Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BRAVEHEART Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 243
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,115
Ynt: Yeni Kasa 5K Grand Vitara için Lastik Önerileriniz

Goodyear Wrangler HP All Weather için ilk söyleyebileceğim, sert zeminde sert dönüşlerde kontrolü çok kötü.
mr_ukala' Alıntı:
rav4'te blizzak kullandım, 1 yılda 90.000 Km. yaptı, asfaltta 4 4'lük, virajda muhteşem, arazide kayalıklar harici hiç bir problem yaşamadım, kayalık kesimlere güvenmediğim için girmedim. şu anda yenisini bulamadığım için :-\ Wrangler HP All Weather takacağım. sonuçları öğrenince paylaşırım ;)

Etiketler

Hem binek aracımda hemde ranger kamyonette bir çok lastik eskittim şuana kadar en iyi ve başarılısı Kumho Izen RV KC15 olduğunu içtenlikle dile getirebilirim...

Saygılar...

yokuş çıkarken problem yok, ama inerken kaygan zeminde abs den çıkmıyo araba :smiley: en kötüsü de kasislerde, arazide sürekli direksiyona vuruyor bu lastik, ilk fırsatta değiştiriyorum. tavsiye etmem.
bildiğimden şaşmamalıydım. bridgestone a geri dönüyorum :D

mr_ukala' Alıntı:
Goodyear Wrangler HP All Weather için ilk söyleyebileceğim, sert zeminde sert dönüşlerde kontrolü çok kötü.

Alıntı sahibi: mr_ukala, Tarihi: 25 Ocak 2011, 12:34:55
rav4'te blizzak kullandım, 1 yılda 90.000 Km. yaptı, asfaltta 4 4'lük, virajda muhteşem, arazide kayalıklar harici hiç bir problem yaşamadım, kayalık kesimlere güvenmediğim için girmedim. şu anda yenisini bulamadığım için Wrangler HP All Weather takacağım. sonuçları öğrenince paylaşırım

bende de 1.6 2008 3K grand vitara var. iki lastik markası arasında kaldım. 235/70/R16 --- BF Goodrich A/T mi, Bridgestone A/T 694 mü?

YOL-DIŞIna hiç çıkmayacak olsanız, heralde A/T lastik düşünmezdiniz.
Her ne kadar arazide A/T tipi lastiklerin hakkını bir 5-kapı kadar veremeyecek olsa bile 3-kapılı G.V'ya da BF Goodrich T/A All Terrain 225/70R 16 çok çok iyi gider...

5kapı 2011 vitarama 18' jant aldım, 255 geniş lastik taktılar ha biri balans yapıyorum 100km/h uzerinden titreme bitmiyor.
Servis diyor lastik geniş olduğu için ne yaparsan titrer. Fabrika ayarlara göre genişlik 225 olacak.

Aynı problemle karşılayan arkadaslar va miydi?
255/55/18 lastik titreme yapar mi? Yaparsa 18' jantlarına 235 taksam kurtarır mi yoksa illa 225 mi takmam gerekir?

Tskr

Herkes 16 jant takıp AT ve MT lastik avantajlarını arttırmaya çalışırken 18 jant iddalı olmuş. Yanak küçüldükçe titreşim artar. siz 18 jant yaparak yanak ölçüsünü küçültmüşsünüz. daha spor görünsede konfor bozulup titreme olmuş.

mdilek' Alıntı:
Herkes 16 jant takıp AT ve MT lastik avantajlarını arttırmaya çalışırken 18 jant iddalı olmuş. Yanak küçüldükçe titreşim artar. siz 18 jant yaparak yanak ölçüsünü küçültmüşsünüz. daha spor görünsede konfor bozulup titreme olmuş.

Katılıyorum, ben 245/70/16 AT lastik taktım + yükseltme yaptırdım, bu kombinasyondan çok memnunum, 18 jant ilginç olmuş bence de..

Konfordan ziyade titreme rahatsiz ediyor. Jantcilar lastik genis oldugu icin sorun yasiyorsun diyorlar.
17' ten 18' gectigin icin titreme yapar diye servis bile demedi. Arabanin konforu duser tabii ancak sorunum titremedir.

Bu lastik ve jant bana Ozgu-Micheline cakti, bu tip sorularim ile karsilayacagim tahmin bile etmedim onlarda mali satmak icin birse soylemediler.

at için cooper stc nasıl?
ben stt sinden çok memnunum.

BF Goodrich'te karar kıldım ve taktırdım. 235/70/R16 All-Terrain. sürtme yapmıyor ve oldukça sessiz. bu lastik hakkındaki yorumlara katılıyorum, asfaltta oldukça konforlu ve araca ayrı bir hava kattı tavsiye ederim. az da olsa yükseltebilirsek (5 veya 7,5 cm) araziye çıkabilirim sanıyorum.

Peki BF'nin sürat performansı hakkında ki görüşleriniz neler?
Zaman oluyor süratli gitmek gerekiyor yüksek hızlarda ki refleksi hakkında kullanıcı arkadaşlar bilgi verebilirse çok memnun olurum.

Hırçın Karadeniz' Alıntı:
Peki BF'nin sürat performansı hakkında ki görüşleriniz neler?
Zaman oluyor süratli gitmek gerekiyor yüksek hızlarda ki refleksi hakkında kullanıcı arkadaşlar bilgi verebilirse çok memnun olurum.

selam.
70 yanaklı bir lastiğin tepki süresi ne kadarsa BFG ninki de o kadar olacaktır. Arazi lastiği ile yaptığınız ani manevralar özellikle yüksek hızlarda risk taşır.
Son olarak, benim bu lastikte yaşadığım tek dezavantaj, ıslak ve çok pürüzsüz asfaltta çok rahat kayma eğilimi göstermesi. Yine de bu riskleri bilerek kullandığınızda bence on numara lastik.

KUMHO MATRAC STX
KL12
Aldım 4 mevsim için hadi bakalım hayırlısı 255/65/16
Asfalt ve toprakta en kısa sürede neler yapabilecek merak ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR