Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 213,945

Uğraşmıyorum boş işlerle, Esas mesele elindeki imkanları kullanabilmekte, Basit işleri ustasına yaptırmak en güzeli. artık böyle düşünüyorum ve bu da bir hayatı algılama biçimi. Yıllar içerisinde huylarım değişti. İstesem sıfırdan istediğim her karavanı tasarlayacak ve üretebilecek bilgiye, ve hem bu bilgiye hem de beceriye ulaşabilme şansım var.
Gençliğimde kaynaklarımı hor kullandım ve küçük yerlerde yaşadığım için yaptığım şeyi karavan tanrılarına beğendiremedim. Tasarımım kitch bir şey olarak algılandı. Tıpkı gecekondular ve gecekondu kültürü gibi. Hatta insanlar ileriye gidip benim kalitesiz bir insan olduğumu bile öne sürdüler. Oysa bu tasarım beni beton yada asfalt üzerinde kamp yapma becerisiyle tanıştırmış çok çok çok önemli bir tasarımdı benim için.
Zaman içerisinde çok sayıda insan tanıdım. Tasarımda önce işlevin geldiğini düşünüyorum karavancılık hususunda. Ama esas konu içinden geçtiğimiz hayatta biz ne kadar yol alabildik? Fikirlerimiz ve benliğimiz ne kadar gelişti. Karavanını kendin yapma akımı çok tuttu. Ve bundan iyi şeyler de kötü şeyler de türedi. Bir şeyin iyi veya kötüye kullanımı tamamen veya hemen hemen tamamen ona bakan kişinin düşünceleriydi. İyi şeyler üreten ve insanları kampta rahat ettiren firmalar daha tutulur oldular.
Biz bir bireysel deneyimci olduk. Bireysel olarak deneyimlediğimiz şeyler ancak bulunduğumuz gurubun yani orta gelir gurubunun ''Şey''leriydi. Biz orta gelir gurubunun insanları olarak da gezebildiğimiz kadar gezdik. Kısaca bireysel deneyimimizi oluşturmak ve şekillendirmek için gerekenleri yapmaya çalıştık. Karavanımın içinde zaten aslında monteli bile olmayan son derece kitch yatağı sökmek işi gözümde büyüyor. Neyse ki bunu benim için yapabilecek iyi bir ustam var. Para konularında da beni çok üzmez...

Karavanım çalındı, Onu yaptığım kaynak makinem de öyle... Artık büyük işlere yalnız başına girişmek yok. Bir insan olarak önce haddini bilmelisin. Hayatını kaynak yapmaya vakfetmiş çok değerli ustaların hakkını yiyemezsin... Bir tasarımcı olarak bir şeyler üretebilecek kadar kaynak öğrenebilmiş olmam harika. Ama bir daha bunu kullanarak bir şey üretmeyeceğim. Ben kampçı bir gezginim. (Kendi deyimimle) Benim işim kullanmak ve keyif çatmaktır. Ufaktan tasarımla ilgili bir şeyler de söyleyebilirim. Hayatımı hem tasarımdan hem de kampçılıktan ibaret olarak görüyorum. Başlangıcım bu değildi ama hayatımın çok önemli bir bölümünü temel tasarım öğreterek geçirdim.

Çelebi'mi sketch-UP'la bedava çizmiştim ama bugün bu program ücretli bir program oldu. Kullandığım program kadar gelişememişim ki bugün hala görüşlerimi ve fikirlerimi anonim olarak ücretsiz paylaşıyorum herkesle... Ben öğrencilerimden bu aralar biraz Tinkercad öğrenmelerini istiyorum. Gerçekten güzel şeyler çizen öğrencilerim olur aralarında. Bu da bir yetenek istiyor biraz. Ama uğraşsa herkes biraz tasarımcı olabilir. Bizim alanımızın böyle bir özelliği var. Herkes tasarım konusunda biraz fikir sahibidir. Öğrencilerimden bazıları mecburen mesleklere yönelecek ve aralarından iyi mimarlar çıkması kadar tasarım yapabilen kuaförler, yenilikçi fikirler üretebilen kaynak ustaları ve akılalmaz bir ölçekte değişik değişik insanlar çıkacak. Onlara öğretmeye çelıştığım en önemli şey ise bir işi severek yapmak. Bu yüzden çok şeker bir öğretmenimdir ben. :smiley:

Bir iş ister kampçılık ve karavancılık gibi hobi manasında bir iş olsun, İsterse de bir meslek olsun. Bunda yıllarca yıllarca gösterilen başarı asla tesadüf olamaz. Usta dediğimiz kişilerin bunu hakediyor olması çok önemli. Bir kişinin hem kaynak, hem mobilya, hem elektrik, hem gaz, hem sıhhı tesisat hem boya hem de daha birçok konuda birden usta olması pek de öyle mümkün olan bir şey değil. Marifet iltifata tabiidir. Ustaların hakkı ustalara verilmeli. Ben karavan yapımı konusunda asla bir usta olamadım. Olmak için kırk fırın ekmek yemem lazımdır belki... Sadece kendime güzel bir karavan üretip ona sahip olmanın mutluluğunu özgürce yaşadım. İsterse kitch olsundu, o sonuçta benim çözümümdü. Hem kime neydi kardaşım... Ben özgür bir insanım isterse öylesini üretirim kime ne ki?

Velhasılı laf lafı açtı, Yine çok şeyler döküldü gönlümüzden. Herkese iyi geceler sevgili kampçı dostlarım.
Umarım okuyup faydalanacak kişilere ulaşır düşüncelerim.

Bugün ilk online dersime girdim. yıllar sonra yeniden öğrenci sıfatıyla bir derse girdim. Öğrenmeye çalışan insanlarla aynı platformda olmak çok keyifli. İsterse online olsun canlı dersler bir mucize!...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR