VW T5 Camper Projem için Yardım Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,531
Ynt: 20 Sene Sonra Sıfırdan...

selamlar.. sabah başlayıp ara ara okuyarak yazıları okudum,öykü gibi oldu az ve özlü yazılar.2-3 gündür bu gruba üyeyim..bundan önce yalıtım ve sızdırmazlık konusunda bir mesaj yazdım.ben adapazarlıyım ve büyük bir firmanın doğu marmara bölgesi-adapazarı bayisiyiz.buradaki karavancılara yapıştırıcılar veriyoruz bir kısmı ilede diyaloğumuz var.size şimdi faydası olabilir diye bizim toplayıp kendi sitemizde yayımladığımız pdf dosyaları halinde bilgilendirme kitapçıkları var inanıyorum yazılanlardan çok faydalanacaksınız bu yazıları daha önce görseydim daha faydalı olabilirdi çünkü bazı şeyleri yaparken uygulamak daha önemli ,mesela koltukları tutturuken kaynak yaptıysanız çinko sprey i kullanmanız gerekir ilerde korozyon oluşmaması için bu örneği herşey bittikten sonra verseydim basit bir işlem için daha çok uraşmak zorunda kalacaktınız.yalıtım ve sızdırmazlık konusunda ki foruma yazmıştım ama burayada yazayım adresleri herkese çok faydası olacağını düşünüyorum.
BİRDE BU BİLGİLERİ VERİRKEN BU ÜRÜNLER KONUSUNDA BİZİM SATIŞIMIZ VAR AMA BURDA SATMAYI DüŞÜNMÜYORUM ÇÜNKÜ FORUMUN RUHUNA UYMAYACAĞINI HİSSEDİYORUM.AYRICA DAHA ÖNCEDE BELİRTTİĞİM GİBİ BU ÜRÜNLERE MUADİL BİR SÜRÜ MARKA VAR,ALMAK İSTERSENİZDE ŞEHRİNİZE GÖRE BAYİLERİN İSİMLERİNİ VEREBİLİRİM,AYVALIKTA OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM.AYRICA BİZ TOPTANCI GİBİ BİR BAYİYİZ.LÜTFEN YANLIŞ ANLAŞILMASIN.
yasiko bey sizin çekme karavan deneyiminizde beni çok üzdü :smiley: hem çekme karavan almayı hemde ilk datçaya gitmeyi planlıyorumdum(mobil karavanın bir yaşam evi olmasını düşündüğüm için küçük birşey yaptırmayı-yapmayı düşünmüyorum)gerçi bu isteğimde bir değişiklik yok alırsam, idare etmesi anlamında çekme düşünüyorum..
gencay bey ilk okumaya başladığımda öykünün sonunu görürüm zannediyorum ama çekyatta kaldık en azından oyalaması için onun fotosunu yollayın :smiley:.kolay gelsin size

genel kitapçıklar için http://www.letakimya.com.tr/HTML/prdct_Loc.asp

buradan kaporta koruma ve tamir bölümleri baya ilginizi çekeceğini düşünüyorum

Etiketler

Arkadaşlar önemli bir şey ilave edeyim gevşemezlikler var,kitapçıklarda da görebilirsiniz(http://www.letakimya.com.tr/HTML/documents/21.pdf)bu üründen her araçta olması gerekir.gevşemesini istemediğiniz şeyler,yıllar sonra bile olsa rahat söküm daha bir sürü şey var ama en önemlisi vidalarınızın gevşememesi..bunların ortalama 3 çeşiti var bunu kabaca kolay orta zor diye ayırabiliriz hiç sökmeyi düşünmediğiniz yada çok nadir sökeceğiniz şeyler için zor u mantıksal olarakta diğerlerini sıralayabilirsiniz kolay olanın espirisi ayarlı vidalarda bile kullanabilmeniz.bir tüp almanız size yıllarca yeter hele gencay bey sizin gibi birşeyin yapım aşamasında olanlar için daha önemli.tekrar kolay gelsin

Merhabalar Bulent arkadasim; aramiza hos geldiniz eminim ki teknik yaklasimlariniz verdiginiz sitedeki mamullerin yararliligi tum arkadaslarimizin isine yarar( ozellikle aktif yapim halindekilere) memnuniyetle kabul ettik hatta KESKE dedigim mamulleri de gordum ancak benim icin henuz gec degil zira mobilya donanimina baslamadim .
Bu arada cekyat bitti dosendi yerine monte edildi fotograflarida cekildi ancak gecen hafta bilgisayara virus girdiginden onunla ugrastik tekrar programlari hazirrladik ve fotograflari gonderecegim. Gosterdiginiz yakin ilgiden dolayi bu sevimli site adina tekrar hos geldiniz bilgilerden dolayi tesekkur ederim daha degisik paylasimlarda gorusmek dilegiyle hosca kalin..Gencay

yine bizim pdf halinde bulunmayan bir kataloğumuz var o daha profesyonel ürünleri kapsıyor eğer onu tarayıp bilgisayar ortamına geçirebilirsem onuda yayımlamayı düşünüyorum.yanlızca yapıştırma ve sızdırmazlık üzerine hem temel bilgiler veriyor-bu yaptığınız işe göre isteyeceğiniz malzemnin niteliklerini bilme açısından çok önemli-niye silikon yerine bu ürünleri kullanmanız gerekiyor.bilmek acı çekmektir der filozoflar bu yüzden boşver diyemiyroum bu yüzden basit bir silikon ne olacak diyorsunuz ama inanın öyle dğil silikon bile olsa kalitelisini almak zorundasınız.mastik kullanın kesinlikle.mesela biz tren vagonlarına bu mastiklerden veririz en çok güce gereksinim olan yerine en sağlamını,biraz esneklik gereken yerine esnek malzemeyi sızdırmazlık gerekene sızdırmazlık veriyoruz.Üreticiler silikon kullanır ama heryere kullanır esneklik istesin istemesin uv dayanımı olsun olmasın heryere aynı malzeme.neyse dediğimi yaptığımda niye önemli olduğunu daha iyi anlatabileceğimi sanıyorum.önemli çünkü hiçkimse karavanından içeri su sızmasını istemez hemde aşırı miktarda olmayan bir paradan dolayı.
kabaca bir bilgi vereyim şuanda mercedes otomotivlerin yeni çıkanlarının büyük çoğunluğunda yapıştırma oranı çok yüksek bir seviyede,niye çünkü korozyon oluşmasına,darbe dayanımına ses izolasyonuna karşı çok üstün performans sağlıyor.civata yada perçinle tutturulmuş malzemler zamanla vibrasyondan dolayı esnerler buda çok rahatsız edici sonuçlar doğurur.bunların oluşmaması için artık mastikler kullanılır inanabiliyormusunuz yapıştırma araçlar vidalılardan daha sağlam.bir önemli notta darbe anında aracın tamamı direnç gösteriyor diğerlerinde yanlızca bağlantı yerleri.biz kendi metal doğramalarımızda mastik kullandık su sızdırmasın diye elimizde ki malzemede tarihi geçmek üzere olan bir mastikti(yapışma direnci yüksek sert bir mastik)inanın 1-2 sene sonra bütün doğramaların arasını açmak için keski kullandık..

Bogac kardesım,ben de senin kadar istekliyim resimlerimi siteye koymaka fakat teknik aksakliklar yuzunden bir turlu beceremiyorum once bilgisayarin virusyle ugrastim sonra fotografmakinamin goruntu sensoru bela oldu sonra ikinci makinenin baglanti kablosunu arayip bulamadim Ayvaik sonucta kucuk yer izmirden gelmesini bekliyorum bu aksam fotlari aktarayim PC zira fotograflarin iki halide cekilmis hazir makinada bekliyor ilgilenen arkadaslari beklettim istemeden de olsa UZGUNUM gorusmek dilegiyle simdilik hosca kal.

Benden bu kadar:smiley:)) ama hala uzun bir yolum var biliyorum...suana kadar yardimci olan tum arkadaslarima sevgi selamlarimi gondereriyorum kaldigim yerden devam edecegim herkese hayirli bayramlar dilerim.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Gencay bey, teşekkürler. Elinize sağlık, güzel görünüyor. Sizin T5 kısa şasi mi uzun şasi mi acaba?

Tesekkurler Bulent ,evet artik geri donus yok ancak uzun zaman alacak islerimden artakaln zamanda becerecegim cin uzun surecek umarim hersey gonlumce olur bu arada bayramini kutlarim,saglikli gunler dilerim.

zaten bitireceğim diye girmek psikolojik baskı yapard,bu iş keyifle yapılmalıı..sizinde bayramınız güzel geçsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR