Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 214,592

IMG_20230814_154901_1.jpg

Bu ay daha tatile gitmediğim halde kredi kartım abardı. Evet bir miktar dışardan yemişiz ama bunun bir sebebi de harcamaların ürünlerin fiyatı cinsinden de acayip bir artış göstermesi. Tatili konuşacak halimiz kalmadı emeklinin hali hepten bozuk. Ülkenin durumu hiç iyi değil.

Gençler,

Şayet karavan çekeceğim diye bir derdim olmasaydı 100 KM'de 7 litre yakan bir araç yerine 5 litre yakan bir aracım olacaktı. Karavanımı hiç çekmezken bile yılda yaptığım 10000km üzerinden hesaplarsak. 200litre daha az yakacak, Çevreyi de daha az kirletecektim.

Oysa ben bir karavan da takıp 100KM'de 10 litre yakıyorum. Ve böyle bir değerle atelaj sürmek için insanlar sırada. Yakıtın bedelini de hatırlatmak isterim.

Yine o çok özendiğimiz motokaravanlar bir kerede 18 kişiyi götürebilen araçlardan yapılıyorlar. Sizce ekonomik ve çevreci olmaları mümkün mü? (Aslında mümkün, Yaz boyunca sıcaktan pişerek, tozun toprağın içinde temiz tuvalet imkanlarından yoksun şekilde çile çekecekseniz konaklamayı bedavaya getirebilirseniz ancak o zaman ekonomik diyebilirsiniz)

Karavan özellikle de motokaravan sizin kaynaklarınızı boşu boşuna tüketir. Onu günlerce (Belki de yaz boyu) kullanmayacaksanız bir karavan sahibi olmanız size sıkıntıdan başka bir şey getirmez.

İşine gelmeyeceği için herkes bunları konuşmaz. Onların ölçütü parayı nereden kazandığını tam olarak anlayamadığım bazı conconlar. Ya da Avrupa'da yaşayanlar, onlar bu oyunu değişik şartlarda oynuyorlar. Onların her şeyi almaya hakkı var. Ama bizim aslında böyle bir hakkımız yok bence.

Biz ancak bedava park ve bahçelerde oturmayı hak edebiliyoruz. Karavan da alsak onu her yere bedava çekip aylarca kıpırdamayarak tıpkı gecekondu gibi kullanıyoruz onu. Çünkü bu ekonomide gezilmez. Bu çok saçma. Yakıtın bir litresi 38 lira iken kimse de gezemez. Zaman kentkart zamanı ama o bile tehlikede...

Bu piyasadaki karavan balonu patlayacak. O zaman çok ucuz paralara bile karavan alabileceksiniz. Bu bizim ülkenin gerçeklerine uygun bir hayat değil. Çok mantıklı bir şekilde yeni yatırımlar yapılmazsa bu kadar çok karavanı koyacak yerimiz bile yok.

Ben bu sene çok sevdiğim Akçakoca'da kendi aracımla giderek, sevdiğim deniz manzaralı güzel bir otelde kalıp, İki öğün de dışardan yiyerek üç gün harika bir tatil yapabildim. Belki Ağustos'ta da bir şeyler yaparım ama öyle aylarca kamplarda kalmaya gücüm yetmez. O yüzden hazır varken, çekme karavan bana daha az maliyet çıkartarak elimin altında varolduğundan benim için daha iyidir belki de...

Umarım emekli olduğumda emekliler daha iyi bir duruma gelmiş olsunlar. Emekli olursam ve hala tam zamanlı karavan hayatını götürebilecek sağlığım olursa emeklilikte belki bir motokaravancık edinme hayalimi hala yaşatıyorum içimde. Hayaller olmadan bu Dünya yaşanmaz.

Karavanlar yaşam için asgari gereken gereklilikler değiller. Ama benim için öyleler. Ben bu işe çok eskiden ve derinden sevdalanmışım. Her ne kadar mantıklı olmasa da benim karavanlarım olacak. Benim gibi düşünenler karavan alsınlar.

Bugün Ankara sıcaktan yanıyordu. Uzun zamandır Ankara'yı bu kadar sıcak görmemiştim. Güçlü nün kliması hızla çalışıyor yine de sanki yetmiyordu aracı soğutmaya...

Filtre kahvemin keyfine varmaca...

Uyku düzenimi düzelttim. İki günde bir ablamın kedisine mamasını ve suyunu tazelemek için gideceğim. O kedi gibi ben de bir ev insanıyım bu yaz. Fotoğraf eğitimimi tamamladım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR