VW T5 Camper Projem için Yardım Görüş ve Önerileriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gencay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,623
Ynt: 20 Sene Sonra Sıfırdan...

Gencay Bey,

size aşağıda çekyat olayının kendi aracım için yaptığım çizimi gönderiyorum.
Fırsat bulursam ölçüleri sizin için güncellemeye çalışırım, çünkü sizin alacağınız mekanızma bizimkine göre çalışma prensibi olarak aynı olmasına rağmen, sıfır dayalı açıldığı için daha geriye monte edebilirsiniz.

cekyat_mekanizma.jpg

ayrıca yine kendi aracım için hazırladığım yerleşim planlarını da gönderiyorum, sizin araçla yüksek tavanın yükseklik farkı dışındaki diğer ölçüleri aşağı yukarı aynıdır.

myc_proje_ustten_seyir.jpg

myc_proje_ustten_gece.jpg

myc_proje_yandan_dis.jpg

myc_proje_yandan_ic.jpg

Etiketler

Ozdal Beycigim,olculeri ve yerlesim planlarini memnuniyetle aldim cok tesekkurederim ki bunlar benim aracimada olabilir dediginiz gibi belki olculerde kucuk degisiklikler olabilir.Ancak ben yine cekyata donecegim simdi mekanizmalar geldi hakikaten sifirdan aciliyo guzel fakat benim cekyatda anlamadigim veya gozumde canlandiramadigim bir iki husus var 1.arka pencereden on tarafa dogru 112cm den sonrami kasayi koyacagiz veya kasanin alt tabani sadece 30x40 mi? eger boyleyse 50cm oturma yeri 50 cm sirt yerini koydugumuzda aradaki 85cm nasil kapatiyoruz veya o 85cm nereye saklaniyor yani cekyatin sasesi kacakac olacak iki kanat seklinde sifir acilan 50x50 kanatlarin gerisi nasil olacak anliyamadim bu noktalara bir aciklama getirebilirmisin? tesekkurederim islerinizde basarilar dilerim,hosca kalin.

Yatağınızın genişliğini 110-120 cm yapmanız yeterli.
Yatağınız 3 parçadan oluşacak: 85x120cm yatağın uzantısı, 50x120cm sırt kısmı, 50x120cm oturulan kısmı.

Bunları açık vaziyette yatağı oluşturacak şekilde yan yana yerleştirip, mekanizmayı açık konumda koyup yerini tespit edin.
anakamp_cekyat_01.jpg

Yatak koltuk pozisyonundayken yüksekliği 40 cm olmalı. 10 cm kalınlığında sünger kullandığınızı ve kontrplak kalınlığını bundan düşerek bazanın yüksekliğini belirleyebilirsiniz. Yaklaşık 30cm eder. Kotuğun altı baza olarak kullanılmaktadır.
anakamp_cekyat_02.jpg

Koltuğun altındaki bazayı kontrplaktan yapıp, arkadaki sabit parçanın altını metal iskelet yapabileceğiniz gibi, tamamını profilden yapıp, sadece ön kısmına kontrplak koyabilirsiniz.
anakamp_cekyat_03.jpg

Ön kısma koyacağınız kontrplağı, daha doğrusu koltuğun bazasının derinliğini, oturduğunuz zaman ayağınızın rahat etmesini de düşünerek biraz geriye de kaydırabilirsiniz.
anakamp_cekyat_04.jpg

çizimler tazedir, aman elinizi yakmasın ;)

Anlaşılmayan, kafanıza takılan yerleri lütfen sorun. Ben yapımını bildiğim için, yeterli anlattığımı düşünüyor olabilirim.

Elinize sağlık Özdal Bey, çizimler güzel olmuş. Ben de hemen aracımda kontrol ettim. Bilgi açısında bahsettiğiniz ayak serbestisi mesafesini 12cm olarak yapmıştım. Oturma pozisyonunda vermiş olduğunuz eğimin uygulamasını ben de denemeyi düşünüyorum. Bildiğiniz gibi benim koltuk düz duruyor. Bu çizimlerin patenti yok değilmi? ;)

offf ,offf ,offffff hocam bu ne guzel cizimler ellerine saglik bu arada bende ellerime dikkat ediyorum:smiley:))) unutmadan Ferhat arkadasimin bahsettigi egim bendeki makasda otomatik vermis o bakimdan iyibirsey yalniz anlamadigim 1 nokta var Ozdal bey o arkada kalan parca yani 85cm parca devamli oyle orda kalacakmi yani o hep sabit mi kalacak 0rada ,yoksa tek parca halindeki katlanir acilir kisim arkadaki 85cmlikparcanin icinemi giriyor yani fonksiyonel durumu katlanir halinde arka kapidan 85cm one dogru kurulmus sabitlenmismi oluyor.

Teşekkürler Gencay Bey. Evet arkadaki 85 cm'lik kısım sabit, yani öndeki koltuk olan kısımla, altındaki iskelet dışında bir bağlantısı yok.
Şöyle ki, o kısmın altına zaten bir iskelet yapmanız gerekiyor, ki altını yüklük olarak kullanabilesiniz (kamp masası, sandalyeler vs burada taşınacak). Ancak bu 85x120cm'lik parçayı alttaki iskelete sabitlemeniz gerekmiyor. Ki gerektiğinde yüksek birşey koymak istediğinizde, o kısmı kaldırıp koyabilesiniz.

Ferhat dostum sana teşekkür ederim; iyi hatırlattın resimlerin patentini. Hallettim ;)

Gencay Bey, Özdal Bey'in da dediği gibi altta bir iskelet olmalı. Profilden metal bir iskelet olursa daha sağlam olur diye düşünüyorum. Ben ahşap malzememi doğrudan taşıyıcı olarak kullandım. Arkadaki 85cm olarak geçen parçayı ben 80cm olarak yaptım. Ancak önüne ve arkasına aluminyom profilden destek vidaladım. Kolay hareket etmesi için her bölüm arasına 1-1.5cm boşluk bıraktım. Böylelikle yatak boyu yine 185cm oldu. Asıl söylemek istediğim, arka bölümü iki parça halinde yaptım. Biri 80x75 diğeri 80x43.5cm oldu. Büyük parça arka kapıdan çekince doğrudan çıkıyor. Altına da katlanan masa ayağı monte ettim. Dışarı masası olarak kullanıyorum. Tabiiki biri yatakta yatarken dışarı masamız kalmıyor. ;D

Özdal eline sağlık resimler çok güzel olmuş, Gencay beye imalat kaldı,işin o kısmında problem olursa bizim ekip yola düşüp Ayvalık'ta 3 günde camperi yapıp geri döneriz. ;)
Gencay bey mekanizmayı bağlayacağınız çek yat nasıl yapacağınızı ancak çizimle anlatabilirim ama ben Özdal gibi bilgisayarda bu işi beceremem bana fax numarası verirseniz
benim yaptırdığım kostrüksiyonun detaylarını çizip gönderebilirim. Kolay gelsin

Arkadaslar hepinize icten tesekkurler basta Ozdal beye bukadar guzel seyler sundu,ferhat bey hersey acikliga kavustu sira imalatta ancak gungor bey ben sizden sadece kullandiginiz profilin evrafini istemistim kaca kac profil kullandiniz et kalinligi kac gibi cunku hersey tamam hemen geri kalan malzemeyi alip iskeleti hazirliyacagim 23 de de izmire gidecegim oradan doseme malzemelerini alip kaplayacagim simdi senden istegim profil olculeri sanirim 20x30 mu 20x20 mii kullandi usta hatirliyabiliyomusun amacim elimden geldigince hafifi dayanikli yapmak herkese selamlar..

Gencay bey.
Profil 20x30x1.5mm çekyat için kullandığım profil 20x20x1.5mm alt iskelet profili kullandım.
Kolay gelsin.

Cok tesekkurederim Gungor bey, simdi oldu yarindan tezi yok baslamaliyim artik:smiley:)) sizede kolay gelsin ,Ayrica daha onceki yardim onerinizide kabul ederdim ama size cok kulfetliolabilecegini dusundugumden sadece tesekkuredebiliyorum(ayvalika gelip yardim konusu) ama bir gun yolunuz duserse mutlaka ugrayin gorusmek dilegiyle hoscakalin.

Degerli arkadaslar, acaba acelemi ediyorum yoksa tam zamanimidir? yani cekyat, mutfak duzenegi vs. hazirlanmadan once zeminin durumu ne olacak yani once zeminimi halledip ustune bunlari yerlestirmeliyiz veya hersey bittikten sonrami zemin dosemesini yapmaliyiz .Diger bir soru da zeminde nasil bir malzeme kullandiniz Ozdal Beyin camperinda sanirim laminantti, diger bir soruda ben halihazirdaki orjinal halisini cikartmalimiyim zira daha once koltuklar vardi malum onlar cikinca koltuk monta yerleri kaldi onlari sokturmelimiyim bu gibi sorularda aklimda yogunlasti bir anda sizlere sorayim istedim saygilarimla..

Gencay Bey, eğer zeminde T5'in orijinal siyah zemin paspası var ise çok kaliteli bir malzeme, koltuk montaj yerleri delik kalsa bile bence o malzeme araçta kalsın. Çünkü onun tabanı aracın zemin kıvrımları ile birebir örtüşüyordur. Belki onun üzerine Kontrplak koyabilirsiniz. Hatta o kontrplağı da belki sadece ortada kalacak, yani basılacak alana koyabilirsiniz. Ama bu konuda diğer arkadaşların da fikirlerini beklemenizde fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR