VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,926
Ynt: Vw T3 Zorunlu Trafik Sigortası

salih çal' Alıntı:
Bugün sigortamın son günüydü.Yaklaşık bir aydır birçok şirketle görüştüm,çoğu son haftaya kadar da fiyatlandıramadılar.Son gün 1 mart olduğu için birde hatıtrı sayılır fark çıkarttılar ilaveten.Daha önce Sakaryadan arabayı aldığımda sigorta yapan şirketi aramıştım,sabah saatlerinde aradılar 593 tl ye sigortamı yaptırdım.Krd.kartına tek çekim yaptılar.

plaka adapazarı ama yine çok iyi fiyat almışsın, geçmiş olsun Salih ağbi

Etiketler

Herşeyi birden kabul ettirmek mümkün olmasa da, Türkiye´deki sigortaların Almanya´daki müşterilerine zorunlu trafik sigortasında sağladıkları kolaylıkları bilmekte fayda olabilir.

1. Aracın ruhsatı ve zorunlu trafik sigortası ayrı şahıslarda olabilir. 2009 yılında kızım ehliyetini yeni aldığı için sigorta primleri yüksekti. Benim hasarsızlık sürem uzun olduğu için, aracın sahibi kızım olduğu halde sigortayı 2 yıl benim üzerime yaptırdık.

2. Araçlarını senede 6 ay kullananlar, sezon plakası alarak, hem sigorta primlerini hem de araç vergisini azaltabilirler.

3. Bir plaka ile iki araç kullanmak mümkün. Her iki araç için vergi ödeniyor. Fakat sigortalarda % 25-40 arasında indirim yapılıyor.

2 ve 3 Numaralar için devletin karar vermesi gerekiyor.

Akdeniz45' Alıntı:
Herşeyi birden kabul ettirmek mümkün olmasa da, Türkiye´deki sigortaların Almanya´daki müşterilerine zorunlu trafik sigortasında sağladıkları kolaylıkları bilmekte fayda olabilir.

1. Aracın ruhsatı ve zorunlu trafik sigortası ayrı şahıslarda olabilir. 2009 yılında kızım ehliyetini yeni aldığı için sigorta primleri yüksekti. Benim hasarsızlık sürem uzun olduğu için, aracın sahibi kızım olduğu halde sigortayı 2 yıl benim üzerime yaptırdık.

2. Araçlarını senede 6 ay kullananlar, sezon plakası alarak, hem sigorta primlerini hem de araç vergisini azaltabilirler.

3. Bir plaka ile iki araç kullanmak mümkün. Her iki araç için vergi ödeniyor. Fakat sigortalarda % 25-40 arasında indirim yapılıyor.

2 ve 3 Numaralar için devletin karar vermesi gerekiyor.

Huseyin bey bun yazdiklariniz devletten devlete farklilik gosteren kanunlar. Almanya ve Ingiltere ikiside Avrupa birliginde olmasina ragmen kurallar farkliliklar gosteriyor. Ornegin Ingiltere'de sistem bambaska ve cok daha kati.

1- Ornegin Ingilterede'de ehliyetinizi ilk aldiginizda ilk 3 yil normalin 3 hatta 4 kati kadar prim odersiniz. Buradada arac ruhsati ve sigorta baska sahislar adina olabilir fakat araci o anda kullanan insanin sigortali olmasi gerekiyor. Yani burada sigorta araca degil sahsa yapiliyor. Dahada acikcasi bu sigorta ile A sahsi B aracini kullanabilir diyerek. Bu sebeple baska bir sahis bu araci kullanamiyor. Kullanmak icin sahibinin izni ile kendi adina sigorta yaptirmasi gerekir ki bu cok zor cunku sigorta yillik yapiliyor. Kisa donemli sigorta yok denecek kadar az. Bu yuzden arac odunc almak diye birsey yok. :smiley:

2- Arac plakasini 1 yilligina geri verip araci trafikten cekebilirsiniz fakat araci kullanmasiniz. Ve bu islemi sadece bir defa yapabilirsiniz. Bunun disinda arac vergisi ve sigortasini odemek zorundasiniz.

3- Ornegin ingiltere'de bir plaka ile iki arac kullanmak mumkun degil. Sadece evde bir den cok arac varsa ve ev halki bu araclari ortak kullaniyorsa her arac icin ayri ayri ama evdeki 2 yada 3 sahsi kapsayan sigorta yapiliyor. Bu sigorta sirasinda bir ana surucu belirleniyor ve sigorta primleri bu sahsin uzerinden hesaplaniyor. Diger suruculerin araci sadece ara sira kullanilacagi varsayiliyor.

4- Eger kaza yaparsaniz kazasizlik indiriminiz yaniyor ve bir sonraki sene priminiz tekrar en az 2 kat artiyor.

5- Sigortasiz araba kullanmanin cezasi ise cok agir; ehliyetinize el konuluyor, ceza kesiliyor ve araciniz cekiliyor. 14 gun icinde araci kullanmak icin sigorta yaptirmis bir kisi gelip cezalari odemez ve araci almazsa arac ya acik attirmada satiliyor yada direk hurdaya ayriliyor.

Melih Bey merhaba,
Ingiltere´deki durumu yazmanız iyi oldu. Avrupa ülkelerindeki bireyler lehindeki gelişmeler Türkiye´ye gelinceye kadar oldukça uzun bir zaman geçiyor. Biz bireyler, bugünkü internet-iletişim ortamında, haberleşerek bu süreyi büyük ölçüde kısaltabiliriz diye düşünüyorum.

Teşekkürler,geçen sene kamyonet olarak yapılmıştı,bu sene özel amaçlı taşıt olarak 997 tl den 4500 tl ye kadar fiyat aralığında farklılıklar gösteren şirketler fazla insafsızdılar.Son gün sürprizi olarak Sakarya dan gelen telefonla 592 tl ye euroka sigortaya teslim olduk ;)adınıda ilk kez duydum.Evet geçen sene 370 tl ödemiştim.Başka çareler aramak için bir yıl vakit var ve çözeceğim sonunda.

bora4826' Alıntı:
sayın ebru murtaza sizde mi ve satılık mı ?
Saygılar,

Merhaba Bora Bey,
Karavanımızın adının murtaza olduğunu bilmiyorduk. Siz onu nereden tanıyorsunuz?
Satılık değil hatta şimdi eşimle uzun bir yolculuğa çıkıyoruz onunla.
Atık yağ ile kullanacak şekilde dönüşüm kiti taktırdık ve yaklaşık bir yıl sürdürmeyi planladığımız bir seyahat projemiz var. isterseniz web sitemizi inceleyebilir, siteden veya facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.
sitemiz www.seedsonwheels.com
Sevgiler

Murtaza'nın onu seven birilerin elinde olması sevindirici, güle güle kullanın :smiley:

buralpdi' Alıntı:
Murtaza'nın onu seven birilerin elinde olması sevindirici, güle güle kullanın :smiley:

Teşekkür ederiz. Biz de ona bir ad bulmaya çalışıyorduk ne zamandır, demek adı Murtaza imiş :smiley:

sebruy' Alıntı:
Teşekkür ederiz. Biz de ona bir ad bulmaya çalışıyorduk ne zamandır, demek adı Murtaza imiş :smiley:

Aslanahmet nikli arkadaşımızın eski karavanı,
ismini kendi koymuştu bizimde hoşumuza gitmişti,
murtaza ile güzel anılarımız var,
tekrar güle güle kullanın :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70924.0

merhabalar..
murtazanın keyfi umarım iyidir..lakin monşerin keyfi kaçık..:( neden derseniz bütün gün sigorta firmalarıyla görüşüp fiyat aldım..ve hiç iç açıcı değil..31 mayıs poliçe bitiş tarihi..şimdiden stres başladı..verilen rakamlar en düşük ziraat sigorta (846,88 tl) en yüksek (1800 tl ..).. gecen yıl (596.00 tl) neova sigortaya yaptırmıştım..yenilemek amacıyla tekrar aradığımda bu sene özel amaçlı taşıtları poliçe kapsamına almama kararı vermişler..anlıyacağınız neovadan umudu kestim..arayıştayım..varmı akşam pazarı ucuzundan police kececek bildiğiniz acente ...
sevgiyle kalın..
a.erim özbiler.

Erim bey

Son günlerde reklamları dolanan generali sigortaya da bir bakın. Yeni olduklarından müşteri çekmek için uygun fiyat verebilirler belki. İnternet sitelerinden teklif alınabiliyor sanırım.

Bestamibey' Alıntı:
Erim bey

Son günlerde reklamları dolanan generali sigortaya da bir bakın. Yeni olduklarından müşteri çekmek için uygun fiyat verebilirler belki. İnternet sitelerinden teklif alınabiliyor sanırım.
Teşekkür ederim..biraz önce aradım geridönüş yapacaklar ..sonucu bildiririm sizlerede.

es45' Alıntı:
Teşekkür ederim..biraz önce aradım geridönüş yapacaklar ..sonucu bildiririm sizlerede.
generalli sigorta internetten fiyat vermiyor..sadece binek oto gecerli..acenteye yönlendirdi 1800 tl fiyat çıkarttı :(

Dün Tahtakuş'un zorunlu trafik sigortasını Yaptırdım, Özel amaçlı motor karavan 2008 L4H3 17m3 aldığım en uygun pirim 1291 TL aksigorta...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR