Vitara 2.0 V6 Almayı Düşünmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gs81 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,222
Ynt: Vitara 2.0 V6 Almayı Düşünmek

zincir triger kayışı yerine kullanılıyor diğer kayış ise klima pompası alternatör direksiyon pompasını ve devirdaim pompasını çevirir.

Etiketler

abi kitapciginda lastikle tamponun birlestigi yerden fazlasina girmeyin diyor.is sadece motorda bitmiyorki su konusunda bizim halk biraz bilmiyo ya alinmaca gucenmece olmasin suyun girebilicegi o kadar cok yer varki sanzuman difaransiyel aks kecelerinden distirbutor kapagina benzin deposunun koruma haznesine kadar girdigini gordum sase borusunun icine girdigini duydum yokus assagi giderken araba bi saril saril gidiyo yokus yukari saril saril ediyo giren su bi daha cikmamis guldum gectim.burda uyarmak benim gorevim diye dusunuyorum suya kuma girmek size kalmis yinede

Doğrudur, o kısımları bilmediğimden yorum yapmadım.

tekrar verilen bütün cvp lar için teşekkürler
konuyu takip ediyorum gelen cvp lar yeterince beni aydınlatmaya yetti ama konuyla ilgili başka fikirleri ve yorumları olan arkadaşlarından cvp larını bekliyorum

saygılarımla

Vitara nin yapilisi malum sitede bi kac tane var bakin fiyatlarina gorunumune donanimina anliycaksiniz.

oğuzhan bey yapılı vitaraları bende çok beğeniyorum
benim bütçemi aşıyorlar yoksa tuzlada bitane var malumsitede bordo galiba 29 bin falan yazıyo yanlış hatırlamıyorsam

ama onlara bakın anlıycaksın derken neyi anlamam gerekiyor o kısmı anlamadım

Benim sahsi gorusum vitaranin agir offroad maliyeti ile amerikan aracinin maliyeti yari yariya.vitara agir araziye gelmez.agir arazi icin samurai jimny dusunmelisiniz maliyet acisindan.vitaraya vericegini paranin 3/2 si ile daha saglam bir amerikan Yapabilirsiniz ilanlarda baktiginizda extreme vitara yok ama amerikan zj xj samurai jimny birsuru var yais araclara yoneliyorsunuz bence arazi icin.

oğuzhan abi ben ağır arazi düşünmüyorum
beni başka biriyle karıştırıyo olabilirmisin
yayla yolları orman yolları baraj kenarları minik dereler v.s piknik amaçlı
v.s düzceye gidip gelme amaçlı otoban sürüşleri 1veya 2 yılda bir erzuruma gidersem giderim
bu şartlarda bana en uygun aracın vitara olduğunu söylüyorlar

sizce bu bağlamda vitara benim işimi görürmü yada niva mı bakmalıyım ama uzun yolda işin içine girince niva çok yorar görüşü ağırlıkta konfor olarak vitara daha iyidir diyolar araç tek araç olacak şehir içide kullanılacak

sizin görüşleriniz nedir bu doğrultuda

bu arada kaner uslu bey in yeni topladığı yeşil nivada muhteşem olmuş ama malum sitede 40.000 tl yazıyo beni yaklaşık 2-2.5 kat aşan bi rakam

Nivaya bulasma uzun yol yapamazsin eziyet olur.vitara ile devam et o zaman ama v6 ya gerek yok 1.6 isini gorur.yakin bir arkadasimizin var gecen hafif araziye girdik gayet guzeldi araci bi sikinti yasamadi yoldada keyifli yakitida makul yedek parcasi acisindan da v6 ile fark eder diye dusunuyorum

yayla yolları orman yolları baraj kenarları minik dereler v.s piknik amaçlı
v.s düzceye gidip gelme amaçlı otoban sürüşleri 1veya 2 yılda bir erzuruma gidersem giderim
bu şartlarda bana en uygun aracın vitara olduğunu söylüyorlar

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=104487.30#ixzz39ptK73e2

AYNEN KATILIYORUM.

Yaklaşık üç yıldır sehir içi,şehirler arası ve dağ yollarında 1.6 jlx kullanıyorum. vitara sizin beklentilerinizi karşılar. Almadan önce aracın iç mekan genişliğini test etmeyi ihmal etmeyin,gönlünüze göre arcınızı bulmanız temennisi ile...

osman abi verdiğin bilgiler için
tekrar teşekkürler bakalım hayırlısı baktığım iki araç var şimdilik bütçeme bunlar uyuyor

bunlara iyice bi baktırıp benim için en doğrusunu almaya çalışıcam
yada biraz daha zaman a yayıp çok acele etmeden daha uygun bi araç bulmaya çalışıcam belki 1.6 denk gelir uygun fiyatlı sahibi sıkışık falan olur bilmiyorum

bide geçen de malum siteyi karıştırırken bitane yapılı sj samurai gördüm çok güzel oda kafamı karıştırıyo ama oda 5 kapı vitara ya göre küçük kalır sanırım off abi bilmiyorum kafam iyice allak bullak oldu

bi taraftan büyük tekerli yapılı arabalar çok hoşuma gidiyo ama ozaman maliyet artıyo bi tarafta vitara al diyenler standart alsam bile bütcem ancak yetiyo sonrasında modifiye etmeye imkanım yok
ama diğer taraftanda aklım hep gt whel jantlı bf godrih yada kl 71 tarzı lastikleri olan dev gibi yapılı olan araçlarda kalacak

insan forumu çok okudukça iyice kafa karışıyo bazen en doğrusu çok okumadan beğendiğin araca baktırıp alcan heralde okudukça benim devreler iyice yanmaya başladı

zaten içimde ki xj zj cj sevgisini zor bastırıyorum vergisinden yakıtından dolayı uzak durmaya çalışıyorum vitaranın bana ve bütçeme vergi ve yakıt avantajı olarak en uygun araç olduğunu tamda kabullenmeye başlamışken

hele iki gündür forum da araçları karıştırken nadir abilerin falan açtığı konular var reo lar kraz lar kamaz lar unımog lar ya o canavar gibi araçları görünce içimde ki canavar çıktı ortaya o dev gibi lastiklere hasta oldum vitara gözüme eskiden de küçük görünürdü şimdi o askeri araçları görünce vitara hepten oyuncak gibi gelmeye başladı ama o askeri araçlar benim için bi hayelden öteye geçemez buda bi gerçek yada sayısaldan falan iyi yakalamak lazım

Hiçbirzaman 1.6 motorlu ya da üstü vitara kullanmamış biri olarak bir yorum yapayım siz değerlendirin bakalım edindiğim intiba doğru mu değil mi.

Bu forumlarda hararet yaptı şu oldu bu oldu diye hikayelerini okuduğumuz araçlar hep 1.6 motorlu idi. Sebepleri çok tartışıldı detaylarına tekrar girmeyelim.

Ama bir kere bile 2.0 motorlu vitaram hararet yaptı conta yaktı diye konu açana rastlamadım. Belki bana denk gelmemiştir. Karar verirken bunu da dikkate alın.

sakyuz' Alıntı:
Hiçbirzaman 1.6 motorlu ya da üstü vitara kullanmamış biri olarak bir yorum yapayım siz değerlendirin bakalım edindiğim intiba doğru mu değil mi.

Bu forumlarda hararet yaptı şu oldu bu oldu diye hikayelerini okuduğumuz araçlar hep 1.6 motorlu idi. Sebepleri çok tartışıldı detaylarına tekrar girmeyelim.

Ama bir kere bile 2.0 motorlu vitaram hararet yaptı conta yaktı diye konu açana rastlamadım. Belki bana denk gelmemiştir. Karar verirken bunu da dikkate alın.
gozumun onunde en kraz arazi araclarinin hareret yaptigi yerde 1.6 arabanin gule oynaya gittigini gordum.hacimli motor hararet yapmaz diye bisey yok bu sacma olmuyo mu ? 2litrenin radyatoru ile 1.6 ninki farkli degilmi ? Ikiside hacime gire hesaplanir araba 2 litre diye daha az hararet yapar conta yakmaz diye bisey yok.su unutulmamalidir.kotu araba yoktur bilincsiz sofor vardir herzaman buna inanmisdir.en kotu araba bile yapilirken mecburen birsuru teste sokuluyor.

gozumun onunde en kraz arazi araclarinin hareret yaptigi yerde 1.6 arabanin gule oynaya gittigini gordum.hacimli motor hararet yapmaz diye bisey yok bu sacma olmuyo mu ? 2litrenin radyatoru ile 1.6 ninki farkli degilmi ? Ikiside hacime gire hesaplanir araba 2 litre diye daha az hararet yapar conta yakmaz diye bisey yok.su unutulmamalidir.kotu araba yoktur bilincsiz sofor vardir herzaman buna inanmisdir.en kotu araba bile yapilirken mecburen birsuru teste sokuluyor.

Konuyu tartışmak istemiyorum yeterince tartışıldı zaten.
Ben gördüğümü söyledim.

sakyuz' Alıntı:
Konuyu tartışmak istemiyorum yeterince tartışıldı zaten.
Ben gördüğümü söyledim.
yorumlariniz surekli olumsuz zaten sizin.bencede tartismayalim bende gordugumu soyledim.

yorumlariniz surekli olumsuz zaten sizin.bencede tartismayalim bende gordugumu soyledim.

Hmm.. ilk defa böyle bir yorum gördüm. Neyse bu konu bir gezenbilir klasiğidir. Yazılan mesajların da neredeyse yarısı bu konuda yazılmış çizilmiştir herhalde. Oğuz bey mesajı görür de hala daha aynı şeyleri anlatmaktan sıkılmadıysa tekrar anlatır. Benim son hatırladığım araçların eski teknoloji soğutma sistemi dışında konuya doğru dürüst bir açıklama getirilemediğidir, o eski teknoloji soğutma sisteminin neden 2.0 motorlu araçlarda sorun olmadığı da anlaşılamamıştır. Herhalde motoru hararet yapan 2.0 motorlu vitaracılar problemi kendilerine saklamaktadırlar çünkü konusunun açıldığı pek görülmemiştir. Böyle konuları hep 1.6 motorlu araç sahipleri açar. Aracın düz yolda bile yüksek devirde çalışıyor olması bile buna bir açıklama olmamıştır çünkü benzer şekilde yüksek devirde çalışan daihatsu teriosların da bu kadar problemli olduğu görülmemiştir. Bu kadar tartışmadan sonra anlaşılamadığı için tekrar tartışmanın gereği yoktur ama tekrar tekrar konu açılır durur böyle. Neyse elde elle tutulur yeni bir bilgi delil ip ucu vs yoksa ben tartışmada yokum onu söylemek istemiştim.

sakyuz nickli beyfendi kusura bakmayın isminizi bilmediğim için nickinizle hitap etmek durumunda kaldım
kusuruma bakmayın cvp için teşekkürler

söylediğiniz şeyler 1.6 ve 2.0 için hareret problemi bence güzel bi tespit olmuş zira aynı şeyi daha önce oğuz hekimoğlu beyde yazmıştı neden hep 1.6 lar hareret yapar diye

amacım kesinlikle herhangi bir tartışma başlatmak v.s değil zaten benim bildiklerim siz değerli gezenbilir üyeleriyle tartışmaya yetmez oyüzden haddimi bilirim

oğuzhan abi aynı şekilde senin söylediklerine katılıyorum kötü araba yoktur bilinçsiz şöför vardır diye kendi adıma ben o bilinçsiz şöför kısmına girerim zira eski lada samara aracımda hortum patlamış hareret yükselmiş ve ben kaputtan dumanlar çıkana kadar bu durumu fark etmemiştim

ama oğuzhan abi senin söylediğinden yola çıkarak bişey sormak istiyorum 1.6 lar bukadar hareret yapıyorsa ozaman senin söylediğin üzere 1.6 kullanan arkadaşların çoğu bilinçsiz şöförler mi oluyor bu durumda

yada şöyle sorayım profesyonel kişilerin kullandığı 1.6 lar da hareret sıkıntısı olmaz ama benim gibi sadece direksiyon şöförü olan aracın mekaniğinden hiç anlamayan kişiler için 1.6 lar sıkıntılımıdır hareret konusunda

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR