Gençler,
Şayet karavan çekeceğim diye bir derdim olmasaydı 100 KM'de 7 litre yakan bir araç yerine 5 litre yakan bir aracım olacaktı. Karavanımı hiç çekmezken bile yılda yaptığım 10000km üzerinden hesaplarsak. 200litre daha az yakacak, Çevreyi de daha az kirletecektim.
Oysa ben bir karavan da takıp 100KM'de 10 litre yakıyorum. Ve böyle bir değerle atelaj sürmek için insanlar sırada. Yakıtın bedelini de hatırlatmak isterim.
Yine o çok özendiğimiz motokaravanlar bir kerede 18 kişiyi götürebilen araçlardan yapılıyorlar. Sizce ekonomik ve çevreci olmaları mümkün mü? (Aslında mümkün, Yaz boyunca sıcaktan pişerek, tozun toprağın içinde temiz tuvalet imkanlarından yoksun şekilde çile çekecekseniz konaklamayı bedavaya getirebilirseniz ancak o zaman ekonomik diyebilirsiniz)
Karavan özellikle de motokaravan sizin kaynaklarınızı boşu boşuna tüketir. Onu günlerce (Belki de yaz boyu) kullanmayacaksanız bir karavan sahibi olmanız size sıkıntıdan başka bir şey getirmez.
İşine gelmeyeceği için herkes bunları konuşmaz. Onların ölçütü parayı nereden kazandığını tam olarak anlayamadığım bazı conconlar. Ya da Avrupa'da yaşayanlar, onlar bu oyunu değişik şartlarda oynuyorlar. Onların her şeyi almaya hakkı var. Ama bizim aslında böyle bir hakkımız yok bence.
Biz ancak bedava park ve bahçelerde oturmayı hak edebiliyoruz. Karavan da alsak onu her yere bedava çekip aylarca kıpırdamayarak tıpkı gecekondu gibi kullanıyoruz onu. Çünkü bu ekonomide gezilmez. Bu çok saçma. Yakıtın bir litresi 38 lira iken kimse de gezemez. Zaman kentkart zamanı ama o bile tehlikede...