VW T5 Camper Projem için Yardım Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,485
Ynt: 20 Sene Sonra Sıfırdan...

Gencaycığım,

Bana kızdın ama ben tam da bunu anlatmak istemiştim. Emekliliğinde karavanıyla hayallerini gerçekleştirmek isterken başına neler gelmiş arkadaşımızın.
Tamam biz tüm bilgi,tecrübe ve birikimlerimizi diğer arkadaşlarla paylaşacağız ama Mevlananın dediği gibi;

"Senin tüm anlattığın,karşındakinin anladığı kadardır"

Çalışmalarında başarılar dilerim

Selam ve sevgilerimle...

Konu için http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14241.0 tıkla.

Alıntı:

Merhabalar
Benim gibi elindeki 3-5 kuruş ile motokaravan yaptırıp sonradan üzülmek istemeyenler!
Sıfır kalite ! Sıfır işçilik.. Firma sahibinin de bizzat yüzüme söylediği gibi "bu fiyata bu kalite.. daha nolsun..."
Evet... Başkası yanmasın...
ilk haftasında wc atık tankını lapseki yolunda düşürdüm... şansıma arkamda araç trafiği yoktu..
bu hafta da Ankara dan gelirgelmez, Yalova sanayide sağ ve sol dış kaplamalara 15-20 cm de bir sıklıkta perçin attırdım. Çok az sayıda kullanılan perçinlerin kesilmiş olması nedeniyle Ankara dönüşünde de karavanın dış kaplamalarını yola yaymak an meselesiydi..

İç aksamdaki dökülmeleri saymıyorum... Ufak bir onarım tezgahı yaptım. Testere-matkap ikilisiyle kendi işim kendim yapmakatayım.
Sağolasın FAZER KARAVAN... Emekliliğimde bana marangozluk ve kaportacılık öğretmektesin...

Meraklısına bahse konu kalitesizliğin fotograflarını yollayabilirim.

Kamil Güleç
0532-7065443

Etiketler

pıck-up üstü karavalarla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirlermi acaba?

Sevgili Ahmet, elbette kizmadim ancak biraz icerledim soyleki;her ne adina olursa olsun kisilerin umutlarini ,heveslerini defaten engellemek, kesmek hos degildi( bir profilin kac mm oldugunu bilecek bilgin yoksa otur ,hic heveslenme bu islere) buna yakin bir cumle kullanmistin .Ben buna takildim yani belkide direkt soyledin sarsici oldu ama makul sekilde de bu islere heveslenmis kisleri soguk dus yaptirmadan da:smiley:)) hakli oldugun (kamil arkadasin basina geldigi gibi) anlatigin gibi anatanbilirdin . Herneyse onemi degil elbet yeterki herkes elinden geldigince destegini bir karsidakine iletmesi ki bunuda yapiyoruz tum arkadaslar paylasmanin zevkini yasiyoruz hepsi bu. Aksi halde bunlari konusurken birbirimize yapacagimiz en son sey KIZMAK olur ki bu da bu sitenin felsefesinde yok..Olsa olsa baris kardeslik olur degilmi? sevgi ve selamlarim hosca kal.

Sebiha hanım,

http://www.saly.com.tr/saly/pickup.asp bu firma türkiyede üretiyormuş.

Kolay gelsin

Gencaycığım,

Öyle popüler oldun ki başka konuları bile senin başlığın altında soruyorlar:smiley:))

teşekkür ederim,baktım...hiç kullanan varmı? detaylarını bilen varmı? acaba alkovanlı motokaravan gibimi? onun takılı olduğu aracı kullanmak zor olurmu, yani çekme karavan gibi? biliyorum burdaki konu farklı ama öyle denk geldi:smiley:)))) teşekkürler

Ben kullanmadım ama çekme karavan gibi savrulma ve zorluk olmaz. Dediğiniz gibi alkovanlı motokaravan gibi olur. Yani tek parça, çekme karavan gibi iki parça değil.
Pick-up üstü karavanlı bir aracı kullanmak, sizin aracınızın yük kapasitesi ve motor gücüyle ilgilidir. Karavanın ağırlığının 1000 kg olduğu yazıyor. Sizin aracınız için bu ağırlık yük kapasitesini aşmıyorsa mesele yok.
Aracınızı 1000 kg yüklü olarak kullanmaktan tek farkı alkovan olduğu için aerodinamiği sebebiyle aynı performansı alamamak olacaktır.

ben çekme karavanı çekmekten korkuyordum bu belki bana uyar araştıracağım sağolun ahmet bey.....

Merhaba Gencay Bey,
telefon numaraniz bana ulasmadi. yarin ogleden sonra ya da pazar sabahi erkenden Ayvalik'a yola cikiyorum. pazar aksami geri donuyorum. saniyorum maillerde problem yasiyoruz. telefon numaram: 532 616 85 89
gorusmek dilegiyle hoscakalin.

Merhaba Ugur bey, tlf numaranizi aldim bugun sizi arayacagim gorusuruz su an sabah 7;00 henuz uyanmamis olabilirsin oglene dogru arayacagim bye..

Merhaba Gencay bey başlattığınız konu sizin ve tüm değerli arkadaşlarımın da katkısıyla gerçekten camper yaratmak konusunda neredeyse bir kitap oldu.
Baştan beri ilgi ile izliyorum zira benim de böyle bir planım var. Gezenbilirin eski sayılabilecek üyelerindenim ve ilgi alanım off road ve kampçılık. Bizim doğada gezi ve kamplarımız oluyor ancak kamp tarafı daha kısıtlı imkanlarla (bir arazi aracı + çadır+tulum + küçük ocak + kafa fenerleri vb..) Tabi bu tür kampın da genellikle süresi 1-3 gün oluyor. Ben daha uzun seyahatler düşünüyorum.
Camper konusu hep ilgimi çekti ama sizin bu konuyu başlatmanız beni de baya gaza getirdi ;D ve ben de başladım araştırmaya.

LR Discovery aracımı satmaya karar verdim ve bir T4 alacağım kısmetse. Bu süreçte sizler epey yol alacağınızdan paylaşacağınız bilgiler bana ışık tutacak. Ben izmirde yaşıyorum umarım tanışıp yüz yüze de değerlendirmeler yaparız.

Bu arada bir link vermek istiyorum T5 camper ile ilgili, belki siz bu linke ulaşmış olabilirsiniz ama diğer arkadaşlrın da görmesini istiyorum.
http://reimo.com/de/neufahrzeuge/vw_t5_trio_style.html
Herkese sevgiler
Erdal Yaman

Merhaba Erdal Bey,bende sizinle tanistigima cok mutlu oldum .Bahsettiginiz gibi bu site dahada buyuk bir aile olma yolunda dolu dizgin gidiyor...bense paylasmanin guzelligini diger arkadaslarim gibi yasiyorum iste... bilirisiniz elden geldigi kada,r ama suphesiz burada tum insanlar cok sicak ve ozverili mesela gecenlerde Ugur Ergun arkadasim Ayvalika geldi onunla tanistik uzun uzun araclarla ilgili bilgi alisverisi yaptiik dolayisiyle ayni dilden biriyle tanismanin keyfini cikardik dahasi yine yakin zamanda bir arkadasimiz gelecek saniyorum firsat bulursak yararli gorusmeler yapacagiz umarim sizinlede firsat bulursak ki bende SIK SIK Izmire geliyorum sizide Ayvaika beklerim yuz yuze gorusebilir daha anamli bir gorusme olur bende inaniyorum bu arada evdeki bazi calismalarim yuzunden 1 haftalik bir ara verdim gelismelerden sizide haberdar ederim simdilik hosca kalin gorusme dilegiyle.

Merhaba, bu mekanizma konusunda size yardımcı olabilirim.

www.aleminsan.com.tr
www.gavazoglu.com

Merhaba Yagfess arkadasim ,elbette memnun olurum iginizi bekliyorum simdiden tesekkurler..

T5 ler ile ilgili bir sorum var. Yanıtlarsanız sevinirim. Koltuklar istenilen her yere sabitlenebiliyormu araç içerisinde? Ya da belli aralıklar ile koltuk koyma yerlerimi var? Bir de ruhsat ile ilgili. 1+3 olabilir mi mesela? Mutlaka 1+4 veya 1+5 mi olmalı?
Teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR