VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,929
Ynt: VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası - Yardım..!

Volkan Bey sizin işte bir iş var gibi geliyor bana, T2'mi yeni sigortaladım, 2-3 aylık gecikme cezası ile birlikte 336 tl ödedim. Gecikme olmasa 280 tl gibi bişey dedi sigortacım. Firma Anadolu Sigorta. Plakam 59 Tekirdağ , sigorta ödeneğim düşük olsun diye İstanbul plaka almamıştım, bu durumu daha önceden biliyordum ama aradaki fark bahsettiğiniz kadar değil en fazla 50-60 tl oynuyor.

Başka ilginç birşey, sigorta için bilgileri telefonla vermiştim, 336 tl bana fazla geldi ve sigortacı ile tekrar kontrol ettiğimizde , verdiğim bilgilerle sigortacının bilgisayarında çıkan araç 90 küsür model t5 kamyonetmiş, aracımın 79 model t2 olduğunu belirttim ve bilgisayarında ona göre düzeltmeli yaptı ama fiyatta hiçbir değişiklik olmadığını ,birşey farketmediğini bilgisayarın yine aynı fiyatı verdiğini söyledi ve bende kabul ettim.

Etiketler

Sevgili Bilbo
www.sigortam.net adresinden sorgulatabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım, İstanbul ile diğer küçük şehirler arasında uçurum var. Sizin aracın bilgilerini sanki istanbula kayıtlı imiş gibi sorgulatın bakın nasıl bir rakam çıkıyor :smiley: Bu arada aracım ticari değil, hususi kayıtlı minibüs. Trafik sigorta primleri 2008 temmuzdan sonra değişti, artık serbest piyasa ekonomisi şeklinde uygulanıyor. Neler öğreniyor insan yaa :D Bu işlerle hiç alakam olmamışken bir anda trafik mevzuatını ve sigortalayıcı şirketlerin resmi evraklarını okurken buldum kendimi :D

Merhaba Volkan bey aracınızı güle güle kullanın merak ettim ruhsattaki 8+1 olayını nasıl hallettiniz
bende şu anda bir T3 alma peşindeyim benim alacağım arabada8+1 ama ben eşim ve ben bu aracı gezi kamp aracı olarak kullanacam
sizin yazılarınız bana baya bir düşünce verdi birde bu T3 1900 motor benzin ve lpg li bir fikriniz varmı bu tip araçlarla
Şimdiden Teşekkürler

Selamlar "acemikaravancı"
İlk mesajımda bahsettiğim koltuk sayısı ile ilgili hiçbir değişiklik yapmadım. Çünkü aracın zorunlu trafik sigortası fiyatını etkileyen şeyin koltuk sayısı değil de marka ve modelin olduğunu öğrendim. Yani bu araç minibüs değil de hususi araç olarak kayıtlı olsaydı sigortam epey düşük olacaktı. Fakat T3'lerde hususi araç olarak kayıtlı olan var mı, bilmiyorum. Bu sizi yanıltmasın, kullanım amacında "hususi" yazar. Ama "araç tipi" minibüs sonuçta. O yüzden minibüs gibi sigortalanıyor. Bir de şöyle bir önerim olacak, eğer bu aracı gerçek bir camper gibi kullanmak istiyorsanız kesinlikle "kamp taşıtı" olarak kayıtlı olan bir araç tavsiye ederim. Çünkü şu anki mevzuata göre bu araçları karavana çevirmek imkansıza yakın. Biz tüm ev arkadaşları ve arkadaş çevremizle kalabalık olduğumuz için karavan olarak almadık. Minibüs şeklinde bir araç aldık, kalabalık olarak geziyoruz.
Yada bazı örnekleri olduğu gibi orta koltuğu söküp, ortaya yine sökülüp takılabilir bir evye/dolap birşeyler yapabilirsiniz. Fakat bunlar sökülebilir türden olsun, çünkü muayeneden bu şekilde mümkün değil geçemezsiniz. Polis durdurursa da tamamen polisin bilinçliliğine ve insafına kalmış.

Bir de bu araçların hep önerilen motor seçeneği "turbo dizel" olanlarıdır. Düz dizeli pek tavsiye etmiyorlar, turbo dizel olanları tercih edin derim. Malum dizel olanlar inanılmaz ekonomik. 100 km'de 16- 20 TL yakıt yakıyorum. 1900 motor benzinli olanlarda ise yakıt sarfiyatınız epey artar. Fakat diğer taraftan şu da var. 1600 turbo dizel dahi olsa, bu motor bu araca küçük geliyor diyorlar. Eğer gideceğiniz yere 100 Km/h değilde daha hızlı gitmek istiyorsanız o zaman 1900 yada 2000 cc benzinli olanlar tercih edilebilir. Ama ben kendi aracımda biyere yetişme derdi hissetmiyorum, gezmek için aldım zaten. Bunun haricinde bir minibüs için inanılmaz keyifli bir sürüşü var. Yol tutuşu ve dengesi çok iyidir. Ayrıca da T3 minibüslerin şasileri T2'lerdeki açığı fazlasıyla örtecek cinsten, şasileri de sapasağlamdır.

Görüşmek üzere

Merhaba,ben Metin Altın. İzmir/Karsıyaka'da oturmaktayım.Bende de 1980 model bir T3 var.Bu aracımı motokaravan olarak dizayn ettim ve projelendirdim.Bende sizin gibi 7+1 gözüken minübüsün trafik sigortasından(yani bedelinden)muzdaribim.Eski poliçe 436 YTL idi.Simdi arastırma yapıyorum. 375 TL-350 TL-336 TL - 290 TL gibi cıkmakta.Buda firmalara göre degismekte.Halbuki motokaravancılar haklı ve magdur.Aracları 2+1 veya 3+1 yolcu kapasiteli olmakla beraber ne bir ticari maksat güdüp yolcu tasıyorlar nede mal/yük tasıyorlar.Bu konunun ilgili dernek-kurum veya odalarca ele alınıp düzeltilmesi taraftarıyım.Bu siteye üye oldum ve herkesle bilgimi-tecrübemi paylasmak istiyorum.Bilgilerinize saygılar.

Aylardır bu sitede ki kampçı ve gezgin dost lardan bende bu yaşam biçimi ve tecrübelerinden ,birikimlerinden faydalanmakiçin üye oldum fakat ne yazıkki bir takım aksilikten yazışmayı beceremedim.Bilgi ve pc kullanımından dolayı.Bende yeni emekli oldum ve gezmeyi bir yaşam biçimi kabul ettiğimden,hemen bir WW T3 aldım .Bana diğer binek otodan çok daha büyük iananılmaz kayif veriyor.Bu şevkle aracı kendim bir campervan olarak dizayn ettim.Kısacabu atılımımı paylaşayım istedim.Önce şoför koltuğunun arkasına yan camın önüne bir mutfak tezgahı biçiminde kapaklı bir möble set imal ettim.Sağ alta mini buzdolabı koydum 220 voltla çalışıyor.Solda yanında ise tüp var ayrıca2 adet 5 kg lık pis su ve temiz su var.Üstte ise sağda buzdolabın üstünde 2li gazlı ocak yerli malı sabitledim. Solunda ise evye monte ettim.Lokantacıların kullandığı yemeksergilediği krom kabı sifon gideri deliği açtırarak.Evyenin musluğunu da 12 volt elk li yat musluğu taktım.Tabii aracın orta koltğunu söktüm.En arka koltuğuda sırttan yatan çek yat yaptırttım.En arka kısmına aynı yükseklikte 2 adet sünger yastık yaptırdım.Boydan 3lü yatak oldu.Birde möble setin tüp olan kısmına hem kapak hemde masa olan dirsek ten tabla yaptım.Bütün bunlar bana şu kadara mal oldu.Buzdolabı 70 tl-evye 20 tl-elk musluk 35 tl-2li gazlı ocak 35tl-Masa olan tabla10 tl- dirsekleri 10 tl-Arka yatak olan kanepe 200 tl hemde faturalı-Makin mühendisi PLAN PROJE 230 tl İşte bu kadar.

Sayın metin0035,

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Yeni camper'ınızı güle güle kullanın. Sanırım Sayın Moderatör, camper'ınızı tanıtan son mesajınızı " Benim Karavanım..." bölümüne taşıyacaktır. İyi geziler...

Cavid Sezen

Sayın metin0035,aramıza hoş geldin hemşerim,(gerçi K:S:K lılar kendilerini 35,5 sayarlar ama yinede plaka 35 dir) sakın alınmayın sadece şaka yaptım.Aracınızı kazasız belasız mutlu ve neşeli gezilerde kullanmanızı dilerim.Saygılarımla

sn metın0035
aramıza hosgeldınız sehrımızden bır gezgın ın katılımından dolayı cok memnun oldum sevgı ıle baglanmıs oldugunuzu tahmın ettıgım kamperınızle cok keyıflı gezıler dılerımç
mehmet ızmır (kamıltunca dan)

Metin Bey
Aramıza hoş geldiniz. Bir VW T3 kullanıcısı olarak iki kere hoş geldiniz :smiley:
Sizin trafik sigortanız yine fazla değilmiş, en azından benim öğrendiğim 800 TL'ler yanında... O da büyük ihtimalle aracınız İzmir'e kayıtlı olduğu için.
İstanbul'dan saygılarımı iletiyor, camperınızla keyifli seyirler diliyorum

Volkan Kaya

Merhabalar.Benim aracım 1980md T3 ve hususi minübüs olarak 7+1 geçiyor ,Trafik sigortası 437ytl olarak yapılmıştı. Şimdi ise Proje çizdirdim,Kategori M1-SA özel amaçlı araç (Motorlu karavan) Geçiyor Şimdi sigorta tekllifi aldığım değerler şöyle 375 Tl.336 TL.304 TL. 255 TL. En ekonomik ANADOLU sigorta verdi Bilgilerinize, saygılar.Birde şunu ilave etmeliyimki,birlikten kuvvet doğar.Hep beraber hareket edilirse en uygun teklif veren sigorta şirketi ile çalışmak bizim elimizde olmalı.

Metin arkadaşımızın yazısından anladığım kadarı ile eski bildiğimiz gibi trafik sigortası heryerde ayni değil.O zaman fiyatlar lkonusunda bilgi sahibi olan diğer arkadaşlarımızda bilgilerini aktarsın ki arkadaşlarımızda en düşük ücreti veren şirketleri tercih ederek fazla para ödemesinler.

Sevgili "Dalgıç" Abi
Bu topic'te birkaç mesaj yukarıda yine benim yazdığım mesajlarda da belirttim, belki gözünüzden kaçmıştır. Orada belirtiğim rakamlar varsayım üzerine olan rakamlar değil. Daha yakın zamanda başımdan geçen olayları özetleyip aktardım aslında. Trafik sigortası aracın kayıtlı olduğu ile göre değişiklik gösteriyor, ben de bunu cebimden paracıklar uçarken öğrendim :smiley:
VW T2 minibüsü olan bir arkadaşın daha bu şekilde bir sigorta bedeli ödediğini biliyorum. Fakat diğer arkadaşlar da eğer karavanları, yada minibüslerine ne kadar sigorta ödediklerini buradan yazarlarsa aydınlanmış oluruz :smiley:
Hangi ilden, kaç model ve hangi donanım (7+1, karavan vs..) aracı ne kadara sigortalatmışlar ve de sigortalatan kişilerin yaşı da önemli
Saygılar

Sevgili orion,bende kendimden bahsedeyim o zaman belki bazı arkadaşlara faydası olur.Aracım PEGUET J9 1990 medel.Ruhsatta kapalı kasa kamyonet olarak yazılı.Kendi yaşım 63. Daha önce İzmir plaka idi 300 tl sigorta ödüyordum.28/8/2008 de palakayı 10 E yaptım.(balıkesir-Erdek) yeni sigortama 170 tl ödedim.Yani İzmir ile Erdek plaka olması arasında 130 tl fark var.Arkadaşlarımızın dikkatine.Saygılarımla...

Sigorta şirketi eksik oldu galiba,AXSA OYAK

Sayın volkan KAYA teşekkürler Sizde İstanbul da yaşıyor muş ama SİNOP lu imişsiniz Benim de Kayınvalidem Kökn TRABZON fakat SİNOP /Ayancıklı lılar.SİNOP u biliyorum fakat daha ilerisini İnşallah T3 ile gezeceğim. Mutlaka yollarda görüşeceğiz umarım.Çok mutlu olurum şimdilik hoşçakalın saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR