Hidrijen zaten "yanıcı" değil "patlayıcı" gazdır.Hidrojenin atom numarası 1 dir.Yani bilinen tüm evrendeki en küçük atom yapısına sahiptir.Bu da atmosfere çıktıgı an milisaliselerle ölçülen bir zamanda havaya karışacağı demektir.Yani yanıcı gaz olarak tehlike arzetmez.
Önemli olan hidrojenin bulunduğu ortamdaki yoğunluğudur. Yoğunluğa bağlı olarak yanıcı ve patlayıcı özellik gösterir diye biliyorum.
Biz helyumla sisiriyorduk. Altinada radyosonda takip saliyorduk. Ama hidrojenle hiç sisirmedim hidrojen hiç yoktu bizde....Yanıcı değildir hidrojen, patlayıcıdır. Ayrıca patlaması için yoğunluk önemlidir ama tetikleyici başkadır. Mesela elimizi bir yere dokunduğumuzda bizi çarpan statik elektrik veya ortamda çakmak vs.den çıkan çıngı hidrojenin yanmasına değil patlamasına sebep olur. Hidrojen gazını, 8 sene boyunca, meteoroloji balonlarını şişirmekte kullandım. Tecrübem çoktur yani.
Note 2 cihazımdan gönderildi
Erzurumda mıydınız?Biz helyumla sisiriyorduk. Altinada radyosonda takip saliyorduk. Ama hidrojenle hiç sisirmedim hidrojen hiç yoktu bizde....
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
KKTC de idimErzurumda mıydınız?
Note 2 cihazımdan gönderildi
KKTC de idim
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
100 ah jel aküyü kaç tl ye hangi marka aldınız . Hayırlı olsun , bugünlerde bende almayı düşünüyorum . Bende şoför koltuk altını düşünüyordum .Jel akuyu yana yatik montajinin bir zarari olur mu acaba? Sofor koltugunun altina 100 AH jel aku yerlestirmeye calisiyorum. Yan yatirsam super oluyor. 90 derece yatik montajin problem olmamasi gerek diye dusunuyorum. Akan kokan bir sey yok nasilsa.
Jel akuyu yana yatik montajinin bir zarari olur mu acaba? Sofor koltugunun altina 100 AH jel aku yerlestirmeye calisiyorum. Yan yatirsam super oluyor. 90 derece yatik montajin problem olmamasi gerek diye dusunuyorum. Akan kokan bir sey yok nasilsa.