VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,928
Ynt: VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

Bu büyük il, küçük il kavramını bilmiyodum burdan okudum. İzmirde yaşıyorum, 15 mart ta aracımın noter satışını aldım, henüz ruhsata işlenmedi acaba plakayı manisa olarak çıkartabilir miyim, yok eğer çıkartamıyosam, noter masrafları çok düştü aracı babamın üstüne yapıp plakayı da ona göre düzenlemeyi düşünüyorum. Hem plaka değiştiği için fiyat düşecek hemde yaş dolayısıyla extra indirim kazanacağım. Bu topiği açtığı için volkana teşekkürler, benim yazdıklarımı okuyan yeni kullanıcıların da, okuduktan sonra aracı babasının, dedesinin üstüne yapanların çıkacağını düşünüyorum.

Garanti bankasında sigorta yapan genç bir arkadaşım 70 yaşındaki insanlara çok daha fazla indirim uygulandığını, bu yaşta reflekslerin gençlere göre çok daha geç tepki verdiğini neden böyle olduğunu bilmediğini ama böyle bir durumun söz konusu olduğunu söylemişti. Tezatlıklar işte :-\

Etiketler

fikoloji' Alıntı:
Bu büyük il, küçük il kavramını bilmiyodum burdan okudum. İzmirde yaşıyorum, 15 mart ta aracımın noter satışını aldım, henüz ruhsata işlenmedi acaba plakayı manisa olarak çıkartabilir miyim, yok eğer çıkartamıyosam, noter masrafları çok düştü aracı babamın üstüne yapıp plakayı da ona göre düzenlemeyi düşünüyorum. Hem plaka değiştiği için fiyat düşecek hemde yaş dolayısıyla extra indirim kazanacağım. Bu topiği açtığı için volkana teşekkürler, benim yazdıklarımı okuyan yeni kullanıcıların da, okuduktan sonra aracı babasının, dedesinin üstüne yapanların çıkacağını düşünüyorum.

T.C Kimlik numaranızda ikametgah adresiniz kayıtlı 1/1/2010 tarihinden itibaren başlayan uygulamayla İl dışından alınan araçlarda ikametgah adresinizin trafik şb.sinde işleminiz yapılıyor. Babanızın adına tescil için noter satışı yapıldığı için kendi adınıza tescil ettirip daha sonra babanıza satış yapabilirsiniz.
Levent

mrb arkadaşlar GÜNGÖR BEY- bu yaş konusu arabanın yaşı büyüyünce prim aşağı düşer dede baba yaşı deyil benim bildiğim bi açıklık getirelin bu konuya..???

kiral?k.jpg

nicoec' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar GÜNGÖR BEY- bu yaş konusu arabanın yaşı büyüyünce prim aşağı düşer dede baba yaşı deyil benim bildiğim bi açıklık getirelin bu konuya..???

Hayır burda yazılanları baştan sona okursanız burda da yazıyo, minibüsler için yaştan bağımsız olarak 2010 model de olsa 1950 modelde olsa aynı prim alınıyo, fakat sürücünün yaşı arttıkça, kaza riskinin düştüğü varsayımıyla primler dahada aşşağıya düşüyor...

Güngör bey'e de bir sorum var;
ikametimi muhtarlıktan mı değiştirmem gerekiyor?

Herkese kazasız belasız yolculuklar, sorunsuz bürokratik işlemler dilerim..
;D

Arkadaşlar, sigorta konusunda primi belirlemek için aracın cinsi (panelvan, kamyonet, özel amaçlı, otomobiil vs.), marka ve modeli ( 1996 VW transporter 1.9 TD LWB 5+1 camlı van, panelvan, cityvan gibi...), kullanım şekli (hususi - ticari) ve plakanın bağlı olduğu il baz alınıyor.
Motokaravan yasada açık olarak ''özel amaçlı taşıt'' olarak tanımlanıyor ve sorun da burada başlıyor. Sigorta şirketlerinin özel amaçlı taşıt için istedikleri primler çok farklı. Ben yaptırmak istediğimde poliçede ''özel amaçlı'' yazacak şekilde düzenlendiğinde AXa-Oyak 630 TL., Başak-Groupama 516 TL., Anadolu Sgorta 296 TL. ve Ankara Sigorta 211 TL. fiyat çıkardı. Tabi ben de en ucuzunu yaptırdım. Hepsinin teminatları aynı. Sanıyorum fiyatlar şirketlerin o yıl için geçerli fiyat politikasına göre her yıl değişiyor. Her yıl yeniden araştırmakta fayda var.
Ruhsatında ''cinsi'' bölümünde kamyonet ya da panelvan yazan araçlarda şirketin ''özel amaçlı taşıt'' tarifesi yüksek olsa bile kamyonet vb. gösterip bir çıkış bulunabiliyor. Ancak hasar durumunda eksper tarafından ''motokaravan'' olduğu tesbit edilirse sıkıntılı olabiliyor, aradaki fark ek prim olarak araç sahibine ya da usulsüz işlem yaptığı düşünelen acentaya rücu edebiliyorMUŞ... Son öğrendiklerim bu şekilde.

orsaalabanda ya aynen katılıyorum fakat, daha öncede dediğim gibi marka ve model yılının bir önemi yok en azından anadolu sigorta ve ankara sigorta da önemi yok, bunu hem birebir sigortacıyla konuşurken öğrendim hemde sigortam.net de araç yılını ve türünü değiştirerek denedim. Araç cinsi; Özel taşıt olarak seçildiğinde model yılı ve araç modeli hiçbirşeyi etkilemiyor, hatta kişi başına verilen teminatlarla bi alakası var mı diye, 17+1 ve 1+1 araçları karşılaştırdım hiçbirşey farketmedi aynı prim çıktı.. Belki bazı sigorta şirketlerinde bu şekilde bi uygulama vardır ama ankara ve anadolu sigortada model yılı ve marka özel taşıt kategorisi altında hiçbirşey farketmiyor..

Güngör Bey' e bişey daha sormak istiyorum, yanlış anladım heralde ama ruhsat olmadan da satış yapabiliyo muyum?

fikoloji' Alıntı:
Güngör bey'e de bir sorum var;
ikametimi muhtarlıktan mı değiştirmem gerekiyor?

Herkese kazasız belasız yolculuklar, sorunsuz bürokratik işlemler dilerim..
;D
Sanırım bu konuda bulunduğunuz mahallenin muhtarına danışmanız gerekecek.

fikoloji' Alıntı:
Güngör Bey' e bişey daha sormak istiyorum, yanlış anladım heralde ama ruhsat olmadan da satış yapabiliyo muyum?
Satışını aldığınız aracın ARAÇ TESCİL BELGESİ yaprağında noter satış bölümü var,bu sayfaya satış işlemi işleniyor.
Sorunuza cevap verebilmişimdir umarım.
Levent

mrb. bu sigorta konusunu okuduğum çok iyi oldu demek araştırmak lazım tüm şirketleri ..

tekirova pınar camping.jpg

Sn.Fikoloji ikametgah meselesi eskisi gibi al muahtarlıktan götür öbür muhtara kayıt yaptır tamamdır şeklinde olmuyor.Plakayı çıkartacagın ilde ikamat göstermeniz gerekiyor onun içinde mevcut muhtarlıktan gideceğiniz adresi belirterek nakil alıyorsunuz.Hangi ile götürdüyseniz o ilin nüfus müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz.Eğer o adreste oturan varsa oraya kayıt yapmıyorlar veya o adreste kayıtlı kişilerden birini çağırıp sizi onların onayı ile kayıt yapıyorlar.Daha sonra oranın muhtarlığına gidip nakil işleminizi bildiriyorsunuz ve işlemlerinizi o şekilde yorsunuz. Ruhsat çıkarırken noter satışında adres değişikliği yapmak için tekrar aynı ücreti ödüyorsunuz.Eğer babanızın üstüne vergi,sigorta gibi ücretler indirimli olacaksa ve manisada çıkarmak istiyorsanız noter masrafı aynı olacağından o yolu takip etmenizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.

salihcal' Alıntı:
Ruhsat çıkarırken noter satışında adres değişikliği yapmak için tekrar aynı ücreti ödüyorsunuz.

Öncelikle teşekkür ederim, ben biraz tecrübesizim bu işlerde, siz sanırım konuya fazlasıyla hakimsiniz ;) o yüzden tekrar açıklamanızı rica edicem, ben üstteki satırı tam olarak anlayamadım. Hangi ücreti tekrar ödüyorum notere verilen 35 lirayı mı tekrar ödüyorum ???

fikoloji eger vekaletle aldıysan onla yeniden devredersin satış aldıysan 300 harcayıp osatıştaki kişi üstüne almadan başkasına ruhsat çıkmazz böle daha anlatırım istersen..

andriake-camping-09.jpg

Babam yaklaşık 1 ay önce Ankara'dan 1987 model T3 aldı(İstanbul'da ikamet ediyoruz.) Aracı internetten ben buldum ve sahibiyle babamı görüştürdüm fakat o sırada Karacabey'de staj yapıyor olduğumdan dolayı satış işlemleriyle ben ilgilenemedim,babam yaptı hepsini.

1 hafta önce bu konuyu okudum ve babama ne kadar ödediğini sorduğumda "valla oğlum çok fazla 900TL civarı ödedim" dedi.

Sonra ruhsata baktım. Araç ruhsatta 1987 model Transporter D olarak geçiyor ve M2 sınıfı olarak gözüküyor. Araçta çeki demiri var fakat ruhsatta çeki demiri ile ilgili bir bölüm bulunmuyor.Bundan dolayı ceza yer miyiz yemez miyiz bilemiyorum. Hatta daha önceki arabalarımızdan bildiğim standart ruhsattan da tasarım olarak biraz farklı diyebilirim.

Aracı "T3 ü olanlar kaç kişiyiz" başlığında görebilirsiniz...

Aracımızda en arkada 3 onun önünde 2 ve en önde de 2 olmak üzere toplam 7 koltuk var.Yani 6+1 koltuklu. Buna rağmen M2 sınıfı olarak belirlenmesi doğru mudur?

Bu problem nasıl çözülür,her sene 900TL ödemek zorunda mıyız?

Şimdiden teşekkür eder iyi günler dilerim.

Berk Selam

Konuyu açan kişi olarak söyleyebilirim ki sorularının tüm cevabı bu konu altındaki cevaplarda var.
O yüzden tekrar uzun uzun cevap yazmayacağım sadece özet geçeceğim :smiley:
Yazacaklarım ihtimal ya da tahmin değil tamamen tecrübe ettim.

Arabanın ruhsatında M2 ya da M1 olması birşey değiştirmiyor, benimkini değiştirttim ama yine sigortam yüksek.
En büyük kriter aracın hangi ile bağlı olduğu, eğer Sinop'tan çıksaydı o zaman hesaplattığımda 222 TL çıkıyordu, İstanbul için 800 TL idi.
Unutma ki sigorta şirketleri farklı fiyat çekiyor, herbiri farklı. Mutlaka hepsinden fiyat al.
Araç sahibinin yaşı ve cinsiyeti de etkiliyor fakat dikkate alınmayacak ölçüde.

Kısaca aracın ruhsatta "minibüs" olarak geçtiği sürece sigortalar bu şekilde, eğer karavana çevirirsen o zaman azalıyor fakat yıllık vergisi artıyor.

Çeki demiriyle ilgili haberler daha kötü, benim arabada eski ruhsatta yazıyormuş yenisinde yazmamışlar, ayrıca gümrük şahadetnamesinde de çeki demiri vardır yazıyordu, ordan yırttım. Fakat bu şekilde olmasına rağmen çok kolay çözülmedi işim. "Bilgi edinme hakkı" na şikayet ettim bu durumu, çünkü bu tamamen oradaki memurun hatası ve ilgisizliği. Aynı şikayet metnini belki de 15-20 kez gönderdim. 20 gün sonra "haklısınız, gelin düzeltelim" diye bir cevap geldi.
O şekilde işim halloldu.

Eğer aracının asıl kağıtlarında ya da (gümrükten çıkmaysa) gümrük şahadetnamesinde "çeki demiri, çeki kancası vardır" gibi bir ibare yer almıyorsa önerim, çeki demirini sök. Eğer trafikteki adamlara söylersen, sökülmesi için de "tadilat belgesi" gibi saçma sapan şeyler ortaya atabiliyorlar.

Kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.