Ynt: Vitara 2.0 V6 Almayı Düşünmek
Tekrar merhaba,ben yıllarca her türlü eziyeti yaptığım halde hararet problemi yaşamadım.
Çamurlardan çıkıp asfalta döndükten sonra radyatörlerin arasını temizletmek şarttır.
Bir kaç yılda bir radyatörün kendisini de temizletmek gerekir.
Radyatör hortumları kontrol edilmeli,çatlamalara karşı dikkatli olunmalıdır.
Araziye çıkanlar tüm soğutma sistemi için uyanık olmalıdırlar.
Blok tapalarının dahi çürüme ihtimali unutulmamalıdır.
Ülkemize V6 2000 ler 1.6 lara göre beş kat kadar daha fazla ithal edilmiştir.
Offroad için genelde 1.6 ların horlanmış ve zorlanmış olduklarını tahmin etmek zor değildir.
1.6 olanları 90 ların başından beri yollardadır.V6 olanlar en az 5 yıl daha sonra gelmişlerdir.
Dolayısıyla ortalamada daha yaşlıdırlar.Offroad için genelde 1.6 lar modifiye edilmektedirler.
Yıllardır 1.6 kullanıp hiç hararet sıkıntısı olmayan onlarca araç olduğunu unutmayalım.
Offroad yapan V6 sahipleri çok azdır.Dolayısıyla buradaki paylaşımları da azdır.
Sağlıklı ve bakımları tam olan araçlarda bu sıkıntı pek kolay yaşanmaz.
Sadece beş TL lik bir radyatör kapağının bile bir çeşit termostat olduğunu hatırlayınız.
Bu kapaktaki yayın ya da contanın eskimesi dahi hararete,su eksiltmeye sebep olabilir.
Freelander 1.8 benzinliler için yazılmış çok hararet konusu vardır.
Sorun yaşamadığını bildiren kullanıcılar da bir o kadardır.
Terrano için yüz küsür sayfadan oluşan çoğu hararet problemi içeren mesajlar vardır.
Yıllardır kullanıp sorun yaşamayan benim gibi orjinalciler de olduğunu hatırlatırım.
Neyse bu yazı sonucunda güzelce elden geçirilmiş bir Vitara'nın sorun olmayacağını anlatmak istedim.
Bu demek değildir ki hiç sorun yaşamazsınız.Yirmi yaş civarı araçlarda her şeye hazır olmak gerek.
Öte yandan güç her zaman iyidir.Sonradan,keşke V6 alsaydım diyecekseniz gözünüzü karartın.
V6 peşine düşün,araştırın,seçenekleri daraltın,tercihinizi yapın ve alın.
En kötüsü bir kaç bin aşağısına elden çıkarır başka bir araçla devam edersiniz.
Şahsi bilgilerimden bazılarıdır,umarım faydası olur.