Yugun 2022, Güçlü Mini Kampervan Ve Pirikamp Ile Gezilerimiz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 291,879

Etiketler

Teşekkür ederim.
bu arada babam(Kayınpederim) o çanakkale ayvacık ta bal işi ile amatör olarak ilgileniyor bende arada ona yardıma giderim sayesinde çok arı tarafından sokulduk balıda çok lezzetli bir ara çok kaptırdıydı sürekli kovan sayısı arttırdı ama kazanılan parada bir şey görmedik eşini dostunu memnun etmeyi sever maddi bakmıyor olaya ama güzel bir faaliyet babamın özelliği köyde büyümesi sebebi ile el attığı tüm köy işlerini yapabiliyor şu an 76 yaşında ağaç budama ekibi var bütün kış zeytinlik gençleştirmesi yaptı kendisini doğada iyi hissediyor bizde onun mutlu olmasını istiyoruz

bu arada babam(Kayınpederim) o çanakkale ayvacık ta bal işi ile amatör olarak ilgileniyor bende arada ona yardıma giderim sayesinde çok arı tarafından sokulduk balıda çok lezzetli bir ara çok kaptırdıydı sürekli kovan sayısı arttırdı ama kazanılan parada bir şey görmedik eşini dostunu memnun etmeyi sever maddi bakmıyor olaya ama güzel bir faaliyet babamın özelliği köyde büyümesi sebebi ile el attığı tüm köy işlerini yapabiliyor şu an 76 yaşında ağaç budama ekibi var bütün kış zeytinlik gençleştirmesi yaptı kendisini doğada iyi hissediyor bizde onun mutlu olmasını istiyoruz
Ne güzel. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

Arıcılık hobi olarak da yapılacak güzel bir uğraş. Ama arılardan ve sokulmaktan korkuyorsanız ve ben gibi erken ilkbaharda arılarınızı alıp başka bir yere göçemeyecekseniz bu işi yapıp karlı olamazsınız. (Veya bazıları gibi sabit bir yerde şekerden bal yaptırırsınız bu da bir seçenek)
Bu hobi karavancılık yapan pekçok kişinin hoş bakacağı bir hobi ama tarımsal üretimdeki şartlar, örneğin arılarınızı taşıdığınızda bulabildiğiniz arılık alanları, bu alanlara ulaşım çoğunlukla karavancılık için çok uygun olmuyor.
Arıların götürüldüğü çoğu yere tek başına traktörler bile zor ulaşabiliyor. Aracıma arıları yükleyip arkama da bir karavan takıp diyar diyar dolaşmak benim için de romantik bir hayaldi. Ne kadar uğraşsam da öyle de kaldı. İşin gerçekleri öyle değil. Arı taşımak çok profesyonelce bir ekip tarafından yapılmak isteyen zor bir operasyon. Tek kişilik bir iş de değil. Arıcılık yapıp kar etmek büyük oranda ancak arılarınızı taşırsanız mümkün. Nektar akımını yükseklere doğru takip etmeniz gerekiyor. Bir yerin baharı çoğunlukla yetersiz kalıyor. Ayrıca arıları ayçiçeğine götürmek yada ıhlamura götürmek gibi karlı seçenekler doğuyor. Yani arıcılık bir ekibin içinde uğraşmanız gereken profesyonel bir iş. Arıcılık yapıyorsanız tek işiniz o olmalı (Bence)

Ama ben kampçı ve karavancı hayat tarzını o kadar çok seviyorum ki romantik bir hayalin peşinden hem eğitim alarak zamanımı, hem de kovan, arı vb alımlarla paramı çar çur ettim. Oysa bir ustanın yanında birkaç yıl geçirmem gerekiyordu. Hasta da olunca arılarımı (Ve kovanlarımı) yanında olduğum arıcıya terketmek zorunda kaldım. Bu işten zararla ayrıldım. Bir daha ancak gerekli zamanı ayırabilecek kadar özgürken (Ör. emeklilikte) deneyebilirim. Belgelerim geçerli, kenarda duruyor. Sertifikalı bir arıcıyım. (Hatta İzmir'deyken kaydım bile vardı. Kendi barkotlarımı kullanacaktım. barkotlarım hazırdı)

İşte malesef her şey her zaman bizim istediğimiz gibi gitmiyor. 2013 'te Önce babam hasta oldu ve sonra da ben hastalandım. Bu hastalıkla uğraşırken hem kendi yaptığım eski karavanım, hem arılarım ve kovanlarım elden çıktı. Olsun. Çalışıp yine yaptım her şeyi. (Arılar hariç.)

Bizde iki arkadaş meraklandık kursa gittik sertifikalarımızı aldık arkadaşım 10 kovan arı aldı kovanı 300 tl den ayrıca, kovan, çıta, petek,elbise... derken 20 bin tl harcadı birinci sene sıfır 2. sene baldan 3 bin tl civarı para kazandı yolda git gel masrafları hariç. Baktı sonu yok yanındaki arıcıya arıları bedava verdi kurtuldu yoksa daha çok parası gidecekti. Bende onun halini görünce hiç başlamadan bitirdim. Hobi amaçlı başlayanlar, masrafına dayanamayıp pes ederler.

Bizde iki arkadaş meraklandık kursa gittik sertifikalarımızı aldık arkadaşım 10 kovan arı aldı kovanı 300 tl den ayrıca, kovan, çıta, petek,elbise... derken 20 bin tl harcadı birinci sene sıfır 2. sene baldan 3 bin tl civarı para kazandı yolda git gel masrafları hariç. Baktı sonu yok yanındaki arıcıya arıları bedava verdi kurtuldu yoksa daha çok parası gidecekti. Bende onun halini görünce hiç başlamadan bitirdim. Hobi amaçlı başlayanlar, masrafına dayanamayıp pes ederler.
Haklısınız. Hobi amaçlı başlayan birisi mutlaka bir arıcının yanında olmalı ve bence iki kovanı geçmemeli. (İlk yıl için) Arıcılıktan kar etmek için ya şeker yedirip bal yaptıracaksınız (Bal akımı zamanı da) yada gezginci arıcılık yapacaksınız. Benim anladığım bu. Gezginci arıcı olmak da öyle kolay bir hadise değil. Bilmediğiniz yerlerde arılık kurmanız, uzun süreler çok ilkel şartlarda yaşamaya alışık olmanız gerekiyor. Sizin olduğunuz yerlerde köy yerlerindeki lüks bile olmayacak. (Ör. Tuvalet, elektrik, Bazen GSM bile çekmeyecek.) Bütün bu şartlara uyum sağlayacak sağlam bilgili, görgülü, ahlaklı bir ekip lazım.

Bir de bu kadar zorluğa katlanıp emeğinin karşılığını, hak ettiğini alamamak veya hırsızlık gibi konulara yenilmek var. Riskler çok. Zararlılar var, Arı hastalıkları var, Varoa denen arı biti var. Var oğlu var. İş hiç de öyle dışardan göründüğü gibi değil.

Arıcılığın teorik kurslarda öğretilemeyen bir sürü inceliği var. Mutlaka usta bir ekipte yardım ederek öğrenilmeli bu iş. Zaten hemen yeni başlayan birisi kendi arılığıyla ben pek başarılı olunabileceğini sanmıyorum. Ben olamadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR