VW T5 Camper Projem için Yardım Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,485
Ynt: 20 Sene Sonra Sıfırdan...

Resimleri bir karavan sitesinden almıştım.Gördüğüm ve anladığım kadarıyla malzemeler çam kaplama ve 1.8 mm olması lazım. Diğerleri ise normal ama kaliteli marangoz malzemeleri.Her yerden temin edebilirsin. Bu tip ahşap iyi bir marangoz ya da mobilya imalatçısına gidersen m2 sini 250-350.-YTL arası yaptırabilirsin. Tümü için 4-max.5 m2 dolap çıkar ki 5x350= 1.750 YTL falan tutar.

Yazılarından yanlış anlamadıysam VW ni aynı zaman da günlük de kullanıyorsun. (Eğer VW ikinci aracın ise teklifimi unut gitsin.) Aracında değişiklik yapmamışsan sana bir önerim var.

Peugeot J9 -18+1 bir minibüs alıp onu camper yapman. Fiyatı 3-4000.-YTL Hergün kullanmayacağına göre neden VW ni değiştiresin ki ? Tamam hantal, 2. eli yok gürültülü, hızlı değil, manevrası yok. Sorduğun herkes sana dudak bükecek.Senin amacın ne? Canınız istediği zaman eşinle birlikte kısa - uzun geziler yapmak Yarışa mı gireceksin ? İstanbul'da mı yaşıyorsun ki manevra senin için sorun olsun.Resmindeki pazularla kamyon direksiyonu olsa sana fark etmez:smiley:)) Ticaretini mi yapacaksın ? İyi bir ses ve ısı yalıtımıyla sorun halledilir.. Parçası, tamircisi Türkiye’nin her yerinde var ve ucuz. VW ni satıp binek bir araç al. Gündelik olarak onu kullan. Aradaki fark ile de bir J9 alıp üzerine az bir masrafla campere çevirebilirsin. J9 ların yeni modellerinin tavanı yükseltilmiş.İstersen tavanı değiştirip yükseltebilirsin.
İnsanların beğenmemelerinin bir sebebi de J9 dan camper yapanlar yeterli parası olmayıp bu işi yapmak isteyenler. İçini gecekondu gibi dizayn ediyorlar ve hiç hoş olmuyor. İlişikteki resimler sana bir fikir verir umarım.

Selamlar

J9 karavan.jpg

J9 karavan 1.jpg

J9 karavan 2.jpg

J9 karavan 3.jpg

J9 karavan 4.jpg

Etiketler

Ahmetcigim uslubun cok guzel hem bilgilendiriyor hemde gulduruyosun tesekkurederim aslinda akilli yaklasim peguet J cozumu ,ancak bilmelisin:smiley:)))0 bunu sadece ben kullanmiyacagim esim de var isin icinde kendiside haftaya Ayvalikta olacak konuyu resimleri kendisine acacagim bir istisareden sonra bir karara varabiliriz ama onerilerin icin tesekkurederim saygilarimla selamlarim.

Gencay arkadaşım, bu başlık altında devam eden ve hayranlıkla izlediğim muhabbet ve dayanışma, sonunda bizi de karavancı yapacak.
Her şey gönlünüzce olsun ve kolay gelsin...

Merhaba Mustafa arkadasim eee.. ne yani sen daha bir karavana sahip degimisin? :smiley:)))

kolay gelsin levent bey yeni bir karavanmı? :smiley:)hayrılı olsun aynı zamanda........

Sebiha hn. merhaba,
Karavan değilde kamp aracı demek daha doğru olur. 4x4 olduğu için her mevsim heryerde kamp yapılabilir bir araç yapmaya uğraşıyorum.Sizede gönlünüze göre karavan
bulmanızı temenni ederim.

Levent arkadas,nasil gidiyor calismalar hangi ilerlemelerdesin belkide bitirmissindir sen:smiley:) vallahi ben daha cekyat olayinin malzemelerini adim henuz daha basliyamadim malum yaz sezonu gelen giden derken zaman buamadim simdilik sana kolay gelsin.Gencay

Ugur bey ,sizden bir haber cikmadi Ayvalika gelecektiniz programda bir aksamami cikti bilgilendiriisen sevinirim selamlar Gencay.

Merhaba Gencay Bey,
saniyorum en gec hafta sonu Ayvalik'ta olucam. bu arada telefonunuz bana ulasmadi. gmailde problem olabilir. bir de eray226@hotmail.com adresine telefon numaranizi gonderirmisiniz.
Selamlar
Ergun

sevgili kardeşim.bende müzik öğretmeniyim.öncelikle burada bir meslekdaşımı gördüğüm için çok mutlu oldum.esasında ben jeep lerle ilgileniyorum.ama VW lerle ilgilenen birisiyle internet ortamında tanıştım.bu konularda gerçekten uzman.eğer ilgilenirseniz mail adresini verebilirim.orada tlf side var.

Degerli meslekdasim sizinle tanismaktan bende cok mutuluk duydum,ayrica VW ilgili arkadasinizida bana bilgi bakimindan onermeniz buyuk zarafet tesekkurederim elbette memnuniyetle kabul ederim zira ben aracimi yoluna sokmaya caisiyorum sanirim buyuk faydasi olur hersey icin simdiden tesekkurederim,muhabbetle selamlarim yeniden gorusmek dilegiyle ,hosca kalin.

Merhaba arkadasim Taiga:smiley:)) umarim iyisinizdir havalar oldukca sicak, bende calismalari aksama birakmak istiyorum ancak yine de sezon cok sicak basladi.Gondermis oldugunuz kitapdan evet haberim var ancak eylul ayinda ABD gidecegim onu edinmek istiyorum bir de benim dezavantajim malzeme konusunda,Ayvalikda herseye ulasmak adina cok yoksun bir yer ben de en yakin Izmirden tedarik etmek yoluna gidiyorum yine de bana bu kitap hakkinda bilgi verdiginiz icin tesekkurederim. Sonra IZIN nedemek ;elbette memnuniyetle beklerim Ayvalika, insallah tez zamanda bitiririm aracimi :smiley:))
Burdaki her fedakar icten arkadas gibi bende dayanismaya acik tipik bir Turk insaniyim bundan da kivanc duyuyorum elimden ne gelirse tum deneyimlerimi bende diger arkadaslar (basta Ozdal arkadasim ) gibi payasmaya hazirim sende mutlu ve saglikli kal degerli arkadasim Taiga.

Gencay bey merhaba,

Bugünlerde internete fazla girmiyorum. Mesajınızı gördüm gecikme için kusura bakmayın. Ben aracımda çekyatı Mayıs ayında bitirmiştim.
Diğer yapacaklarımı şimdilik durdurdum,sağlık problemim ve ilaç tedavisine başlamam nedeniyle kısa vadede araca başka birşey yapmam.
İlaç tedavim bitince tadilata devam etmeyi planlıyorum. Sizin projeniz ilerledikçe anlatacaklarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım.
Kolay gelsin.

Levent bey ,oncelikle acil sifalar diliyorum gecmis olsun.elbetteki sagligimiz onemli onsuz yola devam edemeyiz benim cephede cekyat malzemelerini aldim ancak misafirler gelen gidenlerimiz oldugundan malum tam sezondayiz dolayisiyle bende kendimle bas basa kalamadim bu arada havalar cok sicak devam ediyor gecen hafta izmirdeydim moblya aksesurarlariya ilgili arastirma yaptim boylece bir basladigimda duraksamadan devam edecegim ani sabirsizlikla bekliyoruum tabiiki gelismelerden haberdar ederim sizi benim birazda 15 seneden sonra evime donmem burdaki duzenim icinde ev iseri beni oyaliyor asagi yukari bitirdim ancak garajimda gerekli duzeni bir an once saglayarak herseyin elimin altinda olmasini istiyorum anliyacagin bazi hurda seylerde var atilacak:smiley:)) derken bana yer acilacak, iste boyle .Sana tekrardan gecmis olsun derim saglikli yeniden islere koyulman dilegiyle gorusmek umuduyla hosca kal.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR