Kamerayı neden aracın en üstüne monte ettirdiniz? Bu şekilde görüş açısını son derece daraltmış oluyorsunuz. Oysa plaka hizasına bir yere monte ettirseniz, hem sıfır yanaşana kadar arkanın farkında olabilirsiniz, hem de yolda ekranı açık tutarak dikiz aynası gibi arkayı rahatça ve geniş açıda...

2. dinozor izci

Motokaravanla 3 Gece 4 Günlük Çanakkale Edirne Gezisi

Oraları yıllar önce ailemle birlikte tarifsiz duygular eşliğinde gezmiştim. hala etkisinden kurtulabilmiş değilim. O günleri hatırladım. Paylaşımınız için teşekkürler.
  3. dinozor izci

Çekme Karavan Proje Çizimi

Şase için Al-Ko veya Knott alüminyum şase kullanmanızı tavsiye ederim. Bir de, kendiniz yapmaktansa, bilen birilerinin sizin denetiminizde yapmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. İşin tekniği ve incelikleri kulaktan dolma çözümlenecek şeyler değil bence. Özellikle belirtmiş olduğunuz...

4. dinozor izci

Gezen Ev Iveco M23

Tabii ki bu bir tercih meselesi. Aracınız oldukça büyük diye düşündüğüm için önerdim. Diğer fonksiyonlar için daha geniş alanlar ayırmak istemeniz de normal. En iyi karavan, gönlünüze göre olandır. :)
  5. dinozor izci

Gezen Ev Iveco M23

Kolay gelsin. Yerleşimle ilgili bir önerim var: Ben olsam, yatağı biraz dar tutmak pahasına, iki taraftan da kalkılabilecek şekilde yerleştirirdim. Zira bu şekilde yataklardan gece tuvalete kalkmak gerektiğinde, arkada yatan kişinin diğerinin üzerinden atlamak dışında bir seçeneği olmuyor. Bu...

6. dinozor izci

Güneş Enerjisi Sisteminde Tadilat

Görüşünüz için teşekkürler. Konu hakkında bilgi sahibi olduğunuz için haklı olarak yargıda bulunuyorsunuz. Keşke uyduruk merdiven altı üreticiler de "usta" yerine ya mühendis, ya da hiç olmazsa sertifikalı bir elektrikçi çalıştırabilseler ve daha sağlıklı sistemler üretebilseler. Tabii bu...

7. dinozor izci

Teşekkürler
  8. dinozor izci

2 adet 12V akü, 1 adet 24 volt aküden daha uzun bir süre enerji veremez diye anlıyorum. Yani böyle bir tadilat anlamsız olur. Bilgi için teşekkür ederim.
  9. dinozor izci

Elektrik konusunda cahillik seviyesinde bilgi sahibiyim, bilenlerden yardım/görüş rica ediyorum. Karavanımda; - iki adet 190W ve 24V olduğunu sandığım güneş paneli, - iki adet 102Ah ve 12V akü (seri bağlanarak 24V yapılmış), - 12/24V şarj kontrol cihazı, - 2000W ve 24V invertör mevcut...

10. dinozor izci

Karavan Çekmek Için Uygun Fiyatlı Araç

Kayınbiraderim, Ford Connect ile 5,5 mt.lik Erba karavan çekiyordu. Torku ne kadardır bilmiyorum ama yazılımla beygir yükselttiğini hatırlıyorum. Sizin aradığınız fiyatlarda ikinci elini bulmak mümkün.

11. dinozor izci

Tork, çekeceğiniz karavanın ağırlığına bağlı olarak az ya da çok olabilir. Bunun için belli bir tablo olduğunu sanmıyorum. Kendimden örnek verebilirim sadece, aracım otomatik vites, önden çekişli, 240 Nm torka sahip, 1500 kg, karavanım 1150 kg. Hiç bir şartta hiç bir sorun yaşamadım. Uzun yolda...
  12. dinozor izci

Daha yeni, karavanla 1700 km yol yapıp geldim otomatik vitesli araçla. Otomatik vites, trafikte sürerken de, karavan çekerken de büyük konfor ve rahatlık. Aracın torku yeterliyse hiç bir sorunla karşılaşmazsınız. Yalnız, dikkat! Otomatik vites diye satılan her araç gerçek tam otomatik vites...

13. dinozor izci

Kemer - Mersin Rotası

Karavanın elektrik tesisatını elden geçirttim. Ankara Eryaman'da Ventus Karavan'da. Burada daha önce de hidroforu değiştirtmiş, plastik tıpayla kapatılmış temiz su deposuna kilitli depo kapağı taktırmış ve buzdolabına havalandırma ızgarası yaptırmıştım. Bu defa, burada elektrik tesisatı elden...
  14. dinozor izci

Yolda .... Lazım Oldu!

Örneğin 20 lt.lik bir depo için ne miktarda sıvı sabun kullanıyorsunuz?
  15. dinozor izci

Yugun 2022, Güçlü Mini Kampervan Ve Pirikamp Ile Gezilerimiz...

Yücel bey, sağlıklı ve mutlu nice yaşlar dilerim. Doğum gününüz kutlu olsun.

16. dinozor izci

Kemer - Mersin Rotası

Bir bilgi daha: Karavanla, (otomobiliniz ve tek dingilli küçük karavanınız) Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollardan (yap işlet devret olanlar değil) geçtiğinizde, 3.sınıf araç, yani 3 dingilli otobüs ücreti ödüyorsunuz. HGS hesabımı kontrol ettiğimde bunu gördüm. Bilginiz...
  17. dinozor izci

Kemer - Mersin Rotası

Evet, rotamızı tamamlayıp evimize döndük. Bu rotayla ilgili özet bazı bilgiler şunlar: -1679 km. sürekli karavan çekerek yolculuk yapıldı. - Ortalama, 100 km'de 10.1 lt. benzin harcandı. (169.6 lt) - En fazla 85 km/saat hızla seyahat edildi. Bazı rampalar motor hararetini arttırmamak için küçük...
  18. dinozor izci

Kemer - Mersin Rotası

Bugün Anamur'u geride bırakıp, dişimizi sıkıp, cesaretimizi toplayıp, güzergahın en zorlu ve bilinmeyenli iki etabından ilkincisine başladık. Bozyazı'dan başlayıp Aydıncık'a kadar 40 km boyunca süreceğini düşündüğümüz tek gidiş gelişli, vıdı vıdı virajlı, inişli çıkışlı zor yola bir türlü...

19. dinozor izci

Kemer - Mersin Rotası

Bugün İncekum Orman Kampını terk edip,güzergahın en zorlu ve bilinmeyenli iki etabından ilkine başladık. Çift gidiş gelişli güzel yolu Gazipaşa'dan sonra geride bıraktık. 37 km.lik tek gidiş gelişli, vıdı vıdı virajlı ve inişli çıkışlı yola sardık. Şansımıza yol tenhaydı. Trafik sıkıntı olmadı...
  20. dinozor izci

Yugun 2022, Güçlü Mini Kampervan Ve Pirikamp Ile Gezilerimiz...

Öğretmenler; elleri öpülesi, başa taç edilesi, hakları ödenmez (ve zaten ödenmeyen) cengâverler onlar. Sevgiler, saygılar.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri