VW T5 Camper Projem için Yardım Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,522
Ynt: 20 Sene Sonra Sıfırdan...

ben size mekanizma konusunda projeler yapa bilirim
aklınızda nasıl bir ey geçiyorsa

Etiketler

Merhaba Bartek,T5 koltuklari ..koltuk sabitleme yuvalari yerde sabit ancak koltuklari istediginiz zaman cikartip takabilecek bir mekanizmasi var ancak sorunuzun amacinda su da anlasiliyorsa (o yuvalar istenilen yere konulabilirmi?) sanirim orjinali olan yerden sokulup baska bir yere usta bir kaportaci yeni yuva acip ,koltugun mekanizmasinin tekrardan isler hale getirebilir..Ruhsatla ilgili olarak sorunuza ise henuz o konularda bir detayli bilgiye sahip degilim ama bende merak ettigim noktalar var edindigimde sizide aydinlatabilirim simdilik hoscakalin..

Merhaba Yagfess once ilgine tesekkurederim bendeki mekanizma GAVAS malum uzere bir cek yat yapacagim(T5 VW icin) nasil bir proje dusuyorsunuz bunu bilmek isterim tesekkurederim gorusmek uzere hoscakalin.

Erdal Bey ne oldu camper sevdaniz:smiley:)) bir haber yok sizden aslinda benden de cok bir havdis yok cunku bayagi bir sezonun rehavetine kaptirdim gorusmek dilegiyle..,

Gencay Bey, teşekkür ederim. Henüz araba alamadık ama hala hayalini kuruyoruz.
2 kişi kullanacağız ama yolculuk ederken bazen eş dost nedeni ile arabanın şöför dahil 5 kişi taşıma ruhsatında olması gerekli diye düşünüyorum. Ekteki autosleepers ın topaz modelini görmüşsünüzdür ama avantajları:
1+ 4 olacak, 2 kişi yan seyahat edecek ama en azından edebilecek. Arkaya tuvalet koyma imkanı olacak (uzun şase için) .

karavan yapmak uzere 98 model ıveco daily aldım zemın sacında çürümeler var komle değitirecektım 250 ytl sac ıcın fıyat aldım fakat ustam zemıne MARİN KONTRAPLAK yapılmasının daha saglıklı olacagını söyledı... sizce hangı uygulama karanvan zemını ıcın daha saglıklı olur ..?
tesekkürler

merhaba arkadasim cappu,aslinda marin kontrplak(kavak) olmamak kaydiyla bence olumlu bir alternatif esneklik,icerdeki iklimin ve sesin izalosyonu bakimindanda iyi olur dayaniklilik bakimindanda sacdan geri kalmaz elbetteki suyla temasina yinede dikkat edilmeli islemeside kolay ben marin derim yinede diger arkadaslardan denemis olan varsa umarim bilgilerini bizlere sunarlar iyi gunler dilerim..

gencay bey ben ses konusunda ben teredutluyum su yalıtımını 490 epoxy le cözerim saseye baglatılı olan demırlerın ustune cekomastık tueunden esnek bı yapıstırıcıylayapıstırsak daha verımlı olur dıye dusunuyorum ama seyır esnasında gacır gucur ses yaparmı acaba ? konraplak ustune extıradan ısı ızelasyonuna gerek varmı sızce ...
bu arada sız karavanınızı bıtırebıldınızmı ne durumda calışmalar :smiley:)
saygılar ...

degerli cappu,sac koydugunuzda isi ve ses yalitimini iyi yaparsaniz ki emek isteyecek ozaman olur ,ama marin kendi basina isi ve sese karsi son derece dogal ornegin benim VW zemini sac ve ustune orjinal izalaosyonu ve halisi var ancak ben yine ahsap turevi sert bir malzeme kaplamak isterim hali asla istemem elbetteki mobil halinde sac olsun marin olsun mutlaka ses izaosyonu dikkatlice yapilmali degilmi? ne yazikki ben daha basliyamadim ancak bir cok malzemesini hazirladim henuz atolyemi duzene koyamadigimdan isleme baslamadim sanirim 2 haftaya kadar baslarim zira herseyin elimin altinda omasini istiyorum su anda hersey cok karisik :smiley:)) o bakimdan yakinda baslayip ve bitirmek istiyorum insallah:smiley:))

gencay bey bi soru daha sorucam size siz anladıgım kadarıyla bayagı bı araştırma yaptınız bu konu ıle ılgılı elektrirk tesısatı ıle ılgılı buzdolabı secımı 220 v mu kullanıyosunuz yoksa 12 v calısan bısemı ınverter kulanılıp 220 v bi buzdolabı kullanılabılıyormu kaç saat omru oluyor yaşam akusuyle

Tabii buzdolabi adam akilli bir dolap olmali 12 volt falan olmaz en iyisi yasam akusuyle 220 volt birsey yerli maari uygun aslinda kayseride ve manisada imal edilenler var ancak arcelikin ofis dolabida olabiir tabii olculeri size uygun duserse fiyatlar da 300-400 ytl arasinda.Kulanma saat (surec) 4-5 saat direk aractan sarj alarak hem aracin hemde yasam akusunun sarz edebiliyr arac mobilken stop taptiginizda kontak anahtarini cikardiginizda aracin akusu devreden cikiyo yasam akusunden beseniyor buzdolabi cunku iki aku arasinda bir role sayesinde bu gercekesebiliyor ancak ben denemedim deneyen arkadaslarimin bilgilerini sana aktariyorum ama bende bu yolu izleyecegim ,hadd bakalim sana basarilar:smiley:))

bu arada inverter en az 1000 wat olmali tabi bu rakami diger kullanacak cihaz sayisinina gore yukseltebilirsin..

Erdal bey umarimm hayalinizi kisa zamanda gerceklestirirsiniz gonderdiginiz sayfalarl a bende ilgilendim ancak tam secemedim ve arastiramadim ama ordaki modellerde yan kapinin nkullanimi nasil gerceklestiriyo (araca giris)yoksa onden ve arkadanmi yapiliyor simdiik kolay gelsin diyorum gorusmek dilegiyle hoscakalin..

Gencay bey çalışmalarınızda başarılar dilerim. İlgiyle takip ediyoruz. Mevsimin yaz olması sebebiyle off-road bölümü biraz cansız, bizde kafamızı kumdan çıkarıp tatil içerikli işlere bakıyordum ki hep aklımda olan 4x4 bir karavan projesine ışık tutabilecek bilgiler edindim. Düşündüğümüz de 4x4 bir karavanın en mantıklı yolu jeep in arkasına çekme bir karavandan geçtiği şeklinde oldu :D .. Gideceğim kamp alanına bırakacağım karavanı sonra ver elini dağlar çamurlar.. Ama km de 60 kuruş benzin tüketen sevgili jeep im bu konuda beni baya yorar gibi geliyor..

arkadasim Goktug,bilirsin hobilerimiz az da olsa bizi YORDUGU :smiley: gozlenir ama yinede yormaz cunku onlar olmazsa stresimizi nasil bir kenara birakip hayata baglanabilirizki boyle bakinca da 60krs seni yormuyacagina inaniyorum hayirli yolculuklar ,geziler dileklerimle hosca kalin.
Bu arada cekme karavan projesi bana da mantikli geliyor zira jeep diger asli amacinida hayata gecirmis olursun gayet mantikli hos tripler dilerim sana.

Tum arkadaslara uzun sureden sonra tekrar merhaba,bu arada yaz sezonun araya girmesiyle yogun misafir trafiginden arda kalan zamanda hizli calisarak CEKYAT i devre disi biraktim yani yaptim bitirdim sadece malzemelerini aldim doseme icin bu haftada dosemeyi devreden cikarip dolaplara gececegim .Tam bu sirada yani mobleye baslamadan once nelere dikkat etmeliyim malzemeyi sectim 15 mm deniz kontrasini maun kaplatacagim ve isleyecegim aksamlari bos kaldigimda diger projeleride goz onunde tutarak kendime bir cizim yaptim ihtiyacarimi goz onune alarak ancak hala dolap kapaklarinin cevirdigi(PVC cerceve) nereden temin edecegimi bulamadim sonra dolap kapak kulplari Ozdal bey bazi karavan yapimcalari adini vermisti temin etmem icin ancak onlarda oldukca pahali geldi simdi bu mobilya isine girismeden once temel olarak nelere dikkat etmem gerek bu konuda bilgilerinize ihtiyacim var simdilik hepinize tesekkur ediyorum ayrica fotograflarini cektim doseme bittiginde de cekecegim ve gonderecegim hepinize selam sevgiler hoscakalin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,776
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR