dinozor izci
...
Alanya İncekum Orman Kampı
Harika, Keyfiniz bol olsun!...Alanya İncekum Orman Kampı
Teşekkürler.Harika, Keyfiniz bol olsun!...
Hayırlı yolculuk!..Bugün Anamur'u geride bırakıp, dişimizi sıkıp, cesaretimizi toplayıp, güzergahın en zorlu ve bilinmeyenli iki etabından ilkincisine başladık. Bozyazı'dan başlayıp Aydıncık'a kadar 40 km boyunca süreceğini düşündüğümüz tek gidiş gelişli, vıdı vıdı virajlı, inişli çıkışlı zor yola bir türlü başlayamadık. Çünkü çift yol bir türlü bitmedi. Meğerse Aydıncık geçişini saymazsak (ki tek gidiş gelişli olmasına rağmen çok rahat ve düzgün bir geçişti) korktuğumuz yol topu topu 15 km'ye düşmüş.
Ancak yolun bu kısmında bu sefer tırlar ve kamyonlar vardı. Demek ki bu taraf kısaldığı için Anamur'a ulaşım için burayı kullandıklarından dolayı diğer tarafta yoklardı.
Yol sorunsuz ve çabucak çifte döndü. Otoban ve tünel yapımları sürüyor. Hatta iki tünelle aralarındaki bir viyadük çift gidiş geliş olarak kullanıma açılmış. O 15 km'nin ortasında bir buket çiçek gibi geldi.
Aydıncık'ı geçince yol yeniden çift yol oldu, rahatladık, ancak o ne? O nasıl dik ve nasıl uzun bir rampadır? Tırman tırman bitmiyor. Arkadaş, bit-mi-yor! Ha bire tırmanıyoruz. Hem de nasıl dik! Bir ara şu Ay'a yapılacak çift şeritli yolun yapılmış olabileceğini ve oraya doğru yol aldığımızı düşündüm.
Neyse, bitti. Bu sefer iniş. Bitmiyor! Çıkarken motoru ısıttık, inerken fren balatalarını ısıtıyoruz.
Neyse, sonunda hedefimiz, Erdemli, Talat Göktepe Orman Kamp alanına ulaştık. Burası kent içinde bir piknik ve kamp alanı. Deniz kenarında, ağaçlık bir alan. Elektrik ve su var. Karavan ücreti günlük 85 TL. Elektrik su dahil. Tuvaletler oldukça iyi, duş göremedim ama eminim vardır. Mevsim itibarı ile az sayıda karavan mevcut.
Burada bir akraba ziyareti yaptığımız için aydınlıkta fotoğraf çekme fırsatı olmadı, kusura bakılmaya.
Yarın olabildiğince erken yoldayız ve hedef artık Ankara, evimiz.
Oradan görüşmek üzere...
......
O nasıl dik ve nasıl uzun bir rampadır? Tırman tırman bitmiyor. Arkadaş, bit-mi-yor! Ha bire tırmanıyoruz. Hem de nasıl dik! Bir ara şu Ay'a yapılacak çift şeritli yolun yapılmış olabileceğini ve oraya doğru yol aldığımızı düşündüm.
Neyse, bitti. Bu sefer iniş. Bitmiyor! Çıkarken motoru ısıttık, inerken fren balatalarını ısıtıyoruz.
......
Karavanın elektrik tesisatını elden geçirttim. Ankara Eryaman'da Ventus Karavan'da. Burada daha önce de hidroforu değiştirtmiş, plastik tıpayla kapatılmış temiz su deposuna kilitli depo kapağı taktırmış ve buzdolabına havalandırma ızgarası yaptırmıştım.Bu arada, karavanımdan hiç mi hiç memnun olmadığım halde, imalatçı firmanın adını vermemekte direnmiştim. Bunu, diğer yerli firmalarla haksız bir rekabet olmaması adına diretmiştim. Şimdi, açıkça ve seçikçe söylüyorum ki; asla ve asla, Konya'da karavan üretmekte olan Mega Karavan isimli firmadan sakın, sakın, sakın karavan almayın. Uzak durun!
Bütün olumsuzluklara ilaveten, bu gerçek test niteliğindeki kullanımımız sonucunda diyorum ki; "UZAK DURUN"
İki kere elektriğe çarpıldım. Birisi 220 V bağlarken invertörün elektiriğinden, diğeri 220 V'a bağlıyken kapı kilidinden!
İnanılmaz. Zaten karavanda hiç bir elektrik sigortası olmadığını daha önce söylemiştim. Korkunç! Asla ve asla, Konya Mega Karavan'dan karavan almayın.
Karavanımı ödediğim para karşılığında teslim alabilmek için her şeyiyle kabul edip teslim almıştım. Zamanla görüyorum ki, at arabası almışım. Her şeyini elden geçirtip düzelttiriyorum. Sıra elektirik donanımına geldi.
Allah belalarını versin, ne diyeyim...