Sonbaharda Kamp

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mervedem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 450

mervedem1

Yeni Üye
Yer
Bursa, Türkiye
Merhabalar Herkese,

Buralarda yeniyim. Forumdaki her yazılanı severek takip ediyorum.

Eşimle birlikte kamp yapıyoruz. Havalar soğumaya, sonbahar kendini hissettirmeye başladı. Henüz kamp konusunda deneyim kazanmadık o sebeple aşırı yağışlı ve karlı havalarda kamp düşünmüyoruz (şimdilik). Ama havaların durumu da belli olmuyor. Güneşli havalarda aniden yağmur bastırabiliyor.

Görseldeki çadırdan var bizde. Yazın sorun olmadı. Uyku tulumunu bile daha kullanmaya gerek olmadı. 5 dereceye uygun uyku tulumumuz ve folyolu matımız da var.

Bu çadırla kışa kadar kuru havada sorunsuz idare edebilir miyiz? Ve yağmur için bir branda ayarlasam ani yağmur bastırmalarında işimizi görür mü?

Yağmurlu havalar ve havaların serinlediği bu dönem için bana kampla alakalı tavsiyeler verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler ve tanıştığıma memnun oldum :smiley:

çadır.png

Eğer fotoğraftan yanlış anlamadıysam, çadırınız tek katlı bir çadır. Yağışta su geçirmese bile serin havalarda içerideki buhar (nefesimizden çıkan) çadır katmanında terleme yapıp üstünüze damlayabilir.

Soğuk havalar için mutlaka çift katlı ve havalandırması iyi dizayn edilmiş çadırlar kullanmak gerekli. Uyku tulumu çok viddi bir mesele, yoksa gündüz hava çok iyiyken gece soğuktan ağlayıp kamp hayatına bile küstürebilir insanı.

Uyku tulumunuzun markası ve modeli nedir? Üreticisi ciddi ve güvenilir bir firmadır? Üzerindeki ısı değerleri gerçekci midir?

Tahminim, 5 derece dediğiniz konfor derecesi değildir, hayatta kalma seviyesidir. Tulum işinde ucuza kaçmamak, kullanıcılar tarafından denenmiş ve tavsiye edilen modellerden almak şart.

Eğer fotoğraftan yanlış anlamadıysam, çadırınız tek katlı bir çadır. Yağışta su geçirmese bile serin havalarda içerideki buhar (nefesimizden çıkan) çadır katmanında terleme yapıp üstünüze damlayabilir.

Soğuk havalar için mutlaka çift katlı ve havalandırması iyi dizayn edilmiş çadırlar kullanmak gerekli. Uyku tulumu çok viddi bir mesele, yoksa gündüz hava çok iyiyken gece soğuktan ağlayıp kamp hayatına bile küstürebilir insanı.

Uyku tulumunuzun markası ve modeli nedir? Üreticisi ciddi ve güvenilir bir firmadır? Üzerindeki ısı değerleri gerçekci midir?

Tahminim, 5 derece dediğiniz konfor derecesi değildir, hayatta kalma seviyesidir. Tulum işinde ucuza kaçmamak, kullanıcılar tarafından denenmiş ve tavsiye edilen modellerden almak şart.

Merhaba,

ilginiz için teşekkür ederim öncelikle.

Biz decathlondan çift kişilik uyku tulumundan aldık quechua marka. 10 derece konfor olarak etiketinde yazıyor. 5 derecede kalın kıyafetlerle sıcak tuttuğu ile alakalı yorumları da okuyunca ve iki kişinin aynı tulumda ekstra sıcaklık sağlayacağını düşünerek bunu tercih ettik. Görsel aşağıda mevcut. Şuanda satışı yok sitesinde.

Çadır marka önerileriniz var mıdır? fiyat performans diyebileceğiniz.

Teşekkürler

tulum.png

Ben sonbaharda olsa kışa hazırlanıyormuş gibi en az -10 dereceleri kaldırabilecek bir tulumda uyumanızı tavsiye ederim. Şişme yatak zaten söylemiyorum bile kullanmanızı. Bence zeminde şişme mat üzeri uyku tulumu tercih edebilirsiniz.
Çadır üzerine ve altına muhakkak su ve nem geçirmez branda almalısın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR