.
Peki Levent bey sonuç ne oldu ?
Arada koca bir yaz yaşandı. Karavanınız ve karavancılık beklediğiniz gibi çıktı mı ?
Şevkle açıp aniden ayrıldığınız başlığınız böyle öksüz kalınca, ona değer verip yazanlar merak ediyor haliyle..
ooo cidden yanıt yazmayalı çok olmuş..
en son kaldığım yerden buyana çok geçmiş.. Perdeler takıldı.. hem tül hem de blackout takıldı.. Tabii aracı yaptırdık da sürekli gezdiniz mi derseniz, zaten bu meslekte çok da zamanınız olmuyor.. Başlangıç olarak Yoğun nöbet takvimi içinde ağustos ayında 4 gecelik Çanakkale Edirne gezisi yaptık. Birkaç eksikle geziye çıktık aslında.. Televizyon uydu elektrik gelmesine rağmen çalışmıyordu.. Ön kapıda hava kaçağı yüzünden kapı birkaç dakika sonra salıyordu Tabii bunu zaten önceden bilerek geziye çıktık.. Gece içten zincirle kapıyı kapadım.. kapı sorununu bu şekilde hallettim.. Yarın izmirde Otokarın servisine randevu aldım,hava salma olayını düzelltirmeye çalışacağım.. İkinci sorunda televizyonun daha doğrusu uydunun çalışmamasıydı.. Zaten gezide televizyona ihiyacımız olmadı diyebilrim.. Kısa sürede bolca yer gezme diye yola çıkınca kimsenin aklına televizyon gelmedi... Tabii uydu sorununu da izmirde Neta nınİzmir otogarı içindeki yetkili servisine giderek geçen hafta sorunu çözdüm.. Sorunda komikti diyebilrim.. Takılırken sabitleme bantı sökülmemiş..
uydu ondan dönmüyormuş.. Kapak açıldı bant çıkarıldı ve uydu dönmeye başladı.. Artık yolda giderken de çocuklar çizgi film izleyebiliyor..
Zaten çocuklar için uyduyu almıştım..
Diğer bir soryunda ocak çalışmadı.. Sanırım uygun ocak memesini takmadım.. değiştirmiştim ancak ilk denemede yanmış olan ocak yolculuk sırasında çanakkalede yanmadı.. Bizim için sorun olmadı çünkü çay kahve için su isitmasını küçük elektrikli kahve makinasında yaptık, kahvaltı dışındaki yemekleri orduevinde yiyince yemek sorunumuz olmadı..aynı tanktan besleme alaın sohben çalışıp ocağın çalışmaması tabii bize süpriz oldu.. bende 1 kez deneyip çok da kurcalamadım.. Daha sonra baktırırım deyip uğraşmadım..
Elektrik oldukça yeterli geldi zaten çokda harcamamız olmadı.. Su konusuna gelince Yarım depo su ile yola çıktım.. Çanakkalede çocuklar dahil hepimiz yıkandık.. 300 lt depoyu edirne yolu üzerinde bir benzin istasyonunda tekrar doldurdum.. edirne de tekrar çocukları duş aldırdık.. 300 lt dalgakıranlı su deposundan memnunum..
birer kova ile de olsa 4 kişi 20 şer litreden nerdeyse 80-100 lt su harcanması demek..
küçük depo olsa herhalde 5 litrelik pet şişelerinden kullanırdık gibime geliyor..
Araçta bir sorun yok.. Tabii yakıt sarfiyatı normal diğer araçlara göre oldukça fazla..
15-16 lt 100 km de bir hacamam oldu.. Çanakkale de şehir içinde parkettim.. Edirnede gece 1,5 gibi vardığımdan opet istesyonunun önüne parkedip uyuduk.. zaten eşim ve çocuklar koltukta uyuya kalmışlardı.. Çokda şehre girip yer aramadım.. sabahta Selimiye camii nin arkasındaki tur otobüsleri park alanına parkettim ki zaten Etnografya müzesinin yanıydı park yeri.. Gezi sonrasında youtubede
Karavanla İlk Gezimiz Hakkinda.. Çanakkale Edirne Gezimiz başlığı altında 4 günlük Karavanla Çanakkale Edirne gezimiz hakkinda ilk kritigimi paylasmıştım.. İsteyen gezi sonrasında hemen çektiğim bu videoyu aşağıda linkten seyredebilir..
Video: https://youtu.be/C8wLFZCRkeU