yugun
YÜCEL GÜNDÜZ
Sağlığınıza kavuşmanıza sevindim. Yapımınızda başarılar, kolaylıklar...Arkadaşlar ve abilerim uzun bir aradan sonra hepinize tekrar merhaba. Havaların bir sıcak bir soğuk olmasından ufak bir hastalık durumu geçirdiğimden işler biraz aksadı ama çok şükür sağlığıma geri kavuştum ve işlemlere devam etmeye başladım. Öncelikle bu söyleyeceğim M23'ten karavan yapmayı düşünenler için çok önemli Otobüs ve minibüslerde tavanda köşede boydan boya uzanan üzerinde havalandırma, ışık hoparlör olan kolonları bilirsiniz. Bu havalandırma kolonları M23'lerde kaynak ile tutturulmuş ve otobüsün belki de en sağlam noktaları diyebilirim. Eğer M23 ile bir karavan yapmayı planlıyorsanız bunların yaptığım denemelerde en basit söküm yöntemi ön tarafları için bir murç alıp kaynağın iki tarafından girin, kolonu kastırın ve kendinize canavar ile kesim yapabileceğiniz kadar alan oluşturun zira bu arkadaşlar kırılmıyor bilginize. Arka kısımda yer alan kaynaklara ise murç ile kolay kolay girmek mümkün değil. Bunun için eski bir tornavida ile yol açıp sonra murç ile kaynağı zayıflatmanız gerekli. Her ne kadar kaynağı zayıflatsanız bile canavarla o araya girmeniz mümkün olmayacağından söküm için farklı bir yöntem gerekiyor. Ben burada vücut ağırlığımı kullanarak kolonu bir aşağı bir yukarı oynatıp hali hazırda murç ile zayıflatılmış kaynakları kırdım. Fotoğraf çekmek için gece karanlığı oluştuğundan fotoğrafları sonradan yükleyeceğim. Ama şunu söylemezsem olmaz o havalandırmaları sökmek yerine 10 tane otobüs koltuğu sökmeye razıyım o derece zorlandım.