VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,888
Ynt: Vw T3 Zorunlu Trafik Sigortası

Sigorta primlerini tespit ederken aracı kullananın ve yörenin kaza riski dikkate alınıyor ama karavan olan aracın kaza riski azlığı nedense gözardı ediliyor. Aynı karavanların her yıl tüv´e gitmesi gibi. Halbuki karavan kaza riski en az olan ve bakımı düzenli ve iyi yapılan araçlardandır. Türkiye´de sigorta primlerinin yükselmesinin önemli nedenlerinden birisi kaza sayısının ülkedeki araç sayısına oranla çok yüksek olmasıdır sanıyorum. Ayrıca kazalarda ölüm ve yaralanmaların yüksek sayıda olması (emniyet kemeri kullanmayanların sayısının yüksekliği gibi nedenlerle) da burada önemli bir nokta.

Etiketler

fsirin' Alıntı:
Gayet mantıklı. Bir kamp düzenleyip basın mensuplarını çağırmak lazım.

Eylem fikri yada kamp yapip basin cagirma fikirleri mantikli olsada boyle karisik gundemi olan bir ulkede ana akim medyanin ilgisini cekecegini sanmiyorum. Olsa olsa kucuk olcekli gazete ve yayin kuruluslari yada yerel gazeteler ilgilenecektir ki buda sesimizin duyulmasi icin yeterli olmaz.

Bence olaya daha bilimsel bir yaklasim getirmeliyiz. Ornegin eger varsa aramizda meslegi istatistik olan arkadaslar onlar bize yardimci olabilirler. Basitce bilimsel olarak hazirlanmis, dertlerimizi, sorunlari, tespit edebilecek bir anket hazirlanmali. Ornegin ankette kac yildir karavan sahibisiniz, kac kere karavan ile trafik kazasina karistiniz, karavan ruhsatiniz kac kisilik (yada karavanda kac kisi ile seyahat edersiniz) gibi sorular hazirlanmali. Bu sorulara sigortacilar icin onemli olan kisim yani risk faktorunun dusuklugu bilimsel olarak ortaya konabilir. Bu anket istatistikci arkadaslar tarafindan bir rapora donusturulmeli. Bu raporu cevremizde tanidiklarimiz vasitasi ile gidebildi kadar ust makamlara ulastirilmaliyiz. Ayrica kamp ve karavancilik ile ilgili dernekler toplanip bakanliktan randevu alarak gorusme yapabilir ve raporu sunar. Daha ciddi ve dikkate alinabilecek bir calisma olur. Ayni zamanda bu bilimsel calisma ve rapor guzel bir on metin ile ana akim medyayada ulastirilmali. Bence en cok boyle sesimizi duyurabiliriz.

Yukarida bahsettigim yontemin islerligini 2 defa gordum. 4 yil ara ile iki defa bilimsel calisma yapilip, sorunlar belirlendi, analizler yailip rapor hazirlandi ve ilgili bakanliklara sunuldu. Gorusmeler sonunda istenlen kazanimlar elde edildi ve bir kismi ile ilgili hala calismalar devam ediyor. (Detaylari ozel mesaj olarak verebilirim). Bu yuzden benzer bir calismanin sigortalarla ilgilide ise yarayacagini dusunuyorum.

Melih'in oneriside mantıklı, dernekler inşallah bu öneriyi dikkate alırlar

melihbozkurt' Alıntı:
Eylem fikri yada kamp yapip basin cagirma fikirleri mantikli olsada boyle karisik gundemi olan bir ulkede ana akim medyanin ilgisini cekecegini sanmiyorum.

Var misin iddiasına? Yapalım diye demiyorum ama en az kırk karavan Taksim'e cikarsa, yolu tıkarsa ve bir basın bildirisi okursa bak bakalım ana akım medyada haber oluyor musun olmuyor musun? Yanı mıymıy devri bitti. Kimseye hakkını kimse oyle kolay vermiyor artık. Uçakların bile vergisi yuzde 18 ken karavanların vergisi 140 kusur oldugu bu memlekette daralıyorum. Bircok kisi sigorta 1000i gectigi anda satacagim karavanimı diyor. Ben de direniyorum. Su son 700u zor verdim. En ufak lukslerimiz bile zul haline geldi. Takdir sizin.

Aşağıdaki bilgiler istatistik çalışmalarınızda faydalı olabilir diye düşünüyorum. Almanya Karayolları Kurumu 2000-2010 yıllarında motokaravanların kazalara katılımını konu alan bir araştırma yaptırmış. Araştırma neticelerini detaylı olarak aşağıdaki linkte görmek mümkün.

Araştırma çok detaylı. Almanca bilenler tamamını okuyabilir. Ben sadece 33. sayfadaki Zusammenfassung:özet bölümünden biraz bilgi vermek istiyorum.

-Motokaravanlar kazalarda önemli bir rol oynamasalarda, kaza sonuçları dikkate alındığında, karavandaki yolcuların güvencesinin artırılması lazım.
-2010 yılında insanlarında zarar gördüğü 743 kazada motokaravan katılımı var.
-2010 yılında motokaravanlarında katıldığı kazalarda 19 ölü ve 202 ağır yaralı var. Kazalarda ölen 19 kişiden 4´ü, 202 ağır yaralıdan 62´si karavandaki şahıslar.
-Kazaya katılan karavan sürücülerinde tespit edilen ağır kaza sonuçları/yaralanmalar oranı, otomobil sürücülerinden daha az. Fakat karavandaki yolculardaki (sürücü dışındaki) ağır yaralanmalar oranı otomobillerdeki yolculardan daha fazla. Bu nedenle karavanda yolculuk yapanların güvencelerine önem verilmeli.
-Karavan sürücülerinde ağır yaralanma oranının otomobil sürücüsünden az olması, karavanın büyük/yüksek, ağır olması ve kaza anındaki süratinin az olmasıya açıklanıyor.

-Motoaravan sürücülerinde kaza yapma oranı az, % 6, çekme karavan sürücülerinde % 11, otomobil sürücülerinde % 13.

Tercümeyi anlamına göre ve özet olarak yapmaya çalıştım. Ilaveler ve düzeltmeler olursa sevinirim. Önemli olan konunun doğru anlaşılması.

Tekrar etmekte fayda gördüğüm konu, motokaravanlarda sürücünün güvencesinin iyi fakat diğer yolcuların kazada ağır yaralanma oranının otomobildeki yolculardan yüksek oluşu. Karavan yaparken bu durumu göz önünde bulundurmak lazım.

Motokaravanların otomobillerden çok daha az oranda kaza yaptığını en iyi sigorta şirketleri bilir. Çünkü bütün istatistiki bilgiler, sayılar ellerinde. Almanya´da motokaravan trafik sigortası yapan Allianz, Axa, Zürih gibi sigortalar Türkiye´de de aynı sigortayı yapıyor. Almanya´da motokaravan trafik sigortası en ucuz trafik sigortalarındandır.

http://bast.opus.hbz-nrw.de/volltexte/2013/614/pdf/M236b_nur_ELBA.pdf

-

insel' Alıntı:
Var misin iddiasına? Yapalım diye demiyorum ama en az kırk karavan Taksim'e cikarsa, yolu tıkarsa ve bir basın bildirisi okursa bak bakalım ana akım medyada haber oluyor musun olmuyor musun? Yanı mıymıy devri bitti. Kimseye hakkını kimse oyle kolay vermiyor artık. Uçakların bile vergisi yuzde 18 ken karavanların vergisi 140 kusur oldugu bu memlekette daralıyorum. Bircok kisi sigorta 1000i gectigi anda satacagim karavanimı diyor. Ben de direniyorum. Su son 700u zor verdim. En ufak lukslerimiz bile zul haline geldi. Takdir sizin.

Insel Hocam, tabii ki topluca taksime cikilsa ses getirecektir. Fakat bir kamp alaninda toplanip yada Maltepe sahilde toplanip gazetecileri cagirip basin aciklamasi yapilmak istense hic bir gazete gelmez. Yukarida belirttigim gibi biz kanun ile ilgili sikintilarimizi es dost vasitasi ile bir cok makame hatta ust duzey burokratlara kadar ulastirdik. Ne ozel kalem mudurleri, danismanlar, grup baskanlari vs. vs. Hic bir sey cikmadi. Ne zaman ki bilimsel bir rapor ile aramizda sectigimiz arkadaslar bakan ile gorusmeye gitti iste o zaman kazanimlari elde ettik.

Bu durumda yapilabilecek iki sey var. Ya senin dedigin gibi taksime cikacaksin, yada boyle bir rapor ile muzakerelere baslayacaksin. Bunun disindakiler ise yaramaz.

Akdeniz45' Alıntı:
Aşağıdaki bilgiler istatistik çalışmalarınızda faydalı olabilir diye düşünüyorum. Almanya Karayolları Kurumu 2000-2010 yıllarında motokaravanların kazalara katılımını konu alan bir araştırma yaptırmış. Araştırma neticelerini detaylı olarak aşağıdaki linkte görmek mümkün.

Araştırma çok detaylı. Almanca bilenler tamamını okuyabilir. Ben sadece 33. sayfadaki Zusammenfassung:özet bölümünden biraz bilgi vermek istiyorum.

-Motokaravanlar kazalarda önemli bir rol oynamasalarda, kaza sonuçları dikkate alındığında, karavandaki yolcuların güvencesinin artırılması lazım.
-2010 yılında insanlarında zarar gördüğü 743 kazada motokaravan katılımı var.
-2010 yılında motokaravanlarında katıldığı kazalarda 19 ölü ve 202 ağır yaralı var. Kazalarda ölen 19 kişiden 4´ü, 202 ağır yaralıdan 62´si karavandaki şahıslar.
-Kazaya katılan karavan sürücülerinde tespit edilen ağır kaza sonuçları/yaralanmalar oranı, otomobil sürücülerinden daha az. Fakat karavandaki yolculardaki (sürücü dışındaki) ağır yaralanmalar oranı otomobillerdeki yolculardan daha fazla. Bu nedenle karavanda yolculuk yapanların güvencelerine önem verilmeli.
-Karavan sürücülerinde ağır yaralanma oranının otomobil sürücüsünden az olması, karavanın büyük/yüksek, ağır olması ve kaza anındaki süratinin az olmasıya açıklanıyor.

-Motoaravan sürücülerinde kaza yapma oranı az, % 6, çekme karavan sürücülerinde % 11, otomobil sürücülerinde % 13.

Tercümeyi anlamına göre ve özet olarak yapmaya çalıştım. Ilaveler ve düzeltmeler olursa sevinirim. Önemli olan konunun doğru anlaşılması.

Tekrar etmekte fayda gördüğüm konu, motokaravanlarda sürücünün güvencesinin iyi fakat diğer yolcuların kazada ağır yaralanma oranının otomobildeki yolculardan yüksek oluşu. Karavan yaparken bu durumu göz önünde bulundurmak lazım.

Motokaravanların otomobillerden çok daha az oranda kaza yaptığını en iyi sigorta şirketleri bilir. Çünkü bütün istatistiki bilgiler, sayılar ellerinde. Almanya´da motokaravan trafik sigortası yapan Allianz, Axa, Zürih gibi sigortalar Türkiye´de de aynı sigortayı yapıyor. Almanya´da motokaravan trafik sigortası en ucuz trafik sigortalarındandır.

http://bast.opus.hbz-nrw.de/volltexte/2013/614/pdf/M236b_nur_ELBA.pdf

-

Huseyin bey bilgiler icin tesekkurler. Almanya daki karavan sayisi ile Turkiye'dekini karsilastirdigimizda bence kazaya karisma yuzdesi dahada cok dusecektir.

insel' Alıntı:
İnsel canın biber gazı çekti galiba. :D :D

Bence de en doğrusu yine Maltepe buluşması gibi buluşma yapıp yayın kuruluşlarından birilerinin gelmesini sağlamak. :-\

Bir faydası olurmu bilemiyorum ama yinede listeye isimleri ekleyelim arkadaşlar.
Nasreddin Hoca örneği "ya tutarsa".
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102077.msg1316337#msg1316337

Ferhat herhalde şaka yapiyorsun. Tanidigim dostlarım olan gazeteciler bile oraya gelmez. Gelse de haber yapmaz. Bari kadıkoy'den bir tur falan atilsin. Bez afisler hazirlansin. Karavanlara takilsin. Ve kagit bildiriler dagitilsin. Ayrica bunların hepsi 30 marttan sonra yapilsin.

Bugün sigortamın son günüydü.Yaklaşık bir aydır birçok şirketle görüştüm,çoğu son haftaya kadar da fiyatlandıramadılar.Son gün 1 mart olduğu için birde hatıtrı sayılır fark çıkarttılar ilaveten.Daha önce Sakaryadan arabayı aldığımda sigorta yapan şirketi aramıştım,sabah saatlerinde aradılar 593 tl ye sigortamı yaptırdım.Krd.kartına tek çekim yaptılar.

Salih abi gecmis dlsun. Hangi firmaya yaptirdin acaba?

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR