İleride belki denersin tekrar. Emekliliktede çok güzel bir uğraş olabilirArıları gezdirmeden kazanmak zor. Benim okul ve tatil dönemlerime uymadı bu iş. Zaten sonra hasta oldum, Bırakmak zorunda kaldım.
İleride belki denersin tekrar. Emekliliktede çok güzel bir uğraş olabilirArıları gezdirmeden kazanmak zor. Benim okul ve tatil dönemlerime uymadı bu iş. Zaten sonra hasta oldum, Bırakmak zorunda kaldım.
Elbette olabilir, Şayet o günleri görür isem...İleride belki denersin tekrar. Emekliliktede çok güzel bir uğraş olabilir
bence devam etmeliydiniz yinede cesaretiniz güzelEkli dosyayı görüntüle 638701
Yıl 2013. İlk kovanlarımı boyarken. Arıcılıkta epey zarar etmiştim. Yine de iyi denemeydi. Kendimi tebrik ediyorum.
Teşekkür ederim.bence devam etmeliydiniz yinede cesaretiniz güzel
bu arada babam(Kayınpederim) o çanakkale ayvacık ta bal işi ile amatör olarak ilgileniyor bende arada ona yardıma giderim sayesinde çok arı tarafından sokulduk balıda çok lezzetli bir ara çok kaptırdıydı sürekli kovan sayısı arttırdı ama kazanılan parada bir şey görmedik eşini dostunu memnun etmeyi sever maddi bakmıyor olaya ama güzel bir faaliyet babamın özelliği köyde büyümesi sebebi ile el attığı tüm köy işlerini yapabiliyor şu an 76 yaşında ağaç budama ekibi var bütün kış zeytinlik gençleştirmesi yaptı kendisini doğada iyi hissediyor bizde onun mutlu olmasını istiyoruzTeşekkür ederim.
Ne güzel. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.bu arada babam(Kayınpederim) o çanakkale ayvacık ta bal işi ile amatör olarak ilgileniyor bende arada ona yardıma giderim sayesinde çok arı tarafından sokulduk balıda çok lezzetli bir ara çok kaptırdıydı sürekli kovan sayısı arttırdı ama kazanılan parada bir şey görmedik eşini dostunu memnun etmeyi sever maddi bakmıyor olaya ama güzel bir faaliyet babamın özelliği köyde büyümesi sebebi ile el attığı tüm köy işlerini yapabiliyor şu an 76 yaşında ağaç budama ekibi var bütün kış zeytinlik gençleştirmesi yaptı kendisini doğada iyi hissediyor bizde onun mutlu olmasını istiyoruz
Haklısınız. Hobi amaçlı başlayan birisi mutlaka bir arıcının yanında olmalı ve bence iki kovanı geçmemeli. (İlk yıl için) Arıcılıktan kar etmek için ya şeker yedirip bal yaptıracaksınız (Bal akımı zamanı da) yada gezginci arıcılık yapacaksınız. Benim anladığım bu. Gezginci arıcı olmak da öyle kolay bir hadise değil. Bilmediğiniz yerlerde arılık kurmanız, uzun süreler çok ilkel şartlarda yaşamaya alışık olmanız gerekiyor. Sizin olduğunuz yerlerde köy yerlerindeki lüks bile olmayacak. (Ör. Tuvalet, elektrik, Bazen GSM bile çekmeyecek.) Bütün bu şartlara uyum sağlayacak sağlam bilgili, görgülü, ahlaklı bir ekip lazım.Bizde iki arkadaş meraklandık kursa gittik sertifikalarımızı aldık arkadaşım 10 kovan arı aldı kovanı 300 tl den ayrıca, kovan, çıta, petek,elbise... derken 20 bin tl harcadı birinci sene sıfır 2. sene baldan 3 bin tl civarı para kazandı yolda git gel masrafları hariç. Baktı sonu yok yanındaki arıcıya arıları bedava verdi kurtuldu yoksa daha çok parası gidecekti. Bende onun halini görünce hiç başlamadan bitirdim. Hobi amaçlı başlayanlar, masrafına dayanamayıp pes ederler.