VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,934
Ynt: VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

Selam Volkan(abi? =)

Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. Ben de böyle kısa ve öz bir cevap bekliyordum zaten.

Babam Türkiye İş Bankası'ndan emekli olduğu için uzağa gitmemiş, sigortayı Anadolu Sigorta'ya yaptırmış. O yüzden 900 TL civarı bir fiyat çıkmış ortaya. Araç İstanbul plakalı(Fatih'te oturuyoruz) Babam 59 yaşında. İşte bu kriterlere göre o fiyata sigorta olmuş.

Kuzenim, sigorta şirketlerinin kişi başı fiyatlandırma yaptığını söylemişti acaba bu doğru mu? Mesela 5 kişilik araçsa 5 kişi başından ücretlendirme yapıyormuş...

Ruhsatta "çeki demiri takabilir" yazısını geçtim, çeki demiriyle alakalı bir bölüm bile yok Çok can sıkıcı bir durum,binbir hevesle aldık aracı ama böyle şeyler mide bulandırıyor.

Etiketler
Ynt: VW T3 Zorunlu Trafik Sigortası

Selam Berk

Aracın zorunlu trafik sigortası için yapabileceğin iki şey var. Ya gidip daha küçük bir yerleşimdeki bir eş-dostuna satış yapacaksın (kağıt üstünde). Ya da dediğim gibi karavana çevireceksin. Her ikisi de masrafsız değil ama çözüm bu.

Ruhsatta çeki demiri için ayrı bir kısım bulunmuyor, eskiden "römork çekebilir" hanesinin yanında kutucuklar vardı evet / hayır şeklinde.
Benim ruhsatta tam hatırlamadığım bir bölüm altında (mesela "açıklamalar" olabilir) "çeki kancası vardır" gibi bir ibare var.
Ne şekilde yapılabilir bilmiyorum ama aracın trafikteki dosyasını bir şekilde incelemek mümkün olursa oradaki dosyalarda ya da eski ruhsatında çeki demiri ile ilgili birşey varsa o zaman kolay, aynen benim gittiğim yoldan gideceksin.

Yok eğer eski belgelerinde de yoksa o zaman sökmek gerek, tabi eğer lazım değilse.
Eğer eski belgelerinde yok ve çeki demiri olsun istiyorsan, o zaman izlemek gereken yok şu:
1. o marka çeki demirini takan yere gidip sana fatura uydurmasını söyleyeceksin, çok da kolay olmayabilir
2. o marka çeki demirine uygun yetki belgesi olan bir makina mühendisine proje çizdireceksin, resmen bir çizimin fotokopisini çekip sana verecek
3. Randevu almadan ya da sıra beklemeden bir muayene istasyonuna gideceksin ve tecpit yaptıracaksın, herşey tamamsa en problemsiz işlem burası
4. Muayene istasyonundan aldığın belgeleri trafiğe götürüp evraklarını ruhsatına işleteceksin

Bu işlemler sana toplamda 400-500 TL gibi birşeye patlayacak ve sadece çeki demirini satın almamış oradan kar etmiş olacaksın.

Zamanında benim de canımı çok sıkmıştı bu işlemler, bir de benim ruhsatımı da vermiyorlardı senin aracında çeki demiri varmış diye.
En azından senin ruhsatın elinde, sadece çeki demirini söktüğün anda problem ortadan kalkıyor. Benim sökmeme bile izin vermiyorlardı.
Sıkma canını
Kolay gelsin

Ynt: Vw T3 Zorunlu Trafik Sigortası

Herkese merhaba,
Bu foruma ilk mesajım ama çok uzunca bir süredir forumu takip ederek ve sizin deneyimlerinizden, tavsiyelerinizden faydalanarak hayalim olan Volkswagen T3 1.6 D Yüksek Tavan Motokaravan'ımı dün itibariyle almış bulunmaktayım. Bu nedenle Gezenbilir forumlarında değerli tecrübelerini paylaşan herkese öncelikle ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Aranızda olmak çok güzel.

