VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,929
Ynt: VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası - Yardım..!

Herkese merhaba ve mutluluklar. Ben şu benim T3 motokaravanıbir sonuçlandırayım Ruhsat ve trafik sigortası yenilensin tüm matokaravancı dostlara inşallah kılavuz olurum.Bence bu hayat yaşanılan zorluklarla daha da güzel.Araştırarak iyi bir teklif aldım trafik sigorta sında .Ruhsat bir çıksın da görelim.Güzellikler ve yaşam içiçe olsun diliyorum.Herkese SAYGILARIMLA:

Etiketler

Sayın Metin0035, Ruhsat işleminizin sonucunu ve öyküsünü merakla bekliyoruz.

Sevgiler.

Metin Abi selam
Şubat ayında bu konu başlığı altında bana gönderdiğin mesaj her nasıl olduysa gözümden kaçmış. Henüz şimdi "Afro" arkadaşımın mesajı ile dikkatimi çekti. Çok özür diliyorum.
Evet ben İstanbul'da yaşayan bir Sinopluyum, Sinop'un içindenim. Ama babamın Ayancık kereste fabrikasındaki görevi gereği ailem bir ara Ayancık'ta kalmıştı. Son derece ormanlık, kendi halinde bir yerleşimdir.
Umarım bundan sonra bol bol imkanınız olur da buraları gezme fırsatı bulursunuz.

Size iki sorum olacak

1. Arka çekyatı herkesin çokca bildiği Gavazoğlu çekyat makası ile mi yaptınız. Hani şu "sıfırdan açılan japon makası" diye satılan. Ben de bu makastan aldım ve kendim yapmayı düşünüyorum. Forumda bolca fotoğrafı bulunsa da siz de bir kaç fotoğrafını yükleyebilir misiniz
2. Sizin aracın ruhsat işlemleri hallolmuştu diye hatırlıyorum. Acaba ben mi yanlış hatırlıyorum. Eğer ruhsat işlemleri halloldu ise bir bilgi verebilir misiniz?

Çok teşekkürler

Ynt: VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

Ruhsatta eger karavan geciyorsa sigartacilarin listesindeki eski durumu sanirim degistirmek gerekiyor. Benim karavani benim sigortacim duzeltti. Karavanimda koltuk sayisi 9 + 1 gozukmesine ragmen 100 kusur oduyorum. Karavan oldugunu kabul ettirmek icin ck cabaladi ve halletti. Sigortacimin teli 05334728371 ve 02164594340 Sebahattin Bey
Bir arayin belki birsey yapabilir.
Selamimi soyleyin
Sevgiler INsel

İnsel Abi
Son yazdığın mesajın muhattabı sanırım benim. Öncelikle ilgin ve yardımın için teşekkürler.
Fakat sigorta ücretleri ile ilgili sorun aşıldı.
Aslında bu topiği açtığım dönemlerde ben aracımı yeni almış ve minibüslerin sigortasının bu kadar yüksek olduğu yeni öğrenmiştim.
Yani kısaca o dönemde yaptığım şey çaresiz çırpınışlardı, fakat bu durumun gerçeklerini öğrendiğimde gerçekten minibüslerin sigortasının yüksek olduğunu ve ruhsatımda sınıf kısmına yanlışlıkla M1 yerine M2 yazıldığını fakat bunun sigorta ücretini etkilemediğini öğrendim.
Kısacası tamamen araştırıp öğrenmeden bir yardım beklemiştim, bu yöntem yanlış olduğu gibi bana pek birşey de öğretmedi. Ama sonuçta burada yazılanlar arşiv oluşturması bakımından önem arzettiği için silinmesi doğru olmazdı. Ben de Editör'den rica edip ilk mesajımın altına bu durumu açıklayan bir not ekletmiştim.
Günün birinde benim durumumda olan birileri olur da bu topiği okursa bir yol gösterecek sanırım :smiley:
Ama yine de çok teşekkür ederim :smiley:

Sevgili AFRO sevgi ve selamlar geç gördüm kusura bakmayın.Aracımın ruhsatı motorlu karavan olarak çıktı Cinsi Karavan (motorlu) diye yazıyor.Tipi nde ise BUS-KARAVAN yazmakta .26 Şubat 2009 tarihinde BUCA /İZMİR trafik tescilden çıktı.ALLAH herkese dilediğini versin.Mutluluklar.

Sayın MEBUS İnsel bey sevgi ve saygılarımla .İyi tatiller nice geziler diliyorum.Ben hala bu zorunlu trafik sigortasına takıldım .Yardımınızı talep ediyorum.Aracım 1980 md WW T3 1600 cc benzin LPG li ruhsat motorlu karavan olarak çıktı ama ben hala 255 tl ödüyorum.Nasıl oluyor?Bu fiyat karmaşası benim kafaaamda çok takık.Araç koltuk sayısında şoför dahil 3 yolcu yazıyor.Hem araç az yol alıyor hem koltuk sayısı 3 Nasıl oluyor da hususi olmasına rağmen ben hala 255 ödüyorum.? Sigortacınız da yardımcı olurmu bu çifte standart nedendir.? Benim mk müh disi de Özel amaçlı araç olunca düşer dedi 437 ödüyordum .Düştü ama 255 oldu .Başka ları 100 küsurlar ödüyor.İlginize teşekkürler.

Sayın Metin0035,benim aracım ruhsatta" mobil karavan kamyonet "yazıyor.önceki yıl kamyonet katogorisinden oldukça yüksek prim ödedim.Geçen yıl sigorta acentesinin epey bir uğraşması sonucunda aracı "ÖZEL AMAÇLI TAŞIT" katagorisine aldırıp 109 tl.prim ödedim.bu yıl( 5.6.2009) aynı sigortanın(Aviva) başka bir acentesine gittim.229 tl.prim hesapladı ve özel amaçlı taşıt primlerinin 2008 temmuzundan itibaren yükseltildiğini,aracın kamyonet olarak kalsaydı bu yıl daha az prim ödeneceğini söyledi.sigortanın son günü olduğu için başka şirketlerden de teklif alamadım.Bu arada aynı gün axa sigorta aracımı yaş dolayısı ile hiç sigortalamadı(1968 model)ikimizde aynı dertten muzdarip haldeyiz galiba.sevgiler.

Benim ruhsatta kamyonet hiç yazmıyor. "Karavan Motorlu" yazıyor. Geçen sene benimkini de kamyonet olarak yapmışlardı itiraz ettim. Bu sene ben de özel amaçlaı Taşıt sigortasına döndürttüm. Axa sigorta 156.95TL.

Sorunu olanlar benim sigortaciyi arasin. Adam hallediyor valla. Benden baska 3 4 arkadasin isini hallediverdi.

Yusuf Abi her ne kadar sorunun muhattabı olmasam da ben şöyle biliyorum. Aracın sınıfı ve cinsi değiştiği için (minibüs yada panelvandan karavana döndüğü için) sigorta primi düşecek. Yani elindeki panelvan için geçerli olan sigortanın şu an karavan için geçmeyeceğini ve sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Onun yerine sigortadan poliçe iptal edilip paranı alıp karavan için sigorta yaptırmak gerekir sanırım. Fakat ruhsat işlemlerinde nasıl oldu da yeni sigorta olmadan çıktı öyleyse.
Bu arada aracın vergisi de değişecek tabiki, o artık panelvan değil "Kameravan" :smiley:
Vergisi çok az da olsa artıyor galiba.

SEvgili ORİON volkan kardeş sevgi ve saygılar geç okuduğum için geç cevap yazıyorum.Kusura bakma ,sitede her yere bakıyorumkarıştırıyorum.Fakat bu sitede çok şey buldum öğrendim.Tecrübe ve bilgi sahibi oldum.O aldığın makaslarla çok rahat kanepe yapabilirsin.Sadece bir örnek koltuğa bak ve uygula .Oturma ve sırt bölüm kasasına tam ortalayarak monte et ve sonra döşemeciye ver veya yinekendin döşe.Bak yine bir meslek ve sanat öğreniyoruz.Her şeyi yavaş yavaş maddi olanaklar dahilinde yap.Bir gün bir şeyini ,bir ay bir malzemesini al ve ya yap.İşlerinde başarılar.Ayancık dedin de bizim hanımın yengesi tarafı ordaki kereste fabrikasını bir zaman aldı ve işletti dediler.Hoşçakal ve mutlu ol sağlıklı ol .

slm arkadaşlar sigorta konusunu ilgiyle izliyorum sonucunu: dalgıç bey okursanız bunu sizle görüşmek istiyorum ben yeniyim ve bir peugeot aldım 94 model karavana çevirmek istiyorum sizinki nası merak ediyorum görüşmek üzere..

13665491_x6c.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR