Akücü daha kolay ama yaşayarak test etmek daha eğlencelisonra "akücü bunlar sağlam dedi ama buzdolabı iki gün bile çalışamadı" diye dönersiniz foruma; benden söylemesi
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Akücü daha kolay ama yaşayarak test etmek daha eğlencelisonra "akücü bunlar sağlam dedi ama buzdolabı iki gün bile çalışamadı" diye dönersiniz foruma; benden söylemesi
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Harika demek istediğim tamda bu idi. Ürünün, üretici firma karakteristik eğrilerinden yapmak. burada dikkat edilecek bir husus, yanlış hatırlamıyorsam; kurşun asitli bataryalarda asit sıcaklığı, seviyesi ve yoğunluğunu da bu kontrolde etkileri bazılarının az da olsa göz önünde tutmakta(değer düzeltmelerini uygulamakta) fayda olduğudur.Akü kapasitesini belirlerken, tüketim akım değeri de önemli bir parametre. Örneğin, Yuasa 12V 12Ah akü için; 0.6A tüketim ile 12Ah kapasite değeri verirken, 4.8A tüketim ile sadece 7.2Ah kapasite verebilmekte.
Hesaplamaları aşağıdaki grafik ile http://www.yuasabatteries.com/pdfs/NP_12_12_DataSheet.pdf adresindeki döküman ile yaptım.
Bundan dolayı gerçek tüketim değeri ile aküyü test etmek daha önemli.
Ekli dosyayı görüntüle 5900
Harika demek istediğim tamda bu idi. Ürünün, üretici firma karakteristik eğrilerinden yapmak. burada dikkat edilecek bir husus, yanlış hatırlamıyorsam; kurşun asitli bataryalarda asit sıcaklığı, seviyesi ve yoğunluğunu da bu kontrolde etkileri bazılarının az da olsa göz önünde tutmakta(değer düzeltmelerini uygulamakta) fayda olduğudur.
Yukarıda ki cevapta bahsettiğim yük testini uygulamak size kaba olarak bataryanız hakkında bir fikir verecektir. Eğer detaylı bir analiz de isterseniz, biraz önce bahse konu ettiğim hususları da yapmanız gerekir diye düşünüyorum.