Ynt: Vitara 2.0 V6 Almayı Düşünmek
herkese tekrar merhaba
yıllık izinde oluşumdan dolayı yazdıklarınıza cvp veremedim
kusura bakmayın
sorduklarıma vakit ayırıp cvp yazan herkese tekrar teşekkürler
büyüklerime saygılar küçüklerime sevgiler sunarım
sorduğum sorular ve aldığım cvplar üzerine sonunda vitara 2.0 v6 almış bulunmaktayım
daha önce linkini vermiş olduğum 180 binde olan aracı aldım
bostancı grand oto da ahmet usta ve levent ustaya detaylı bir expertiz yaptırdıkta onların onayını aldıktan sonra
ahmet usta, battal usta ve levent usta ya ayrıca bi teşekkür etmek istiyorum üçüde birbirinden değerli mükemmel insanlar
araç la inanılmaz ilgilendiler kendilerini site üzerinden bulduğumu söyleyince expertiz fiyatını daha önce konuşmuş olmamıza rağmen araca gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı bi ara tereddüde düşüp acaba fiyatı ben yanlış mı anladım diye araya girip ahmet usta ya tekrar fiyat sormak zorunda hissettim kendimi
aracı kısaca özetlemem gerekirse
alıntı yapmayı maalesef hala beceremiyorum oyüzden ben yazayım daha önce bana verdiğiniz bilgiler doğrultusunda
görüşlerini yazan arkadaşlar anlıycaklar zaten bu kısmı ben yazmıştım diye kusuruma bakmayın
1-bi arkadaşımız özellikle iç mekan darlığından bahsetmişti bindim test ettim evet haklıymış önde ben biraz sıkışıyorum
ama çok önemli sorun değil ciddi bi rahatsızlık vermiyo arka koltukların diz boyları korktuğum kadar dar değil ben bile oturabiliyorum
2- iyiki v6 almışım bu bile bana gitmiyo gibi geliyo otobanda bazı rampalarda zorlandığımı hissettim
araçta ben eşim ve oğlum ve full dolu bi bagajla 1.6 yı düşünemiyorum bile zorlanma konusunda
ama daha önce dediğim gibi benim 1.6 ya olan mesafem kasayı kaldırmamasından ziya de benim bütçemi 6-7 bin aşıyor olmasıdır bu anlamda 1.6 cı arkadaşların beni yanlış anlamasını istemem
3- aracı tam anlamıyla henüz çözemedim aldığım kişi aracı ekonomi modunda kullanıyordu bende şuan o modda kullanıyorum ama araç bana gitmiyo gibi geliyo bi kaç kere power moduna aldım kesinlikle power modunda araç daha başarılı ama daha tam yakıt testi falan yapmadığım için iki mod için aradaki fark nedir nasıldır bilmiyorum bilen kullanan arkadaşlar varsa hangi modda daha verimli olur araç değerli bilgilerini bekliyorum
4- tam adını bilmiyorum yanlış telaffuz edebilirim vites üzerinde bir düğme var over drıver galiba onu bikaç kere araç sollarken kullandım araç ani bi hızlanma kazanıyor kendiliğinden sonra kapattım aracı solladıktan sonra bu düğme sürekli açıkmı olmalı sürekli açık olursa ne olur kısa süreliğine mi açmak gerekir sadece sollama esnasındamı doğru kullanım nasıl olmalıdır bu düğmeğle ilgili olarak
ama anlamadığım bi nokta usta o düğme için dik rampalarda aracı 4 ten 3 e çeker gibi bişe söyledi manuel araçlarda vites düşürme gibi düşün dedi yanlış anlamdıysam
eski sahibinin ustasıda o düğme için roket demiş sanırım aracın ani hızlanmasıyla ilgili olarak
ben şimdi muallakta bu düğme tam olarak ne işe yarar
5- birde aracın motoru sanki bana biraz sağır gibi geldi hani motor tam açılmamış gibi sanki 120 ye kadar sorun yok ama sanki 120 sonra araç gidemiyo hissine kapıldım yada biraz zorladım 140 ı zor gördüm bide yeni aldım ilk denemede fazla zorlamak istemedim bişe olurda yolda kalırım diye
6-şimdilik aklıma gelen son olarak
forumda yapmak istediklerimle alakalı olarak daha önce sormuş olduğum
su geçişleri hafif çamur dere yolları yayla yolları v.s yapmak istediklerimin hepsini yaptım standart donanımlı olarak
sadece kumda deneme fırsatım olmadı onuda bi ara denemek istiyorum aklımda kalmasın
bu saydığım yerlerden geçerken de sadece bi yerde çamur fazla ve mesafe uzundu orada 4x4 aldım bi sıkıntı yaşamadım oda 4x4 te yanlış almışım 4x4 low yerine 4x4 hıgh konumuna almışım ama bi sıkıntı olmadı
araç beni fazlasıyla memnun etti yaptıklarıyla
ben alırken aracın küçük olduğunu bilerek aldım ama çevremdekiler range rover ın büyüklüğüne oranla bunun çok küçük olduğunu söylüyorlar bunu onlara anlatmam sanırım biraz zaman alacak
birde direksiyon bana çok sert geliyo sanki hidrolik değil ustaya sordum normal dedi suzukilerde biraz sert olur dedi
yakıt olarak ta tam ölçemedim ama 92 tl lik gazla 240 km yaptım bu da yaklaşık 0.40 krş gibi bi rakama tekabül ediyor
240 km nin 210 km si otoban sürüşü 30 km si şehir içi gibi
sanırım şehir içi 0.50 krş yakar gibi me geliyor
şimdilik aklıma gelenler bunlar daha sonra aklıma gelenler olursa yazarım saygılarımla