VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,926
Ynt: Vw T3 Zorunlu Trafik Sigortası

aslanahmet' Alıntı:
Benim yaptırdığım sigorta minibüs sınıfında değildi. Kullanım amacı ( cinsi) kısmında "özel amaçlı taşıt" yazıyordu. Marka tipi kısmında "1.6D kombi" bulamadıkları için "2.4D minibüs" seçmişlerdi.

Dikkatli baktığımı sanmıştım ama eve gidince tekrar bakacağım. Özel amaçlı ise belki örnek gösterip dilekçe yazabilirim.
Teşekkür ederim

Etiketler

sebruy' Alıntı:
Çok teşekkür ederim.
Ruhsatta Kamyonet (karavan) şeklinde değişiklik değişiklik yapılabilirse hepimiz için baya iyi bir çözüm olurdu ama yönetmelikte açık açık motokaravan özel amaçlı taşıt olarak geçerken nasıl böyle bir ruhsat çıkartılabilmiş acaba bilgisi olan var mı?

Sitede Tugay58 adlı kullanıcının yeni aldığı ruhsatta öyle yazdığını gördüm ve sevinmiştim. Ancak bugün trafikten tekrar düzelttirmiş ama bu seferde sınıf değişikliği uyumsuz. Burası Türkiye, kuralsızlıklar ülkesi!

aslanahmet' Alıntı:
Benim yaptırdığım sigorta minibüs sınıfında değildi. Kullanım amacı ( cinsi) kısmında "özel amaçlı taşıt" yazıyordu. Marka tipi kısmında "1.6D kombi" bulamadıkları için "2.4D minibüs" seçmişlerdi.

Evet Ahmet Bey, Özel Amaçlı Olarak yazıyor. 2014 ve ilk araç fiyat farkı herhalde bana 2200 TL dediler :(

Ülkemizdeki sigorta firmalarından bir kısmı, ufak tefek en az bir bukadar daha irili ufaklı sigorta firmaları bulunmakda...Tüm sigorta firmalarınında serbest fiyatlandırma yapabildiklerini unutmayalım..Tüm sigorta firmalarından fiyat almak ise çok zor, bizler ancak bir kaç tanesinden fiyat alarak, sonuca ulaşmaya çalışıyoruz...
Geçtiğimiz yıllarda aynı plakaya 4-5 sigorta şirketinden aldığım fiyatlardaki fark uçurum niteliğinde, kolayımıza gelen sigorta şirketlerinden ziyade, daha çok şirketten fiyat almamız gerektiğini unutmayalım..
Aynı plakaya aldığım fiyatları, sizler ile firma bazında paylaşayım farkı görün;
Halk sigorta..............1100 TL
Anadolu sigorta.........1400 TL
Axa.........................1650 TL
Marfe Genel sigorta....2800 TL, işte bu kadar farklar çıkabiliyor, "daha çok araştırma daha iyi fiyat"....

Sn. Sebruy, almış olduğunuz fiyat hangi şirkete ait'tir.?

Sigorta.jpg

Erdal bey, başkan olarak sizin bir imza kampanyası düzenlemeniz gerekiyor diye düşünüyorum, bireysel çabalarımızla bu sorunu aşamıyoruz, selamlar

atiladi' Alıntı:
Ülkemizdeki sigorta firmalarından bir kısmı, ufak tefek en az bir bukadar daha irili ufaklı sigorta firmaları bulunmakda...Tüm sigorta firmalarınında serbest fiyatlandırma yapabildiklerini unutmayalım..Tüm sigorta firmalarından fiyat almak ise çok zor, bizler ancak bir kaç tanesinden fiyat alarak, sonuca ulaşmaya çalışıyoruz...
Geçtiğimiz yıllarda aynı plakaya 4-5 sigorta şirketinden aldığım fiyatlardaki fark uçurum niteliğinde, kolayımıza gelen sigorta şirketlerinden ziyade, daha çok şirketten fiyat almamız gerektiğini unutmayalım..
Aynı plakaya aldığım fiyatları, sizler ile firma bazında paylaşayım farkı görün;
Marfe Genel sigorta....2800 TL, işte bu kadar farklar çıkabiliyor, "daha çok araştırma daha iyi fiyat"....

Atilla abi ben sigorta acentesi olarak bünyemde bulunan 7 sigorta firması ak sigorta - anadolu sigorta - allianz -euro -sbn - mafre genel - axa dan fiyat çalışması yapıorum ve sonra arkadaşlarımda bulunan sigorta firmalarından halk sigorta - ray sigorta - güneş sigorta - ankara sigorta- ergo - sambo japon - hür sigorta ve neova sigortadan fiyat çalışması yapıyorum. bu firmalar arasında en uygun fiyatı halk sigorta - ray sigorta çok nadir olarak ak sigorta vermektedir. geçen yıl ziraat sigortada uygun fiyat vermekteydi ancak ziraat sigortanın özel acentesi olmadığı için sedece ziraat bank şubelerinden fiyat alınmakta.

atiladi' Alıntı:

Atilla Bey,
Şimdiye kadar yaklaşık 5 firmadan teklif almış durumdayım. Bazı acenteler de ellerindeki bütün şirketleri araştırdılar. Hangileri detaylarını bilmiyorum bana sadece en iyi rakamı söylediler.
Ziraat: 2200 TL, Axa: 1850 TL, Halk: 1750 TL, Hür 5200 TL, Euro 2400 TL

Bu arada dün bazı acentaların istanbuldaki bölge veya genel müdürlükleri ile görüşme fırsatı buldum bu ne hal, ne yapabiliriz diye sormak için. Hepsi bana zaten trafik sigortası yapmak istemediklerini, sürekli zarar ettiklerini, bu nedenle zaten zorunlu olan bir sigortada fiyat düşürmek yerine fiyat arttırmak yoluna gittiklerini, bu yüzden fiyatkarın 2014 ile birlikte en az iki katına çıkardıklarını, karavan'ın özel amaçlı taşıt cinsinde olduğundan riskli değerlendirildiğini yapacak birşey olmadığını söylediler.

buralpdi' Alıntı:
Erdal bey, başkan olarak sizin bir imza kampanyası düzenlemeniz gerekiyor diye düşünüyorum, bireysel çabalarımızla bu sorunu aşamıyoruz, selamlar

Herkes üye olduğu veya ilindeki karavan derneğinde dilekçe başlatsa ve bu dilekçeler tek bir elden veya ayrı ayrı ankaraya yollansa, ilinde dernek olmayan arkadaşlar da diğer derneklere dilekçelerini yollasa veya direk müsteşarlığa gönderse mesela.

Arkadaşlar,

Bu konularla ilgili başlatılmış imza kampanyası var, ben bu kampanyayı ilgili bakanlık ve genel müdürlüklere ilettim. Ayrıca yine ilgili birimlere defalarca bunun düzeltiimesi konusunda yazılar yazdım ama ne yazık ki hiç kimse kılını bile kıpırdatmak istemiyor.

Size örnek olarak son gelen yazıyı yazmak istiyorum, tavrı ve düşünceyi görmeniz açısından. Benzer yazıları defaatle göndermemden her halde artık sıkıldılar.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

hazine.verixi@hazine.gov.tr
Sayın Ali Erdal Ötügen,

22/01/2014 12:44:18 tarihli 26510 numaralı başvurunuz T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından başvurunuz değerlendirilmiştir.

Başvurunuzla ilgili cevabımız:

Sayın ilgili, Daha önce vermiş olduğumuz cevaba ilave edecek bir husus bulunmamaktadır. Hazine Müsteşarlığı
T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı
Sigortacılık Genel Müdürlüğü

supergezgin' Alıntı:
Arkadaşlar,

Bu konularla ilgili başlatılmış imza kampanyası var, ben bu kampanyayı ilgili bakanlık ve genel müdürlüklere ilettim. Ayrıca yine ilgili birimlere defalarca bunun düzeltiimesi konusunda yazılar yazdım ama ne yazık ki hiç kimse kılını bile kıpırdatmak istemiyor.

Size örnek olarak son gelen yazıyı yazmak istiyorum, tavrı ve düşünceyi görmeniz açısından. Benzer yazıları defaatle göndermemden her halde artık sıkıldılar.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

hazine.verixi@hazine.gov.tr
Sayın Ali Erdal Ötügen,

22/01/2014 12:44:18 tarihli 26510 numaralı başvurunuz T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından başvurunuz değerlendirilmiştir.

Başvurunuzla ilgili cevabımız:

Sayın ilgili, Daha önce vermiş olduğumuz cevaba ilave edecek bir husus bulunmamaktadır. Hazine Müsteşarlığı
T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı
Sigortacılık Genel Müdürlüğü

BENİMDE SİGORTA BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİYLE YAPTIĞIM YAZIŞMALARDA HEP AYNI CEVAPLAR GELİYOR.

Karavanlar aslında kaza riski en düşük araçlar. Ancak ambulans itfaiye gibi araçlarla aynı katagoride olduğumuzdan pirim yüksek çıkıyor. Bulunduğumuz katagoriyi değiştiremiyorsak; sigorta firmalarından birini ikna etmek mümkün olamaz mı?

Eğer sigorta firmaları %100 bağımsız olarak fiyat üretiyorlarsa, kendi insiyatiflerini kullanarak karavanları da ayrı bir katagori gibi algılamaları mümkün olamaz mı?

Şimdiye kadar yaklaşık 5 firmadan teklif almış durumdayım. Bazı acenteler de ellerindeki bütün şirketleri araştırdılar. Hangileri detaylarını bilmiyorum bana sadece en iyi rakamı söylediler.
Ziraat: 2200 TL, Axa: 1850 TL, Halk: 1750 TL, Hür 5200 TL, Euro 2400 TL

Yakın zamanda ben de bir camper (VW T3) almayı düşünüyordum ama bu 2014 rakamlarını görünce gözüm korktu doğrusu.
Yukarıdakı fiyat araştırması Sn. Sebruy'un iletisinden alıntıdır. Sanırım teknik bir nedenden alıntı kutusu içinde gibi gözükmüyor...

fsirin' Alıntı:
Karavanlar aslında kaza riski en düşük araçlar. Ancak ambulans itfaiye gibi araçlarla aynı katagoride olduğumuzdan pirim yüksek çıkıyor. Bulunduğumuz katagoriyi değiştiremiyorsak; sigorta firmalarından birini ikna etmek mümkün olamaz mı?

Eğer sigorta firmaları %100 bağımsız olarak fiyat üretiyorlarsa, kendi insiyatiflerini kullanarak karavanları da ayrı bir katagori gibi algılamaları mümkün olamaz mı?

Dediğim gibi dün birkaç sigorta şirketinin genel müdürlükleri ile bu konuda da görüştüm ve özel amaçlı taşıt cinsinde oldukları sürece birşey yapamayacaklarını söylediler ve zaten trafik sigortası yapmayı istemedikleri ama mecbur oldukları için böyle bir iyileştirme yapmanın da işlerine gelmediğini de belirttiler.

Sanırım asıl değişiklik yapması gereken müsteşarlık sigorta müdürlüğü. Erdal Bey'in bahsettiği imza kampanyası ıslak imza ile mi yapılmış yoksa internet ortamında mı bilmiyorum. Ben toplu ıslak imza ile dilekçe verilirse bir derece ses getirebileceğini düşünüyorum. ya da ayrı ayrı dilekçe verip dilekçe bombardımanına tutmak da işe yarayabilir.

Eğer dilekçelerimizden de bir sonuç çıkmazsa bence müsteşarlık önünde karavanlarımızla eylem de yapabiliriz. :smiley:

Ya da belki İç İşlerine yönetmeliğin değişmesi için de baskı yapmak daha doğru olabilir. Karavanlar için ayrı bir cins kategorisi açmaları için

Sayın başkanım, o zaman sesimizi duyurmak ve dikkat çekmek adına kanuni olarak bir eylem düşünebilirmiyiz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.