Gerek sigorta fiyatları, gerekse motorkaravan ruhsatı almanın zorlukları nedeniyle hazır motorkaravan alınmasının tavsiye edilmesi üzerine minibüs almak yerine sadece motorkaravan satın almaya odaklanmış ancak bütçemize uygun bir karavan bulma konusunda sıkıntılar yaşarken dün ailemize katılan karavanımızla tanışmıştık. Bu bizim için hayallerimize bir adım daha yaklaşmamızdı.

Ancak dün zorunlu trafik sigortası yaptırmak için kapı kapı gezerken 2013 itibariyle ambulanslar ile birlikte riskli kabul edilen özel amaçlı taşıt kategorisindeki motorkaravanların sigortasının inanılmaz yüksek (2000 TL) olduğunu öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm.

Forumda bu konudan bütün karavancıların muzdarip olduğunu, hatta bakanlığa dilekçeler verildiğini biliyorum. Bu rezillik henüz düzeltilmiş değil ve düzeltilir mi de belli değil. Bu nedenle yine tavsiyelerize ihtiyaç duyuyorum.

Karavanım 34 plaka, 1980 model, Tipi 1.6 D yerine Kombi C Karavan olarak yazılmış, M sınıfı, Özel amaçlı taşıt cinsinde, 5 koltuklu.
Sizden ricam cevaplamanızı istediğim sorularım:
1- Benzer yaşlarda karavanı olan arkadaşlar bu sene ne kadara sigortalıyabildiler?
2- Bir sigortacı kamyonet kategorisinde LT 35 gibi gösterip sigortalarsak fiyatın 3te1ine düştüğünü ama kaza olursa eksperin sorun çıkabileceğini söyledi. Bu şekilde aracını sigortalayan ve mağdur olan var mı? M sınıfı olduğu için sanırım en fazla minibüs olarak sigortalamak gerekir sanırım ki bu konuda fiyatın nasıl değişiyor?
3- Başka bir sigortacı aracın balıkesirde yaşayan bir akrabama satsam ve plakasını değiştirsem bile fiyatın çok değişmediğini söyledi. Benim bildiğim az nüfuslu yerlerde fiyat çok değişiyordu. Bu sene özel amaçlı taşıtlar için ile göre fiyat farketmediğine dair bir bilginiz var mı?

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

150265186dhw.jpg

Sayın Sebruy,

Ekli sorgulama ekranını kullanarak aracınızla ilgili en uygun sigorta pirimini bulabilirsiniz.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

http://www.sbm.org.tr/?p=application&objectId=29

Teşekkürler Erdal Bey,
Bu sorgulama ekranını kullanmıştım ama özel amaçlı taşıtlar için sanırım gerçeği yansıtmıyor.
Mesela ziraat sigorta en uygunu diye duymuştum ki bu sorgulamada azami 864 tl yazıyor. Ama gelin görün ki başvurduğumda 2200 TL sigorta bedeli çıkarttılar maalesef.
Şu ana kadar aldığım en iyi teklif 1750 TL ile halk sigorta.
Trafik plakasını değiştirmek ve daha önce çok araba satın almış birine devretmek ettiğim masrafa değecek mi emin değilim.
yine de çok teşekkür ederim

Sayın Sebruy,

Bildiğiniz gibi artık pirim tespitinde kullanıcının özellikleri ve daha önce hasar yapıp yapmadığıda hesaba katılıyor. Yüksek çıkma sebebi bu faktörlerde olabilir.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Sayın Sebruy,

öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Karavanınızı güle güle kullanınız. :smiley:

Sigorta yaptırmak için bildiğim kadarıyla 10 gün süreniz var.
Trafik sigortasıyla ilgili aşağıdaki konuda da birçok bilgi var.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25659.290

Evet Erdal Bey, araç ilk aracım olduğu için bu kadar yüksek çıktığını söyleyen sigortacılar oldu. ama zaten fiyatlar bu kadar yüksekken iki katı olması çok asap bozucu. sanırım sigorta şirketlerine tek tek kınama mektubu göndereceğim elimden başka da birşey gelmiyor.

Teşekkür ederim Ferhat Bey.
Bu başlığı baştan sona kadar okudum. Hatta herkesin çalıştığı Ali Bey'le de iletişime geçtim.
1750 tl fiyatına düşmemi sağlayan Ali Bey oldu.
galiba daha da düşmeyecek mecburen yaptıracağım.

Merhaba
Karavanınız hayırlı olsun.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesine göre, birlikçe herhangi bir bağlayıcılığı olmamak üzere hazırlanmış bulunan ve 01.01.2014 tarihinden itibaren uygulanması tavsiye edilen Trafik Sigortası Rehber Tarifesinde,illere göre fiyat farklılıkları var. Daha önce kullandığım araçların plakalarını bu yüzden değiştirmediğim olmuştur. 2011 yılında arkadaşıma Tunceli'nden aldığımız araç için 73 lira bedelle sigorta yapılırken plakayı Kocaeli yaptığımızda 591 lira ödeyebileceğimizi öğrendik.
Bu tarifeyi esas alırsak Balikesir minibüs plakası Karavana göre yarı yarıya farkediyor. Çevirme durumu olursa, minibüse çevirmek daha avantajlı gibi gözüküyor.

Ekte'ki tarifeden göreceğiniz üzere karavanlara bu yıl için muhteşem tavsiye fiyatlar oluşturmuşlar. Geçen senelerdeki illere göre avantaj pek fazla yok.Araçları özel amaçlı taşıt kategorisinden çıkartmadıkları sürece bu sorun devam edecek gibi gözüküyor. Elinde fazla acentelik olan şirketlere de danışmanızı öneririm.

Yeni karavan ruhsatlarında Kamyonet (Karavan) şeklinde yazdığını gördüm. Eğer yeni sistemde karavanları kamyonet alt sınıfına alıyorlarsa sigorta fiyatların da da değişiklik olacaktır umarım.

Trafik sigorta rehberi.JPG

Trafik sigortaları, döviz kuru gibi tüm yurtta merkez bankası kuruna bakar gibi rakamlar çıkacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz, trafik sigortaları pazardaki domatesin fiyatı gibi serbesttir, hükümet trafik sigortalarını %100 denetleme dışı serbest bırakmıştır...Bu serbestliğe rağmen tüm illerde plaka farkı olmaksızın, il plakasına göre çıkan farkları eşitlemek için çalışma yapılmakda..Ama serbest fiyat devam edecek gibi görünüyor...
Fiyatlar neye göre çıkıyor; Sigorta firmaları risk faktörü kat sayılarını kendileri belirliyor, Marka ve tip bazında bu güne kadar yapılan kazaların istatiksel sonuçlarına göre;
***marka ve tip farkları, araç sahibinin ehliyet yılı,
***bu güne kadar karıştığı kazalar,
*** o sigorta firması ile bu güne kadar yapmış olduğu sigorta poliçe sayısı,
bütün bunlar çıkan pirimde etken unsurlar.
***sigorta şirketinde tercih edilen kategorideki sigortalı araç sayısı, işte püf noktası burada, bizler uygun fiyat ararken farklı sigortalara yöneldikçe zaten az olan sayımızın sigorta şirketlerince cazibesi yok oluyor...

ÇÖZÜM; Belki bir gün federasyon seviyesinde bir sigorta şirketi ile anlaşma sağlanarak, toplu olarak bu jeste karşılık vermek adına bir kaç gün içinde yüzlerce karavan olarak anlaşılan şirkete geçersek fiyat konusunda avantajlar elde edebiliriz, tabiki bu topluca hareket edebilme gücümüze bağlı..
2013 yılında yaptığım yak ve tahtakuş camperler, aynı model, marka, ikiside ist. plakalı, ikisinide aynı sigorta şirketinde yaptırıyorum ve ikiside 17m3 olduğu halde, biri benim adıma diğeri eşimin adına sigortalarından benim adıma olan 150 TL pahalı çıktı, benim ehliyetim 36 yıllık eşimin 25 yıllık, benim bir kaç kazam var eşimin kazası yok...İkiz olan iki araca aynı sigorta şirketinde hatta yıllardır aynı acenta ile çalıtığım halde, ruhsat sahibinin şahsına yönelik çıkan farkı siz yaşasaydınız, çıldırırdınız her halde, ben sigortaların serbest bırakılmasının yanında farkların nelere bağlı çıktığını araştırdım ama yoruldum artık kafaya takmıyorum....
Sigorta konusunda, sattıkları poliçeleri uluslar arası piyasaya satarak riskleri ve karları paylaşamadıkları için şirketlerini iyi idare edememenin beceriksizliğini tamamen halkın sırtına bindirerek çalışan sigorta şirketlerinin bu keyfiliğine son verecek bir hükümete kadar sizde kafaya takmayın, içinden çıkamazsınız, çünkü bu işte şu an bir mantık yok...

sebruy' Alıntı:
Herkese merhaba,
Bu foruma ilk mesajım ama çok uzunca bir süredir forumu takip ederek ve sizin deneyimlerinizden, tavsiyelerinizden faydalanarak hayalim olan Volkswagen T3 1.6 D Yüksek Tavan Motokaravan'ımı dün itibariyle almış bulunmaktayım. Bu nedenle Gezenbilir forumlarında değerli tecrübelerini paylaşan herkese öncelikle ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Aranızda olmak çok güzel.

Gerek sigorta fiyatları, gerekse motorkaravan ruhsatı almanın zorlukları nedeniyle hazır motorkaravan alınmasının tavsiye edilmesi üzerine minibüs almak yerine sadece motorkaravan satın almaya odaklanmış ancak bütçemize uygun bir karavan bulma konusunda sıkıntılar yaşarken dün ailemize katılan karavanımızla tanışmıştık. Bu bizim için hayallerimize bir adım daha yaklaşmamızdı.

Ancak dün zorunlu trafik sigortası yaptırmak için kapı kapı gezerken 2013 itibariyle ambulanslar ile birlikte riskli kabul edilen özel amaçlı taşıt kategorisindeki motorkaravanların sigortasının inanılmaz yüksek (2000 TL) olduğunu öğrenince beynimden vurulmuşa döndüm.

Forumda bu konudan bütün karavancıların muzdarip olduğunu, hatta bakanlığa dilekçeler verildiğini biliyorum. Bu rezillik henüz düzeltilmiş değil ve düzeltilir mi de belli değil. Bu nedenle yine tavsiyelerize ihtiyaç duyuyorum.

Karavanım 34 plaka, 1980 model, Tipi 1.6 D yerine Kombi C Karavan olarak yazılmış, M sınıfı, Özel amaçlı taşıt cinsinde, 5 koltuklu.
Sizden ricam cevaplamanızı istediğim sorularım:
1- Benzer yaşlarda karavanı olan arkadaşlar bu sene ne kadara sigortalıyabildiler?
2- Bir sigortacı kamyonet kategorisinde LT 35 gibi gösterip sigortalarsak fiyatın 3te1ine düştüğünü ama kaza olursa eksperin sorun çıkabileceğini söyledi. Bu şekilde aracını sigortalayan ve mağdur olan var mı? M sınıfı olduğu için sanırım en fazla minibüs olarak sigortalamak gerekir sanırım ki bu konuda fiyatın nasıl değişiyor?
3- Başka bir sigortacı aracın balıkesirde yaşayan bir akrabama satsam ve plakasını değiştirsem bile fiyatın çok değişmediğini söyledi. Benim bildiğim az nüfuslu yerlerde fiyat çok değişiyordu. Bu sene özel amaçlı taşıtlar için ile göre fiyat farketmediğine dair bir bilginiz var mı?

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hoşgeldiniz hanımefendi..kazasız belasız kullanmanızı temenni ediyorum..
1988 t3 westy sahibiyim..2013 mayıs ayında karavan sigortası yaptırmaya niyetlendiğimde en yüksek rakam olarak 1460 tl çıktı ..(plakam 45 )30 küsur acenteden fiyat almama rağmen rakamlar 700 ila 1500 tl arası fiyat cıkardılar ..en son istanbulda Neova sigortadan fiyat aldım ve 596 tl de karar kıldım..yaptırdım..dostlarla bu konuyu paylaştığımda içimize kurt düştü neden bu kadar düşük..daha sonra araştırdımki poliçe karavan değilde kamyonet olarak kesilmiş..bu hususta dikkat etmenizi öneririm.risk varmı var..herhangi bir durumda sıkıntı olacak belli..mayısta sigorta yenilenecek bakalım hasarsızlık indirimi bana nekadar faydası olacak..umarım en kısa zamanda çözüme ulaşırsınız..bazen karavana çevirdiğime pişman oluyorum ama artık çok geç..bu memleket bize nefes aldırmayacak anladım:(
sevgiyle kalın..
Not:plakayı farklı bir il yada ilçeye geçirtmek çözüm değil..sistem zaten siz uzayda olsanızda görüyor :(

Sayın Sebruy,

Karavanınız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın. Aldığınız karavan benim eski karavanımdı. Fiyatına göre alınabilecek en iyi karavanı almışsınız. Sizi üzmeyecek bir karavan ama sigorta konusunun üzmesi gerçekten üzücü bir durum. O karavana ben en son Mart 2013 de Ziraat Sigorta'dan 550 TL ye sigorta yaptırmıştım. Bence Ziraat Sigorta'nın genel merkeziyle bir konuşsanız. Çok ciddi bir artış oranı. Belki yardımcı olurlar. Kolay gelsin.

2014 YILINDA YAPILAN SİGORTA FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖZELLİKLE KARAVAN KULLANICILARINA ARTI BİR KÜLFİYET GETİRDİ BUNUN NEDENİDE KARAVAN ARAÇLARININ ÖZEL AMAÇLI TAŞIT SINIFINDA YER ALMASI VE BU SINIFTA AMBULANS VE İTFAİYE ARAÇLARININ DA BULUNMASI VE ARAÇLARIN 2013 YILINDA TRAMER KAYITLARINA GÖRE KAZA RİSKLERİNİN ARTMASINDAN DOLAYI FİYATLARA BU YIL ARTI OLARAK EK BİR MALİYET BİNMİŞTİR. BUNUN TEK BİR ÇÖZÜMÜ VAR KARAVAN ARAÇLARININ ÖZEL AMAÇLI TAŞIT SINIFINDAN ÇIKARILMASI VE KENDİ SINIIFININ OLUŞTURULMASIDIR YOKSA FİYATLAR KONUSUNDA YAPILACAK FAZLA BİRŞEY YOKTUR ÇÜNKÜ SİGORTA ŞİRKETLERİ FİYATLARI İSTEDİĞİ ŞEKİLDE BELİRLEME YETKİSİNE SAHİP VE BU YÜZDEN ŞİRKETLER FİYATLARI BELİRLERKEN İLLERİN VE ARAÇ SINIFLARININ O YIL İÇİNDEKİ KAZA ORANLARINA GÖRE FİYATLARI BELİRLİYORLAR. BENDE BİR SİGORTA ACENTESİ OLARAK BU DURUMDAN ÇOK RAHATSIZIM AMA ELİMDEN BİR ŞEY GELMİYOR BÖLGEYLE YAZIŞMALAR ZİYARETLERİMDEKİ BU KONUYU DİLE GETİRMEM BİR ÇÖZÜM OLMUYOR. BUNA ANCAK TOPLU OLARAK BİR DİLEKÇE KAMPANYASI OLURSA BİR ÇÖZÜM OLABİLİR BUDA ÇOK FAZLA BİR SAYININ KATILIMI İLE SESİMİZİ DUYURABİLİRİZ ANCAK.

Bestamibey' Alıntı:
Merhaba
Karavanınız hayırlı olsun.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15 inci maddesine göre, birlikçe herhangi bir bağlayıcılığı olmamak üzere hazırlanmış bulunan ve 01.01.2014 tarihinden itibaren uygulanması tavsiye edilen Trafik Sigortası Rehber Tarifesinde,illere göre fiyat farklılıkları var. Daha önce kullandığım araçların plakalarını bu yüzden değiştirmediğim olmuştur. 2011 yılında arkadaşıma Tunceli'nden aldığımız araç için 73 lira bedelle sigorta yapılırken plakayı Kocaeli yaptığımızda 591 lira ödeyebileceğimizi öğrendik.
Bu tarifeyi esas alırsak Balikesir minibüs plakası Karavana göre yarı yarıya farkediyor. Çevirme durumu olursa, minibüse çevirmek daha avantajlı gibi gözüküyor.

Ekte'ki tarifeden göreceğiniz üzere karavanlara bu yıl için muhteşem tavsiye fiyatlar oluşturmuşlar. Geçen senelerdeki illere göre avantaj pek fazla yok.Araçları özel amaçlı taşıt kategorisinden çıkartmadıkları sürece bu sorun devam edecek gibi gözüküyor. Elinde fazla acentelik olan şirketlere de danışmanızı öneririm.

Yeni karavan ruhsatlarında Kamyonet (Karavan) şeklinde yazdığını gördüm. Eğer yeni sistemde karavanları kamyonet alt sınıfına alıyorlarsa sigorta fiyatların da da değişiklik olacaktır umarım.

Çok teşekkür ederim.
Ruhsatta Kamyonet (karavan) şeklinde değişiklik değişiklik yapılabilirse hepimiz için baya iyi bir çözüm olurdu ama yönetmelikte açık açık motokaravan özel amaçlı taşıt olarak geçerken nasıl böyle bir ruhsat çıkartılabilmiş acaba bilgisi olan var mı?

es45' Alıntı:
Hoşgeldiniz hanımefendi..kazasız belasız kullanmanızı temenni ediyorum..
1988 t3 westy sahibiyim..2013 mayıs ayında karavan sigortası yaptırmaya niyetlendiğimde en yüksek rakam olarak 1460 tl çıktı ..(plakam 45 )30 küsur acenteden fiyat almama rağmen rakamlar 700 ila 1500 tl arası fiyat cıkardılar ..en son istanbulda Neova sigortadan fiyat aldım ve 596 tl de karar kıldım..yaptırdım..dostlarla bu konuyu paylaştığımda içimize kurt düştü neden bu kadar düşük..daha sonra araştırdımki poliçe karavan değilde kamyonet olarak kesilmiş..bu hususta dikkat etmenizi öneririm.risk varmı var..herhangi bir durumda sıkıntı olacak belli..mayısta sigorta yenilenecek bakalım hasarsızlık indirimi bana nekadar faydası olacak..umarım en kısa zamanda çözüme ulaşırsınız..bazen karavana çevirdiğime pişman oluyorum ama artık çok geç..bu memleket bize nefes aldırmayacak anladım:(
sevgiyle kalın..
Not:plakayı farklı bir il yada ilçeye geçirtmek çözüm değil..sistem zaten siz uzayda olsanızda görüyor :(

Hoşbulduk. Çok teşekkür ederim.
Ben kendi ikametimi de taşımayı düşünüyorum. O zaman sanırım balıkesir fiyatları üzerinden az da olsa bir indirim şansım olur diye tahmin ediyorum. Sevgiler

aslanahmet' Alıntı:
Sayın Sebruy,

Karavanınız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın. Aldığınız karavan benim eski karavanımdı. Fiyatına göre alınabilecek en iyi karavanı almışsınız. Sizi üzmeyecek bir karavan ama sigorta konusunun üzmesi gerçekten üzücü bir durum. O karavana ben en son Mart 2013 de Ziraat Sigorta'dan 550 TL ye sigorta yaptırmıştım. Bence Ziraat Sigorta'nın genel merkeziyle bir konuşsanız. Çok ciddi bir artış oranı. Belki yardımcı olurlar. Kolay gelsin.

Ahmet Bey merhaba,
Teşekkür ederim. Ben de logoyu yapıştıran Gezenbilirci kim diye merak ediyordum. Tanıştığımıza memnun oldum.
Sizin sigorta poliçenizin bir örneğini Mesut Bey bana verdi ama sizin poliçeniz de minibüs olarak düzenlendiği için o kadar az çıkmış. Mesut bey çok tecrübeli bir şöför olmasına rağmen 1500 TL ye yaptırmış sizden 5 ay sonra. Çok araştıramadığını söylüyor ama uygun fiyat verdiği söylenen bir firmadan yaptırmış. bu arada aracın modeli (kombi C Karavan ya da T3 1.6 D) sigorta ekranlarında çıkmıyor. Siz hangi modeli muadil alıyordunuz?

sigortacıali' Alıntı:
2014 YILINDA YAPILAN SİGORTA FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖZELLİKLE KARAVAN KULLANICILARINA ARTI BİR KÜLFİYET GETİRDİ BUNUN NEDENİDE KARAVAN ARAÇLARININ ÖZEL AMAÇLI TAŞIT SINIFINDA YER ALMASI VE BU SINIFTA AMBULANS VE İTFAİYE ARAÇLARININ DA BULUNMASI VE ARAÇLARIN 2013 YILINDA TRAMER KAYITLARINA GÖRE KAZA RİSKLERİNİN ARTMASINDAN DOLAYI FİYATLARA BU YIL ARTI OLARAK EK BİR MALİYET BİNMİŞTİR. BUNUN TEK BİR ÇÖZÜMÜ VAR KARAVAN ARAÇLARININ ÖZEL AMAÇLI TAŞIT SINIFINDAN ÇIKARILMASI VE KENDİ SINIIFININ OLUŞTURULMASIDIR YOKSA FİYATLAR KONUSUNDA YAPILACAK FAZLA BİRŞEY YOKTUR ÇÜNKÜ SİGORTA ŞİRKETLERİ FİYATLARI İSTEDİĞİ ŞEKİLDE BELİRLEME YETKİSİNE SAHİP VE BU YÜZDEN ŞİRKETLER FİYATLARI BELİRLERKEN İLLERİN VE ARAÇ SINIFLARININ O YIL İÇİNDEKİ KAZA ORANLARINA GÖRE FİYATLARI BELİRLİYORLAR. BENDE BİR SİGORTA ACENTESİ OLARAK BU DURUMDAN ÇOK RAHATSIZIM AMA ELİMDEN BİR ŞEY GELMİYOR BÖLGEYLE YAZIŞMALAR ZİYARETLERİMDEKİ BU KONUYU DİLE GETİRMEM BİR ÇÖZÜM OLMUYOR. BUNA ANCAK TOPLU OLARAK BİR DİLEKÇE KAMPANYASI OLURSA BİR ÇÖZÜM OLABİLİR BUDA ÇOK FAZLA BİR SAYININ KATILIMI İLE SESİMİZİ DUYURABİLİRİZ ANCAK.

Merhaba Ali Bey,
Toplu dilekçenin kesinlikle daha dikkat çekici olduğunu düşünüyorum ama nasıl imzalayabiliriz acaba farklı şehirlerde yaşarken diye de düşünmeden edemiyorum. Sanırım bu internetteki imza kampanyaları resmi kurumlarca dikkate alınmaktan çok kamuda farkındalık yaratmak amaçlı oluyor.
Eşim Motokaravanların özel taşıt cinsinden çıkartılıp ayrı bir sınıf açılması ile ilgili İç İşleri Bakanlığı'na, ayrı sigorta sınıfı açılması ile ilgili Hazine Müsterşarlığına hitaben iki dilekçe metni hazırladı. Ben istenirse bu metni paylaşabilirim. Herkes kendi imzalar ve posta yoluyla gönderebilir. Toplu dilekçe olmaz ama bir ses getirir diye düşünüyorum ne dersiniz?

Benim yaptırdığım sigorta minibüs sınıfında değildi. Kullanım amacı ( cinsi) kısmında "özel amaçlı taşıt" yazıyordu. Marka tipi kısmında "1.6D kombi" bulamadıkları için "2.4D minibüs" seçmişlerdi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR