Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deveci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 261
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,321

hangi unimog offroad için daha uygun

• 404

Kullanılan: 17 29.3%
  • 406

Kullanılan: 10 17.2%
  • 416

Kullanılan: 11 19.0%
  • 421

Kullanılan: 20 34.5%

• Kullanılan toplam oy
    58
Ynt: Unimog 421 Aldım Nasıl Yaptırayım?

iki tekerlege bende merak sarmaya başladım helede bu yakıt masraflarından sonra iyiden iyiye sarmaya başladı jeep le sadece 100 km çapında geziler yapıyoruz. ben istiyorumki şöyle nemruta gidelim, urfa ya gidelim, malatyaya gidelim, dag tepe gezelim geceyede dönelim şöyle bir enduro motor fena olmaz heralde

Maximog%20-%20Unimog.jpg

Etiketler

deveci' Alıntı:
yavru şanzımanla vinç arasında hareket aktaracak transmisyon milleri yapıldı.
vinçin altına şaseye bağlayan 2 adet ayak yapıldı.
ve vinç monte edildi.boyandı.
henüz ağır yük verip denemedim.
bakalım yük verince nasıl çalışacak.
vinçi yakındanda gördüğüm için zaten biliyorum .. muhteşem bir makina .. bu arada mekanizmayıda tam olarak çözmüşsündür heralde ::smiley:

takomistik' Alıntı:
iki tekerlege bende merak sarmaya başladım helede bu yakıt masraflarından sonra iyiden iyiye sarmaya başladı jeep le sadece 100 km çapında geziler yapıyoruz. ben istiyorumki şöyle nemruta gidelim, urfa ya gidelim, malatyaya gidelim, dag tepe gezelim geceyede dönelim şöyle bir enduro motor fena olmaz heralde
Mustafa kardeşim .. o ikitekerli makina bizim dört tekerlilerden birkaç tane satın alabilir bunuda aklında tutsan iyi olur ;D

takomistik' Alıntı:
abi tuttugu aracı ikiye bölecek senin bu alet
evet vinç çok güçlü.diğer elektrikli vinçlerde araç battığında zorlayınca gücü vincin yetmiyordu.başka şekillerde araç kurtuluyordu. ama bu vinç ile kurtarayım diye çektiğinde çektiğim aracın şasesini tavuk siftiyo gibi söküp alır diye korkuyorum ;D
o yüzden her seferinde son çare olarak devreye girmeyi düşünüyorum.yada arabada hazır mufakkatname (sorunluluğu kabul etme) sözleşmesi bulunduracam çekmeden önce çekeceğim aracın sahibine imzalatacam ne olur ne olmaz ;D

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
vinçi yakındanda gördüğüm için zaten biliyorum .. muhteşem bir makina .. bu arada mekanizmayıda tam olarak çözmüşsündür heralde ::smiley:
evet olayı çözdüm.vinç güzel çalışıyor.
vincin sadece boşta çekerken kitlemesi çalışmıyor onada bir ara bakacam söküp yağlayınca düzelir büyük ihtimal

deveci' Alıntı:
evet vinç çok güçlü.diğer elektrikli vinçlerde araç battığında zorlayınca gücü vincin yetmiyordu.başka şekillerde araç kurtuluyordu. ama bu vinç ile kurtarayım diye çektiğinde çektiğim aracın şasesini tavuk siftiyo gibi söküp alır diye korkuyorum ;D
o yüzden her seferinde son çare olarak devreye girmeyi düşünüyorum.yada arabada hazır mufakkatname (sorunluluğu kabul etme) sözleşmesi bulunduracam çekmeden önce çekeceğim aracın sahibine imzalatacam ne olur ne olmaz ;D
Defender dişındaki bir aracı çekeceksen bu sözleşmeyi imzalatman bencede hem araç sahibi hem senin için doğru olur gibime geliyor ;D

takomistik' Alıntı:
unimogun arkasına takacan böyle bişi abooowww
evet bundan değilde 2 tane küçük kros motor güzel olur.
merakımız var,gönlümüzden geçiyor,aklımız eriyor,cesaretimiz var ama paramız yetmiyor ne fayda.

takomistik' Alıntı:
sizin şase saglam bi el atarsak bu kupayıda koyarız kemal abi ;)
evet güzel olur.
ama benim gönlüm hala kısa şase unimog U416 doka (çift kabin) da.
inşallah günün birinde onuda alacam

35.jpg

takomistik' Alıntı:
yakında engin abi aracı 4 kişilik yapar ;D ;D bende rahat ederim sizin araca binerim ;D ;D
aracın 4 kişilik olmasını çok istiyordum.yani u416 almayı çok istiyordum ama kısmet olmadı.
aracın orjinal koltukları duruyor gerektiğinde arka kasanın içine 3-5 dk da takabiliriz.

Defender dişındaki bir aracı çekeceksen bu sözleşmeyi imzalatman bencede hem araç sahibi hem senin için doğru olur gibime geliyor ;D

ok defenderları çekerken kağıt almayalım ;)

bu arada unimog un arka kasa iç kaplamaları bitti.
zemin sacı zift ile kalınca boyandı.üzerine 2mm zift serildi.onun üzerinde 2 mm alüminyum tırtıklı sac vidalandı.
kasa içerisine 3cm strafor kaplama yapıldı üzerine çift yüzü boyalı 0,50mm kalınlığında galvanizli sac ile kaplama yapıldı.
saclar köşebentlere yaklaşık 400 adet akıllı vida ile ölçülerek ve simetrik şekilde tutturuldu.
kasa içerisine ayrıca malzemeleri bağlayabilmek için 30 adet hareketli kanca monte edildi.

bizi galloper da çekti zaten.. Unimog çekerse hiç sorun yok ta... ama seni ben çekecek olursam kesin flash haber olarak yayınlarım bilesin ;D
oooo o zaman kesinlikle bir yerde batıp kalmamam lazım ::smiley:

unimogun kalma resimlerine ben çekeyim santajla motorların parasını çıkarırım gibime geliyor. motorlar bu arada epey para biliyorum...ama hayali bile güzel yahu :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri