Yaşam Aküsü 2

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 213
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,041
Çeviriye ihtiyaç duydum benim için çok teknik kaldı. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler
Gezilerimi kendi aracım ve çadır ile yapıyorum. Henüz karavanım yok.
Ancak eğer karavanım olsaydı, karavan için 12V yerine 24V tercih ederdim. Hem daha ince kablo kullanabilirim, dolayısıyla kablo üzerinde gerilim düşümü=enerji kaybı daha az olurdu. Akülerden daha az akım çektiğim için de akünün kapasitesini daha verimli kullanabilirim.
Sadece araç aküsü ile yaşam aküsünü şarj etmek için yaklaşık 5A'lik (tahmini buzdolabı tüketimi) bir step-up DC-DC converter ihtiyacım olurdu.
Neredeyse (%90) tüm aletler 12V-24V ile sorunsuz çalışabiliyor.

Hidrojenin atom numarası 1 dir.Yani bilinen tüm evrendeki en küçük atom yapısına sahiptir.Bu da atmosfere çıktıgı an milisaliselerle ölçülen bir zamanda havaya karışacağı demektir.Yani yanıcı gaz olarak tehlike arzetmez.
Hidrijen zaten "yanıcı" değil "patlayıcı" gazdır.

Note 2 cihazımdan gönderildi

Önemli olan hidrojenin bulunduğu ortamdaki yoğunluğudur. Yoğunluğa bağlı olarak yanıcı ve patlayıcı özellik gösterir diye biliyorum.

Önemli olan hidrojenin bulunduğu ortamdaki yoğunluğudur. Yoğunluğa bağlı olarak yanıcı ve patlayıcı özellik gösterir diye biliyorum.

Yanıcı değildir hidrojen, patlayıcıdır. Ayrıca patlaması için yoğunluk önemlidir ama tetikleyici başkadır. Mesela elimizi bir yere dokunduğumuzda bizi çarpan statik elektrik veya ortamda çakmak vs.den çıkan çıngı hidrojenin yanmasına değil patlamasına sebep olur. Hidrojen gazını, 8 sene boyunca, meteoroloji balonlarını şişirmekte kullandım. Tecrübem çoktur yani.

Bu dediklerinizin hepsi yoğunluk ile doğru orantılıdır. Birim hacimde bulunan hidrojen yanlış hatırlamıyorsam %3 ün üzerine çıktığında dediğiniz olur. ama onun altındaki yoğunluklarda hayır.

Yanıcı değildir hidrojen, patlayıcıdır. Ayrıca patlaması için yoğunluk önemlidir ama tetikleyici başkadır. Mesela elimizi bir yere dokunduğumuzda bizi çarpan statik elektrik veya ortamda çakmak vs.den çıkan çıngı hidrojenin yanmasına değil patlamasına sebep olur. Hidrojen gazını, 8 sene boyunca, meteoroloji balonlarını şişirmekte kullandım. Tecrübem çoktur yani.

Biz helyumla sisiriyorduk. Altinada radyosonda takip saliyorduk. Ama hidrojenle hiç sisirmedim hidrojen hiç yoktu bizde....

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KKTC de idim

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim alt devre 4 tane kıbrıstan arkadaş vardı. Isimlerini hatırlayamıyorum. Önceden Ispartada idim. Orada hidrojendi ve sadece Erzurumda helyumdu. Ankarada radyozonde binasında hidrojen patlayip ta personelin biri aylarca hastanede yatınca güvenlik gündeme gelmişti.

Jel akuyu yana yatik montajinin bir zarari olur mu acaba? Sofor koltugunun altina 100 AH jel aku yerlestirmeye calisiyorum. Yan yatirsam super oluyor. 90 derece yatik montajin problem olmamasi gerek diye dusunuyorum. Akan kokan bir sey yok nasilsa.

Jel akuyu yana yatik montajinin bir zarari olur mu acaba? Sofor koltugunun altina 100 AH jel aku yerlestirmeye calisiyorum. Yan yatirsam super oluyor. 90 derece yatik montajin problem olmamasi gerek diye dusunuyorum. Akan kokan bir sey yok nasilsa.
100 ah jel aküyü kaç tl ye hangi marka aldınız . Hayırlı olsun , bugünlerde bende almayı düşünüyorum . Bende şoför koltuk altını düşünüyordum .

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

N11 den aldim royal power diyor. 549 tl. Satarken yuksekligi 19 cm dediler ama 24 cm cikti. Yan yatiramazsam geri gondermeyi dusunuyorum cunku koltuk altina maks 19 cm giriyor. Bir de gelince voltajini olctum 12.5 V cikti. Kotu degil galiba.

.
Cevabını bildiğim halde sağlaması için Almanca sayfaları Google'ladım. Baş üstü olmamak şartıyla yatay yatırmak mümkün deniyor Teoman bey. Bilindiği üzere jel akünün fıtratında var zaten. Yani asit jölede bağlı durumda biliyorsunuz.

Hatta Adria Twin M in yaşam aküsü fabrikasyon yatay konumda deniliyor. Bazı motosikletlerde de durum ayniymiş.
Bence tek dikkat edilecek nokta akünün "fake" olmaması. :p

Sagolun Mesut Bey. Kullanicilarin yorumlari iyiydi ama sonucta cin isi. Fake olup olmadigini anlamak icin biraz yan yatiriyim montaj yapmadan. Ben de bir ingilizden gormustum yan ama optima agm akuydu o.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR